در حالی که تلاش برای تشکیل اتحادیه طراحان لباس به عنوان یک گام مثبت در نظر گرفته میشود، واقعیتهای بازار پوشاک و چالشهای تولیدکنندگان همچنان موانع اصلی ساماندهی لباس اسلامی به شمار میروند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، «عرضه پوشاک نامناسب ذائقه مردم به ویژه جوانان در حوزه پوشاک را تغییر داده است» این را تولیدکننده پوشاک بانوان حیدری میگوید.
حالا زهرا گلپایگانی رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از تشکیل اتحادیه طراحان لباس خبر داد و گفت: قرار است اتاق اصناف ایران و کارگروه ساماندهی مُد و لباس کشور برای تشکیل «اتحادیه طراحان» همکاری کنند و این درحالی است که اتحادیه طراحان لباس هم اکنون در قالب انجمن فعالیت خود را دنبال میکند.
انجمن طراحان لباس و پارچه ایران، متشکل از تعداد زیادی از متخصصان و خبرگان علمی، ۲۰ سال پیش کار خود را برای معرفی الگوها و سبکهای اصیل و نوین اسلامی و ملّی آغاز کرد.
طراحان لباس میتوانند راه صحیح لباس پوشیدن، انتخاب رنگ مناسب و توجه به کیفیت لباس و پارچه را به جامعه بقبولانند و ذائقه آنها را جهت دهند.
با اینحال پژوهشها نشان میدهد که طراحی بهعنوان یکی از مسائل در عرصه پوشاک مطرح میشود اما مشکل اصلی نیست، بنابراین تا زمانی که تولیدکنندگان این حوزه سروسامان نگیرند، مواد اولیه آن تأمین نشود و بازار رونق نداشته باشد، کاری از دست طراح برنمیآید.
فعال فرهنگی محمدجواد استادی راهاندازی انجمن طراحان لباس را یکی از اقدامات مثبت در جهت ساماندهی مد و لباس ذکر کرد و افزود: طراحان برتر باید شبکهای را تشکیل دهند تا بتواند در زمینه مد و لباس بومی با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند، بنابراین تشکیل اتحادیه طراحان لباس میتواند گامی مثبتتر باشد.
کارشناس مد و پوشاک نفیسه خانلری موازیکاریهایی که ساماندهی اوضاع پوشاک را از مسیر اصلیاش منحرف میکند را نقد کرد و مطرح ساخت: در سازوکار اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک اسلامی که مصوبه وزارت کشور را دارد، جایگاه طراحان نیز دیده شده تا بتوانند فعالیت و اثرگذاری بالایی داشته باشند اما «عجیب است که برخی بهجای تلاش برای تشکیل این اتحادیه و سروسامان دادن اصولی به وضعیت پوشاک کشور، تشکیل اتحادیه طراحان را در اولویت قرار دادهاند.
کارشناسان حوزه پوشاک اسلامی معتقدند تا زمانی که ۳ راهحل تخصصی شامل فرهنگی شدن پوشاک اسلامی (در قالب قانون حجاب)، تشکیل اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک اسلامی و تعبیه سکوی ثابت فروش، محقق نشود، عملاً در ساماندهی پوشاک اسلامی به دستاورد چندانی نخواهیم رسید.
انتهای پیام/
نظر شما