
کارشناس سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت کرمان گفت: بانوان باید حدود پنج روز در هفته به میزان ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته و یا سه روز در هفته، به میزان ۲۵ دقیقه فعالیت شدید داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، بتول جلال کمالی کارشناس سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت کرمان، با اشاره به تاثیر مثبت فعالیت بدنی در بانوان اظهار کرد: انجام فعالیت بدنی در بانوان علاوه بر پیشگیری از پوکی استخوان، ﺑﺮ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﻗﻠﺒی ﻋﺮوﻗی و تقویت عضلات کف لگن بانوان و سلامت دستگاه گوارش نیز موثر است.
وی با اشاره به نقش مهم ورزش در سلامت جسمی افراد، بیان کرد: این اهمیت برای بانوان قابل انکار نیست چرا که بانوان، رکن اصلی جامعه و خانواده به شمار میآیند و خانوادهای سالم است که مادر آن سالم باشد، بنابراین فعالیت بدنی در ارتباطات خانوادگی و افزایش توانایی افراد برای فعالیتهای گوناگون زندگی اجتماعی سهم بسزایی دارد.
جلالکمالی افزود: بانوانی که در اوایل بارداری در برنامه تمرینی ملایم شرکت میکنند، به طور چشمگیری نوزادانی بلندتر و با وزن بالاتر از زنانی که ورزش نمیکنند به دنیا میآورند.وی ادامه داد: همچنین در بانوان عوامل مختلفی مانند بارداری، چاقی و یبوست میتواند موجب ضعیف شدن عضلات کف لگن و مشکلاتی مانند افتادگی اعضای لگنی یا بی اختیاری ادراری شود که ورزش این مشکلات را کاهش میدهد.
این کارشناس گفت: انجام فعالیت بدنی تاثیر روانی بر فرد دارد از جمله اینکه موجب کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود وضعیت خواب میشود.وی تاکید کرد: ورزش و ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺑﺪنی در دراز ﻣﺪت ﻣﻮﺟﺐ اﻓﺰاﻳﺶ ﻏﻠﺒﻪ ﺳﻴـﺴﺘﻢ ﭘﺎراﺳـﻤﭙﺎﺗﻴﻚ در ﺑﺪن میﺷﻮد ﻛﻪ اﺛﺮات ﺿﺪ اﺿﻄﺮاﺑی داﺷﺘﻪ و سبب آراﻣﺶ ﺑﻴـﺸﺘﺮ میشود. همچنین ﻓﻌﺎﻟﻴـﺖ ﺑـﺪنی ﻣـﻨﻈﻢ و ورزش ﻣﻮﺟـﺐ ﺑﻬﺒـﻮد اﺧﺘﻼﻻت ﺧﻮاب و ﺗﺴﻬﻴﻞ در روﻧﺪ ﺑﻪ ﺧﻮاب رﻓﺘﻦ و ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ اﺿﻄﺮاب و اﻓﺴﺮدگی میﺷﻮد.
جلالکمالی اﻓﺰاﻳﺶ ﻗﺪرت ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤنی در ﺑﻴﻤـﺎران مبتلا به دﻳﺎﺑت و ﻛﻨﺘﺮل ﺑﻬﺘﺮ ﻣﻴﺰان ﻗﻨﺪ ﺧﻮن، کمک به سلامت قلب و عروق، ﻛﺎﻫﺶ ﭼﺮﺑﻲ ﺧﻮن ﻣض(تری گلیسیرید و ﺗﺎﺣـﺪی( LDL و اﻓـﺰاﻳﺶ ﭼﺮﺑﻲ ﺧﻮن ﻣﻔﻴﺪ ( HDL) را از اﺛﺮات ﻣﺜﺒﺖ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺑﺪنی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: همچنین فعالیت بدنی از ابتلا به سرطان سینه، رحم، ﭘﺮوﺳﺘﺎت و روده ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی میﻛﻨﺪ و ﺑـﺎ ﺣﻔـﻆ ﺗﻮده ﻋﻀﻼنی، ﻣﺎﻧﻊ کاهش ﻣﺼﺮف اﻧﺮژی پایه بدن و موجب به تاخیر انداختن پدیده سالمندی میشود.
انتهای پیام/
نظر شما