کد خبر: 137328
۲۸ بهمن ۱۴۰۳، ۱۲:۲۶
تأثیر قرب الی الله در اعمال

نماینده مردم هرمزگان در مجلس گفت: قرب الی الله به معنای نزدیک شدن روحی و معنوی به خداوند است و زمانی محقق می‌شود که نیت انسان در تمام اعمالش خالصانه برای رضای الهی باشد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران استان/ هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن ابراهیمی نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان و امام جمعه شهرستان میناب، بر اهمیت نیت خالصانه در اعمال تأکید و بیان کرد: قرب الی الله به معنای نزدیک شدن روحی و معنوی به خداوند است، این قرب زمانی محقق می‌شود که نیت انسان در تمام اعمالش خالصانه برای رضای الهی باشد، اگر نیت فرد، دنیوی یا برای اهداف شخصی باشد، آن عمل هرچند ظاهراً بزرگ و ارزشمند به نظر برسد، در نزد خداوند ارزشی نخواهد داشت. خداوند در قرآن می‌فرماید: «إِنَّمَا یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ» (مائده، ۲۷) یعنی خداوند تنها اعمالی را می‌پذیرد که با تقوا و خلوص نیت انجام شده باشد.

استاد حوزه با تأکید بر اینکه تمام اعمال انسان به نیت او بستگی دارد، افزود: اگر نیت قرب الی الله باشد، حتی کوچک‌ترین کارها نیز ارزشمند می‌شود، اما اگر همین اعمال با هدفی غیر از رضای خدا انجام شود، در حقیقت بی‌ثمر و ابتر است.

وی در تأیید سخنان خود به حدیث نبوی اشاره کرد و ادامه داد: إِنَّمَا الأَعْمَالُ بِالنِّیَّاتِ؛ یعنی ارزش و نتیجه هر عمل به نیت انجام‌دهنده آن بستگی دارد.

 امام جمعه محترم میناب افزود: حتی جهاد در راه خدا اگر برای شهرت یا اهداف شخصی باشد، فاقد ارزش معنوی است، در مقابل، کارهای کوچک و به‌ظاهر ساده‌ای که با نیت خالصانه برای خدا انجام می‌شود، انسان را به مراتب بالای قرب الهی می‌رساند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی به برخی از مصادیق و راه‌های دستیابی به قرب الی الله اشاره و خاطرنشان کرد: عبادت خالصانه، نماز، روزه و سایر عبادات باید فقط برای رضای الهی انجام شود، همچنین هر خدمتی که برای بندگان خدا انجام شود، اگر با نیت قرب الی الله باشد، عبادت محسوب می‌شود.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان در ادامه افزود: قرب به خداوند، آثار زیادی در زندگی انسان دارد. از جمله، آرامش قلبی و رهایی از نگرانی‌های دنیوی، رشد معنوی و معرفت الهی، برکت در زندگی و قبولی اعمال و محبوبیت نزد خدا و بندگان.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی در پایان توصیه کردند که تمام اعمال ما باید رنگ و بوی الهی داشته باشد و تأکید کردند: زندگی انسان زمانی ارزشمند است که در آن نیت خدایی حاکم باشد، اگر نیت شما برای خدا باشد، حتی کوچک‌ترین کارهایتان عبادت خواهد بود، اما اگر نیت خدایی نباشد، بزرگ‌ترین کارها نیز بی‌ثمر و بی‌ارزش خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha