مدیر حرکتهای جهادی طلاب خواهر استان قم گفت: گروههای جهادی همواره بیان کردند که بانوان با همه مشغلهها و وظایفی که دارند در بسیاری از عرصهها پیشتاز و موفقتر عمل کردند و همین امر نشان میدهد بانوان نقش مهمتری در امیدآفرینی دارند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/قم، سمیه سلیمی مدیر حرکتهای جهادی طلاب خواهر استان قم در نشست «گروههای جهادی طلبگی در خدمت اهداف انقلاب اسلامی» عنوان کرد: حفظ روحیه معنوی عامل مؤثر حرکت جهادگران طلبه در عرصه عملیاتی است. اگر این روحیه معنوی نباشد انگیزه حرکتی طلاب از دست خواهد رفت به همین خاطر در این زمینه اقدامات متعددی انجام میشود.
مدیر حرکتهای جهادی طلاب خواهر استان قم با بیان اینکه روحیه معنوی دارای ابعاد فردی و گروهی است، تصریح کرد: رشد معنوی در بعد فردی با مسائل عبادی، جلسات مذهبی و ارتباط با اهل بیت (ع) صورت میگیرد.
وی ادامه داد: گروه های جهادی اقشار و اصناف مختلف که در عرصههای متنوع فعالیت میکنند همواره درخواست حضور طلاب جهادگر را در بین گروههای جهادی خود دارند؛ زیرا طلاب جهادگر باعث میشوند که فضای مذهبی و معنوی حاکم شود.
سلیمی افزود: در دورههای جهادی که در ایام و مناسبتهای مختلف برگزار میشود زمانی که طلاب بعد از فراغت از کار در هم نشینیهای شبانه و گعدههای دورهمی جمع میشوند با نگاهی معنوی به مسائل مینگرند و به شبهات پاسخ میدهند که باعث قوت اعتقادی میشود.
وی با بیان اینکه پرداخت زکات علم و یاری گری مردم دو تکلیف گروههای جهادی است، گفت: بعد از ایام کرونا به سمت تخصصیتر شدن و استفاده از توانمندیهای علمی افراد گروههای جهادی رفتیم.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: هدایت افراد به سمت سبک زندگی درست از وظایف مشاورین است. با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با اهمیت سبک زندگی فعالیتهایی نیز در این مسیر انجام دادیم.
وی بیان کرد: در زمینه سبک زندگی با افرادی مواجه بودیم که تمایل به اصلاح سبک زندگی داشتند اما با توجه به هزینههای مراکز مشاورهای و گاهی بعد مسافتی امکان این کار را نداشتند. به همین خاطر وارد این عرصه شدیم. در گام اول گروهها و مناطق هدف را شناسایی و آنها را اولویت بندی کردیم.
سلیمی ادامه داد: با توجه به اهمیتی که اتصال مردم به مساجد دارد در گام دوم مساجد، مدارس و پایگاههای بسیج را به عنوان محلی برای ارائه خدمات مشاورهای و کارگاهی انتخاب کردیم و در گام سوم معتمدین و امین محلات را وارد عرصه کردیم. این طرح با عنوان چتر آرامش توانست در رویداد گنج به عنوان طرح برتر جز برگزیدگان شود.
وی یادآور شد: در این طرح توانستیم به نسل سوم برسیم، یعنی مادرانی که فرزندان نوجوان داشتند با شرکت در این دورهها سبک زندگی شان را اصلاح کردند و اکنون با گذشت چند سال فرزندان آنها بر اساس سبک زندگی که اصلاح شده بود ازدواج کردند و فرزندان کوچکی دارند.
این بانوی جهادگر گفت: با این رویکرد میتوانیم مادران فهیم، آگاه و دلسوزی را تربیت میکنیم که میتوانند نسلهای پیش رو را از بحرانها نجات بدهند و نکات تربیتی اصیل در ایرانی بودن و اسلامی بودن را به نسل بعدی منتقل میکنند.
وی در رابطه با ظرفیت گروههای جهادی در امیدآفرینی و تحقق عدالت عنوان کرد: برای تحقق عدالت باید ابتدا تعریف درستی از عدالت ارائه شود زیرا گاهی ذهنیت از عدالت و عدالت خواهی درست نیست.
مدیر حرکتهای جهادی طلاب خواهر استان قم با بیان اینکه رسالت گروههای جهادی در بحث عدالت و امید آفرینی اجتماعی ابعاد مختلفی دارد، گفت: در گروههای جهادی حرکت و توان مردمی به سمت مدیریت بحران هدایت میشود. شاید توان حل بسیاری از مسائل از توان افراد خارج باشد اما با مدیریت بحران مسائل حل میشود.
وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب سالهای قبل فرمودند که ما مردم شعب ابی طالب هستیم. مردم شعب ابی طالب به خاطر اهداف بزرگی که داشتند سختیها و مشکلات را تحمل کردند. مطالعه سیر تاریخی ما را به سمتی هدایت میکند که چگونه تهدیدها را به فرصتها تبدیل کنیم.
سلیمی دومین راهبرد در این عرصه را توانایی حل مسئله دانست و ادامه داد: در مهارتهای فردی قدرت حل مسئله و نگاه راهگشا به آن بسیار مهم است و جهادگران باید هم برای خودشان و هم دیگران این توانایی را داشته باشند که این نیز به امیدآفرینی کمک میکند.
وی با بیان اینکه سومین عنصر مؤثر در مسئله امیدآفرینی، بازنمایی اقدامات و دستاوردها است، افزود: بانوان جهادگر در این عرصه نقش فراوانی دارند. بانوان نقشهای مهمی مانند مادری و همسری به عهده دارند. گروههای جهادی همواره بیان کردند که بانوان با همه مشغلهها و وظایفی که دارند در بسیاری از عرصهها پیشتاز و موفقتر عمل کردند. این نشان میدهد که بانوان نقش مهمتری در امید آفرینی دارند و این نقش در خانه و خانواده نیز پررنگ است؛ چون مادران همیشه قوت قلبی برای همه اعضای خانواده هستند.
فعالیتهای گروه های جهادی باید خانواده محور و مستمر باشد
این جهادگر در رابطه با استمرار فعالیتهای گروههای جهادی اظهار کرد: فعالیتهای گروههای جهادی باید خانواده محور باشد؛ زیرا فضای کار جهادی نشاطآور است و باعث میشود افراد احساس مفید بودن برای خودشان و جامعه پیدا کنند. اختصاص روزی به عنوان روزهای جهادی مادر دختری، پدر پسری و... از جمله اقداماتی است که در گروه جهادی انجام میدهیم.
وی تصریح کرد: اردوهای کوتاه مدت مانند طرح شهید عجمیان از دیگر اقدامات موفق است. این کار ابتدا با پنج مدرسه شروع شد و امسال به ۱۰۰ مدرسه رسید. در ابتدا با دانش آموزان مقطع دبیرستان برگزار شد اما امسال این طرح با دانش آموزان ابتدایی مقطع سوم، چهارم و پنجم انجام شد.
مدیر حرکت های جهادی طلاب خواهر استان قم اضافه کرد: در این طرح دانش آموزان برای اقداماتی مثل نظافت و رنگآمیزی به مدارس میروند. در این طرح توجه میشود که دانشآموزان به مدارسی غیر از مدرسه خودشان بروند تا روحیه ایثار و گذشت در آنها تقویت شود؛ زیرا وقتی در مدرسه خودشان باشند به محیط پیرامونی خود فقط رسیدگی میکنند.
احیای شادمانه و تربیتی در شب نیمه شعبان
وی برگزاری نیمروزه با رویکرد جهادی و تربیت محور را از دیگر اقدامات بیان کرد و گفت: امسال بیش از ۹۰ مسجد در قم با حضور پررنگ جهادگران در مراسم اعتکاف حضور داشتند همچنین برنامه ریزی شده است که احیای دانش آموزی شب نیمه شعبان با حضور جهادگران برگزار شود.
سلیمی افزود: احیای شب نیمه شعبان سال گذشته با یک مسجد و با حضور ۲۵۰ نفر از دختران برگزار شد و امسال ۱۵ مسجد اعلام آمادگی کردند که در حال برنامه ریزی برای یک برنامه هماهنگ تربیتی هستیم. این احیا تفاوت فراوانی با احیای شب قدر دارد؛ زیرا یک احیای شادمانه همراه با معنویت است.
وی یادآور شد: خانواده جهاد و جهادگران در حال رشد است و نگاه عموم مردم به حرکتهای جهادی و توان مردمی رونق بیشتری پیدا میکند. امروز شاهد افراد مختلف اعم از زنان و مردان در گروههای مختلف سنی هستیم که برای مفید بودن در جامعه در حال تلاش هستند.
مدیر حرکتهای جهادی طلاب خواهر استان قم بیان کرد: امروز شاهد آن هستیم که آمار گروههای جهادی، تعداد عملیات ها، تعامل گروههای جهادی با یکدیگر و باور به قدرت و توان ملی و مذهبی روبه افزایش است.
لزوم رسانهای شدن فعالیتهای گروههای جهادی
در ادامه سمانه نجفعلی، فعال رسانه ای، عنوان کرد: گروههای جهادی از اوایل انقلاب حضور فعال داشتند و خاطرات فراوانی از آنها شنیدیم اما دوران کرونا فرصتی ایجاد کرد تا گروههای جهادی حضوری پر شورتر داشته باشند.
وی در رابطه با اهمیت روایت فعالیتهای گروههای جهادی گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که به زبان هنر این روایتها بیان شود. این توصیه سبب شد که این مسئله برای ما حائز اهمیت شد و در این مسئله دغدغه ایجاد شد و در این راستا گروه رسانهای با هدف بازنمایی فعالیتهای گروههای جهادی و دعوت از مردم برای فعالیتهای جهادی و حضور در این گروهها تشکیل شد.
مسئول گروه جهادی سرو ادامه داد: تولیدات رسانه ای و مستندی این گروه سبب شد که بسیاری از مردم و متخصصین با فعالیتهای گروههای جهادی آشنا شوند و علاقهمند به حضور در این گروهها شوند.
وی افزود: رسالت این گروه تولید محتوا و بازتاب آن بوده است و در این راستا آموزشهایی برای گروههای مختلف برگزار شده است تا بتوانند برای فعالیتهایی که انجام میدهند تولید محتوا داشته باشند. در برنامههای بلندمدت این گروه آموزش گروههای بیشتر در راستای فعالیت رسانهای است.
نجفعلی اضافه کرد: گروه جهادی از ارکان انقلاب اسلامی هستند که در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... فعالیت میکنند به ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی می پردازند. یکی از رسالت ها و اقدامات رسانه ها مسئله امیدآفرینی است که رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به آن تأکید کردند.
وی با بیان اینکه رسانههای میتوانند فعالیتها و نقاط مثبت گروههای جهادی را نمایش بدهند، تصریح کرد: اگر چه رسانههای بیگانه سعی در بزرگنمایی مشکلات و القای ناامیدی دارند اما گروههای جهادی متخصص در عرصه رسانه میتوانند امیدآفرین باشند.
مدرس و پژوهشگر رسانه با اشاره به اهمیت وحدت در گروههای جهادی تاکید کرد: گروه های جهادی باید با یکدیگر به ویژه گروههای جهادی رسانهای وحدت داشته باشند.
وی افزود: اگر این وحدت صورت بگیرد سهولت بیشتری حاصل میشود. گروههای جهادی میتوانند کمک رسان رسانهها در انعکاس و حل مشکلات جامعه باشند؛ زیرا با حضور در جامعه و روستاها و مناطق مختلف با بسیاری از آسیبها و مشکلات آشنا هستند.
آموزش سواد هوش مصنوعی را جدی بگیریم
وی گفت: در سالهای گذشته مسئله سواد رسانه و استفاده از فضای مجازی اهمیت فراوانی داشت و فعالیتهای زیادی در این زمینه صورت میگرفت، اما امروز مسئله هوش مصنوعی مطرح است و باید سواد استفاده از هوش مصنوعی آموزش داده شود؛ زیرا آشنایی و مهارت استفاده از هوش مصنوعی در بسیاری از مناطق و روستاها کم است.
نجفعلی تأکید کرد: در رسانه و فضای مجازی ابتدا با آسیبها مواجه شدیم و بعد به سراغ آموزش سواد رسانه و فضای مجازی شدیم اما اگر در آموزش سواد هوش مصنوعی به هنگام عمل کنیم به آسیبهایی که در مواجهه با فضای مجازی دچار شدیم مبتلا نخواهیم شد و تبعات کمتری خواهیم داشت.
روایت نکنیم معکوس روایت مان میکنند
وی با بیان اینکه امروز جنگ روایتها است و اگر روایت نکنیم به صورت انحرافی روایت میشود و این آسیبهای زیادی به همراه دارد، افزود: برای دومین سال است که جشنواره روایت جهاد در استان برگزار میشود. این جشنواره باعث شد که گروههای جهادی در زمینه تولیدات رسانهای فعالتر شوند.
مسئول گروه جهادی سرو اضافه کرد: اگر این جشنوارهها فعالتر شود باعث انگیزه بیشتر گروههای جهادی میشود و جوانان و نوجوانانی که نسبت به کارهای جهادی علاقه دارند با توجه به تخصص و مهارتی که دارند وارد گروههای جهادی شوند.
فعال رسانهای با اشاره به اینکه کارهای جهادی برکت فراوانی دارند که در زندگی جهادگران جاری میشود، یادآور شد: از همه طلاب که در عرصههای مختلف به ویژه رسانه تخصص دارند دعوت میکنیم که وارد عرصه فعالیتهای جهادی شوند.
انتهای پیام/
نظر شما