مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) شاهرود حائز رتبه سوم جشنواره علامه حلی در بخش اساتید

مدیر مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) شاهرود گفت: مدرسه علمیه حضرت معصومه(س)شاهرود که به همت امام جمعه وقت سال ۱۳۸۴ تأسیس شد، در سال جاری برگزیده رتبه سوم جشنواره علامه حلی در بخش اساتید شده است.‌

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ سمنان، خانم مریم بداقی متولد سال‌ ۱۳۵۸ در شهرستان شاهرود که از اواخر دهه هفتاد به حوزه وارد شده، با وجود چهار فرزند و به دلیل فعالیت‌های مستمر و مفید، مدیریت حوزه علمیه حضرت معصومه(س) شهرستان شاهرود را بر عهده دارد. این مدرسه علمیه که تنها مدرسه مختص طلاب ورودی سیکل استان سمنان است، سال‌هاست فعالیت‌های خود را با رویکردی متفاوت از سایر مدارس ورودی سیکل انجام می‌دهد. با خانم بداقی مدیر این مدرسه که یکی از بانوان برگزیده در اولین کنگره بانوان تأثیرگذار استان سمنان، معینه حج و واسطه‌گر ازدواج است به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در زیر می‌خوانید؛

ـ مسیر طلبگی و مدیریت شما چگونه آغاز شد؟

بنده متولد ۱۳۵۸ در شهرستان شاهرود و مادر چهار فرزند هستم که از سال ۷۸ و پس از گذراندن دوره پیش دانشگاهی به حوزه علمیه وارد شدم و در مدرسه امام صادق(ع) شاهرود تحت اشراف حضرت آیت الله اشرفی مشغول به تحصیل شدم. همزمان با شروع تحصیل فعالیت خود را به عنوان مربی قرآن در بسیج و سازمان تبلیغات شروع نموده و از سال ۸۱ در سایر حیطه‌های تبلیغی وارد شدم. در سال ۱۳۷۹ ازدواج کرده و با تولد اولین فرزندم در سال ۱۳۸۰ همزمان با تحصیل و تبلیغ به رسالت عظیم همسری و مادری مشغول شدم که بعد از اتمام سطح ۲ در سال ۱۳۸۵ به عنوان کارشناس فرهنگی، در مدرسه علمیه امام صادق(ع) مشغول به خدمت شدم. سه سال بعد توفیق خدمت به طلاب را به عنوان مدرس و معاون فرهنگی پیدا کردم و از سال ۹۱ تحصیل در مقطع سطح ۳ را در رشته تفسیر و علوم قرآن شروع کردم و با الطاف الهی همزمان با تحصیل و خدمت صاحب دو فرزند دوقلو شدم که مانع ادامه فعالیت و تحصیل من نشد و سال ۹۶ با پیشنهاد امام جمعه شهرستان شاهرود حجت الاسلام والمسلمین عباس امینی به عنوان مدیر مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) شاهرود تنها مدرسه مختص طلاب ورودی سیکل استان سمنان که در آن زمان ۸۰ طلبه داشت با رویکردی متفاوت با مدارس دیپلم در عرصه های مختلف فرهنگی، پژوهشی و آموزشی به خدمت ادامه دادم. در حال حاضر مؤسس کودکستان ریحانه و مدیر عامل مرکز نیکوکاری حضرت معصومه(س)، عضو هیات امنای یادمان شهید خوشنام مدرسه علمیه، معینه حج، مبلغ و فعال فرهنگی اجتماعی، واسطه گر ازدواج ، مسئول گروه جهادی، یکی از بانوان برگزیده در اولین کنگره بانوان تاثیرگذار استان سمنان و برگزیده رویداد ملی استانی جمعیت در بخش خانواده هستم.

مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) سمنان حائز رتبه سوم جشنواره علامه حلی در بخش اساتید


ـ مشخصات و اهم فعالیت‌های مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) استان سمنان را بفرمایید؟

مدرسه علمیه حضرت معصومه(ع) شاهرود به عنوان تنها مدرسه علمیه مختص طلاب ورودی متوسطه اول در استان سمنان، این مدرسه درسال ۱۳۸۴ به همت امام جمعه وقت حجت الاسلام والمسلمین ترابی تاسیس و از سال ۹۶ حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه جدید به عنوان رئیس هیات امنا منصوب شدند. این مدرسه در حال حاضر با ۱۸۰ طلبه، در حال تحصیل و ۵۰ دانش آموخته و ۲۰ استاد فعال خانم که همگی بومی و ساکن شاهرود و دانش آموخته سطح ۳ و ۴ می باشد. این مدرسه دارای خوابگاه هست و در سال تحصیلی جاری ۲۲ طلبه خوابگاهی از شهرها و روستاهای مختلف دارد.
همچنین کودکستان ریحانه وابسته به این مدرسه علمیه و دارای مجوز فعالیت از آموزش و پرورش نیز ضمن زمینه آرامش خاطر طلاب و اساتید پذیرای سایر کودکان نیز است. این مدرسه تنها مدرسه علمیه استان است که توفیق میزبانی از تنها شهید گمنام حوزه‌های علمیه استان سمنان را دارد.
متناسب سازی فعالیت‌های مدرسه با موقعیت سنی طلاب نوجوان از جمله فعالیت‌های این مدرسه بوده، ایجاد کافه کتاب در کتابخانه به منظور مشارکت و حضور فعال طلاب در عرصه کتابخوانی، هیأت دخترانه، برگزاری رویداهای متعدد جهت طلاب و دختران نوجوان شهرستان، برگزاری اردوهای تربیتی و......از جمله فعالیت‌های این مدرسه است.

ـ پیشرفت‌های مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) در چه حوزه‌هایی بوده است ؟

تشکیل اولین و تنها گروه علمی استان سمنان در این مدرسه علمیه، کسب رتبه سوم جشنواره علامه حلی در بخش اساتید در سال جاری و رتبه‌های متعدد در بخش استانی، برگزیده شدن یکی از طلاب در المپیاد علمی طلاب سیکل، برگزیده شدن مدرسه در طرح قرآنی زمزمه قرآنی، برگزیده شدن در طرح تفسیر المیزان رتبه سوم کشوری، انتخاب ۸ نفر از طلاب مدرسه در طرح ناب طی سال‌های مختلف موجب شده این مدرسه بیشترین تعداد طلاب نخبه در مدارس استان را داراست.
در فرایند جذب طلاب جدید الورود با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و تغییر در شیوه‌های جذب روند نسبتاً مطلوبی را شاهد بودیم و نسبت به سال گذشته رشد ۵۷ درصدی را داشتیم.

ـ فعالیت‌های فرهنگی معنوی که توسط این مدرسه انجام شده چیست؟

با عنایت به اینکه این مدرسه مختص طلاب سیکل هست کلیه اساتید و همکاران با آشنایی با شرایط ویژه سنی این طلاب سعی در ارتباط موثر و مطلوب با آنها دارند لذا فعالیت‌های مدرسه نیز بر این اساس برنامه‌ریزی شده است.

وجود یادمان شهید گمنام در این مدرسه علمیه فضای معنوی آن را دو چندان نموده و بالاخص برای طلاب خوابگاهی شرایط ویژه‌ای را فراهم کرده است.

اجرای برنامه‌های ابلاغی مرکز مدیریت، نظیر کلاس‌های اخلاق، حلقه‌های معرفتی، طرح‌های قرانی، برنامه‌های سلامت طلاب جزء فعالیت‌های ثابت و مستمر می‌باشد.

اجرای رویدادهای متعدد دخترانه با حضور طلاب و دختران متوسطه اول با هدف ارتقاء مهارت‌های طلاب و زمینه سازی رشد مطلوب در دختران و شناسایی دانش آموزان مستعد شهرستان جهت جذب و پذیرش و همچنین برگزاری گعده‌ها و جشن‌های متعدد شهرستانی ویژه بانوان و دختران با هدف ارتباط مردم با حوزه و تسهیل در امر پذیرش نیز از فعالیت‌های مدرسه است.

برگزاری دوره‌های معارف اسلامی ویژه بانوان سطح شهر که شرایط تحصیل در حوزه را ندارند و همچنین دعوت از مسئولین شهری و رئیس آموزش پرورش و مدیران متوسطه اول به منظور شرکت در جلسه توجیهی پذیرش و آشنایی با روند تحصیل در حوزه، فراهم کردن شرایط بازدید دانش آموزان جهت آشنایی با حوزه و اعزام طلاب به مدارس و معرفی مدرسه از جمله فعالیتهای مدرسه می‌باشد.

فراهم کردن زمینه حضور طلاب در حال تحصیل در مدارس متوسطه اول به منظور رشد مهارت های ارتباطی آنها و پی بردن به ضرورت ارتقاء مهارتها با عناوین مشاور مذهبی و طرح بهنام و.... و همچنین اعزام آنها به عنوان مبلغ در کاروان‌های راهیان نور دانش آموزی و فعالیت در اعتکاف دانش آموزی به عنوان مربی با رضایت مسئولین امر از نحوه عملکرد آنها همراه بوده است.

استمرار و تقویت فعالیت‌های فرهنگی تفریحی متناسب با سن طلاب سیکل و برگزاری کلاس های درس در امکان مقدس و جوار گلزار شهدا و .... در جهت تقویت بعد معنوی و همچنین استفاده از تجهیزات نوین و روشهای تدریس فعال و... در جهت ارتقاء طلاب از جمله فعالیت‌ها است.

اعزام مبلغ به محافل مختلف، پایگاه های بسیج و مدارس و ... برگزاری مجالس و محافل شهرستانی برای عموم مردم به منظور ارتباط آنها با حوزه علمیه همچنین در ایام کرونا مدرسه علمیه به پایگاه مبارزه با کرونا تبدیل شد و در محل مدرسه کارگاه ماسک تشکیل شد که استقبال عموم مردم و مسئولین را در پی داشت و با تشکیل و سازماندهی نیروهای جهادگر طلبه در این مدرسه نیروهای غسالخانه و بیمارستان و... به مراکز مختلف اعزام می‌شدند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha