تمدن اسلامی تمدنی خانواده محور است/ خانه‌داری بانوان خانه‌نشینی نیست

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد سرمایه داری بانوان را به کار می‌گیرد تا چرخ اقتصادش را با هزینه کمتر بچرخاند، گفت: تمدن اسلامی تمدنی خانواده محور است و رکن خانواده نیز بانوی خانه یعنی مادر و همسر است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، محمد منان رئیسی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه همایش ملی «زن، خانواده، امنیت» که امروز در سالن آیت‌الله شرعی(ره) مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در قم برگزار شد، عنوان کرد: تمدن اسلامی تمدنی خانواده محور است و رکن خانواده نیز بانوی خانه یعنی مادر و همسر است.

وی در رابطه با ارتباط سخت افزار (محیط فیزیکی) شهر با موضوع زن، خانواده و امنیت گفت: خداوند در آیه ۱۳ سوره حجرات می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَیٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا؛ ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و ملت‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید.»

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: «تعرف» یکی از اصول مهم شهر اسلامی است که مبتنی بر این آیه استنتاج شده است. قاعده «تعرف» به معنای این است که شهر و محله اسلامی به لحاظ شرایط فیزیکی، محیطی است که شهروندان محل نسبت به هم شناخته داشته باشند. هرچقدر این شناخت بیشتر شود تعرف و به دنبال آن امنیت بیشتر می شود.

وی با بیان اینکه اگر میزان امنیت در شهرهای سنتی با کلان شهرها مقایسه شود اهمیت این موضوع مشخص می‎شود، افزود: در گذشته افراد اغلب مالک بودند اما امروزه اکثریت خانواده‌ها مستاجر هستند. خانواده‌ای که مسکن ثابت ندارد دائم مجبور به جابجایی است که این امر باعث پدیده‌ای به نام از جا کندگی می شود.

منان رئیسی ادامه داد: امروزه مسکن تبدل به کالا سرمایه‌ای شده است در حالی که در گذشته محصولی بود که مصرف کننده هر زمان نیاز داشت آن را تهیه و استفاده می‌کرد. این تغییر سبب شده افراد دائم در حال جابجا شدن باشند، مستأجران به خاطر نداشتن مسکن و مالکان برای رفتن به محله‌ای بهتر دائم در حال جا بجا شدن هستند. این قاعده سبب شده است که حتی افراد تلاش کنند از روستا به شهرها و از شهرستان‌ها به تهران جا بجا شوند. در این شرایط دیگر ثبات و قوام وجود ندارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهر دارای سخت افزار و نرم افزار است، تصریح کرد: سخت افزار شهر محیط فیزیکی شهر است و نرم افزار شهر نیز محتوایی است که در شهر وجود دارد. یکی از ارکان محتوا ساز شهر خانواه با محوریت مادر و همسر است.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد سرمایه داری سخت افزار و نرم افزار شهر را را دچار خلل کرده است، گفت: نظام سرمایه داری القا کرده است که خانه داری شأن پایین‌تری از اشتغال برای بانوان دارد در حالی که خانه داری خانه نشینی نیست اما این گونه القا کرده است تا زنان را وارد بازار کار کند و این باعث به وجود آمدن از جا کندگی در بانوان شده است، زیرا بانوان دائم در تلاش هستند که در بیرون از خانه باشند و این گونه خانه خالی از رب البیت (بانوان) می‌شود.

منان رئیسی ادامه داد: خانه‌ای که خالی از رب البیت می‌شود از دو بُعد در اختیار نظام سرمایه داری قرار می‌گیرد، بُعد اول در زمینه سخت افزاری یعنی جابجایی است و بُعد دوم در عرصه نرم افزاری است که خانواده از ستون اصلی خالی شود.

وی با بیان اینکه اقتصاد سرمایه داری بانوان را به کار می‌گیرد تا چرخ اقتصادش را با هزینه کمتر بچرخاند، اظهار کرد: در محله‌ای که از یک سو دائم در حال جابجایی جمعیتی است و خانواده‌ها تغییر می‌کنند و از سوی دیگر ستون‌های خانواده در خانه حضور ندارند بدیهی است که «تعرف» رخ نمی‌دهد و امنیت از بین می‌رود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زمانی که تراکم جمعیتی بیش از حد استاندار باشد «تعرف» کمتر خواهد بود، زیرا تعداد نفرات به قدری است که نمی‌تواند ارتباطات عمیق شکل بگیرد، یادآور شد: اگر سخت افزار به درستی طراحی شود و در عرصه نرم افزاری نیز رب البیت در خانه باشد امنیت حفظ می شود.

منان رئیسی بیان کرد: تمدن غرب تک بعدی ورود نکرده است بلکه همه ابعاد اقتصاد، فرهنگ و.. را به هم ریخته است و نقشه‌ای پیچیده دارد. مقابله با این نقشه به صورت تک بعدی امکان پذیر نیست، بلکه نیاز به هم افزایی در اراکان مختلف با محوریت نهاد علم یعنی حوزه و دانشگاه دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha