پژوهش در حوزه علمیه یک امر زنده و حیاتی است

مدیر حوزه علمیه خواهران استان بوشهر با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه‌های علمیه گفت: پژوهش در حوزه علمیه یک امر زنده و حیاتی است و باید پژوهش‌ها مبتنی بر دو امر، یکی بروز و دیگری ابتکاری باشد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر اسماعیلی مدیر حوزه علمیه خواهران استان بوشهر در جمع معاونین پژوهش مدارس علمیه استان بوشهر با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه از دیر باز مورد هجمه‌های فرهنگی و سیاسی بوده گفت: پژوهش رکن اساسی در حوزه‌های علمیه است و  اگر حوزهای علمیه با همه خطراتی که برای آن ایجاد کرده‌اند و با وجود این خطرات هنوز پایدار است دلیل اصلی این پایداری، پژوهش‌هایی است که در حوزه در در جهت رفع نیاز بشر انجام شده است.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان بوشهر اضافه کرد: پژوهش در حوزه علمیه یک امر زنده و حیاتی است و باید پژوهش‌ها مبتنی بر دو امر، یکی بروز و دیگری ابتکاری باشد.

وی عنوان داشت: پژوهشی که عمیق بوده و بروز باشد می‌تواند به رفع نیازهای جامعه کمک کند و اگر یکی از این دو مؤلفه در پژوهش نباشد آن پژوهش عقیم م‌شد.

حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به ابتکار علامه حلی در تأسیس مدارس سیار در زمان سطلان محمد خدا بنده ابراز داشت: علامه حلی در زمان خودش با قرارگرفتن در دربار سلطان محمد خدا بنده و با کمک وی دست به تاسیس مدارس سیار زد و هر سه ماه در یکی از شهرهای ایران می ماند و به تربیت شاگردان می‌پرداخت و این یک نوع ابتکار از طرف علامه حلی بود که نتایج خیلی خوبی به همراه داشت.

استاد حوزه علمیه بوشهر با بیان اینکه پژوهش مایه حیات حوزه هست و باید پژوهش همراه با ابتکار و بروز باشد تصریح کرد: مبلغ ما اگر میخواهد در جامعه اثرگذار باشد باید تبلیغ او همراه با پژوهش باشد و درست است که مقتم معظم رهبری فرمودند تبلیغ در رأس است ولی تبلیغ بدون پژوهش نمی‌تواند اثرگذار باشد لذا تبلیغ دینی ما باید بر مبنای پژوهش باشد.

وی با تأکید بر تسهیل سازی راه‌های پژوهش گفت: راه‌های تسهیل پژوهش با آموزش سامانه‌ها و نرم افزارهای ایجاد شده پیگیری شود و از طریق همین سامانه ها و امکانات و ارتباط با کتابخانه‌های خوب در جهان و کشور برقرار گردد.

حجت‌الاسلام اسماعیلی اظهار داشت: فاصله دوره‌های آموزشی باید کم شود و دوره‌های آموزشی در زمینه کتابداری و استفاده از سامانه‌ها باید برگزار شد به دلیل اینکه کتابداری، تسهیل و ایجاد شبکه پژوهشی برای پژوهشگر است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha