بلغارها برای بررسی جایگاه زن و خانواده در دنیای معاصر نشست برگزار کردند

با همکاری انجمن ملی خبرنگاران بلغارستان و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این کشور، نشست مشترک جایگاه زن و خانواده در دنیای معاصر در محل سالن اجتماعات این انجمن در شهر صوفیه بلغارستان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، در این نشست هم اندیشی که با حضور جمعی از بانوان فعال در حوزه ارتباطات، خبرنگاران بلغار و استادان علوم اجتماعی همراه بود، میهمانان به طرح موضوعات مرنبط با جایگاه زن و خانواده در جهان امروز با تاکید بر کشورهای ایران و بلغارستان پرداختند.

در آغاز این نشست، خانم اسنژانا تودوروا، رئیس انجمن ملی خبرنگاران بلغارستان، بر اهمیت تعاملات فرهنگی دوجانبه تأکید کرد.

وی با اشاره به نقش محوری خانواده در فرهنگ سنتی بلغارستان، بر اهمیت زنان در تربیت نسل آینده و پرورش کودکان تأکید کرد و گفت: زنان نه تنها در نقش‌های سنتی خود در خانواده، بلکه در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز تأثیرگذار بوده‌اند، در بلغارستان، بانوان موفق بسیاری توانسته‌اند نقش مهمی در توسعه اجتماعی ایفا کنند و حضور آن‌ها در رویدادهای بین‌المللی مانند اجلاس زنان تأثیرگذار در ایران، فرصتی ارزشمند برای تبادل تجربیات است.

خانم اسنژانا تودوروا همچنین از ارتباط بسیار خوب رایزنی فرهنگی ایران با انجمن ملی خبرنگاران بلغارستان تقدیر کرد و بر لزوم تقویت همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی، به‌ویژه در زمینه زن و خانواده، تأکید داشت.

مسعود احمدی‌افزادی رایزن فرهنگی کشورمان نیز با قدردانی از انجمن ملی خبرنگاران بلغارستان برای ابتکار برگزاری این نشست‌هاف بیان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توجه جدی و زیادی به طرح مباحث اندیشه ای در حوزه زنان وخانواده دارد و این موضوع جایگاه راهبردی در میان موضوعات و مباحث فرهنگی رایزنی‌های فرهنگی پیدا کرده است و به همین منظور اداره کل امور زنان و خانواده در سازمان تشکیل شده است تا بتوان در سطح جهانی اهمیت نقش زنان در جامعه و جایگاه شایسته ایشان در فرهنگ و تمدن اسلامی گذشته و حاضر و اینده را تاکید کرد.

وی با ارائه مباحث خود در قالب یک سخنرانی علمی اظهار داشت در مسیر تحولات تاریخی و اجتماعی ایران، زنان همواره نقشی کلیدی در استحکام بنیان خانواده و تربیت نسل‌های آینده داشته‌اند. در دوران مدرن و معاصر با توسعه‌ی تحصیلات عالی، رشد شهرنشینی و دگرگونی نگرش‌های فرهنگی، ابعاد مختلف حضور و مشارکت زنان در خانواده تغییرات شگرفی را تجربه کرده است .

احمدی‌افزادی با اشاره‌ به بسترهای تاریخی و عوامل مؤثر بر تحول نقش زنان، ابعاد ایفای نقش زنان در خانواده‌های ایرانی امروز را بررسی و  دستاوردها و پیامدهای مثبت این حضور فعال را مرور کرد و در نهایت با  نتیجه‌گیری نهایی از مباحث و شواهد فرهنگی و اجتماعی گفت؛ دستاوردهای حاضر  نشان می‌دهد نقش برجسته‌ی زنان در کانون خانواده، فراتر از پویایی خانه، می‌تواند به پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه یاری رساند.

وی ضمن مشارکت در مباحث مطرح‌شده، به بررسی جایگاه زن در ادبیات معاصر ایران پرداخت و گفت: ادبیات ایران، به‌ویژه در دوره معاصر، نقش زنان را در تحولات اجتماعی به‌شکل پررنگی منعکس کرده است. پروین اعتصامی یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های این جریان است که در اشعار خود نه‌تنها به مسائل زنان، بلکه به عدالت اجتماعی، فقر، ظلم و مسئولیت انسانی پرداخته است.

احمدی‌افزادی با اشاره به برخی از اشعار پروین اعتصامی، به تحلیل مضامین اجتماعی و اخلاقی آن‌ها پرداخت و اظهار داشت: پروین در شعرهای خود از زبانی ساده اما پرمحتوا استفاده کرده و با تمثیل‌ها و داستان‌سرایی‌های عمیق، پیام‌های انسانی و اجتماعی مهمی را بیان کرده است. او زنان را به آگاهی، استقلال و ایستادگی در برابر نابرابری‌ها فراخوانده و همین امر باعث شده که آثار او همچنان برای جوامع امروز الهام‌بخش باشد.

در ادامه نشست، خانم فیوضی استاد بازنشسته ایرانی دانشگاه صوفیه، با ارائه مروری بر جایگاه زن در شعر و ادبیات فارسی، به قرائت اشعاری از شاعران برجسته ایرانی درباره نقش و منزلت زن در فرهنگ ایرانی و اسلامی پرداخت.

وی با اشاره به مضامین شعر فارسی در ستایش زنان، به تحلیل نمونه‌هایی از آثار حافظ، سعدی، مولانا و سهراب سپهری پرداخت و گفت: ادبیات فارسی همواره زن را نماد عشق، مهر، خرد و استواری دانسته است. شعرای ایرانی در طول تاریخ، زنان را نه‌تنها به عنوان مادر و همسر، بلکه به عنوان الهام‌بخش معرفت و معنویت ستوده‌اند.

همچنین، دو تن از استادان حاضر به بحث درباره زنان تأثیرگذار تاریخ و فرهنگ جهانی پرداختند و بر نقش پروین اعتصامی به عنوان یک زن ادیب و پیشرو در ادبیات و فرهنگ معاصر ایرانی تأکید کردند و ضمن بررسی آثار و اندیشه‌های پروین اعتصامی، او را نمادی از آگاهی اجتماعی، عدالت‌خواهی و نقش زنان در اصلاح جامعه دانستند. به عقیده آنان، پروین اعتصامی در شعرهای خود، علاوه بر نگاه لطیف شاعرانه، با زبانی قدرتمند و انتقادی به مسائل اجتماعی پرداخته و با استفاده از ادبیات، در جهت روشنگری جامعه و دفاع از حقوق زنان گام برداشته است.

در پایان این نشست، پیشنهاداتی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه زنان و خانواده از جمله برگزاری نشست‌های مشترک درباره زنان تأثیرگذار در ادبیات و فرهنگ ایران و بلغارستان، ترجمه و انتشار آثار ادبی بانوان ایرانی و بلغاری برای معرفی هرچه بیشتر تأثیر آن‌ها در جامعه، ایجاد برنامه‌های تبادل فرهنگی برای آشنایی بیشتر محققان و دانشجویان دو کشور با نقش زنان در تاریخ و ادبیات و برگزاری و تداوم این نشست‌ها مطرح شد.

انتهای پیام/

بلغارها برای بررسی جایگاه زن و خانواده در دنیای معاصر نشست برگزار کردند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha