زهد و ساده‌زیستی، رمز نفوذ اجتماعی روحانیت است

در بیست و دومین پیش‌نشست تحول حوزه‌های علمیه بر مبنای مکتب امام خمینی رحمت الله علیه با حضور معاون محترم هماهنگی حوزه‌ علمیه خواهران استان تهران با موضوع «بازآفرینی هویت مطلوب طلبه در مکتب امامین انقلاب در حوزه علمیه بانو امین(ره) برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/تهران، بیست و دومین پیش‌نشست تحول حوزه‌های علمیه بر مبنای مکتب امام خمینی رحمت الله علیه با حضور خانم معصومه صادقی معاون محترم هماهنگی حوزه‌ علمیه خواهران استان تهران با موضوع «بازآفرینی هویت مطلوب طلبه در مکتب امامین انقلاب» در حوزه علمیه بانو امین(ره) برگزار شد.

سرکار خانم معصومه صادقی ضمن بررسی سیره علمی و عملی حضرت امام خمینی (ره)، به جایگاه طلبگی و نقش روحانیت و طلبگی در مسیر یاری دین خدا در جامعه اسلامی پرداخت و گفت: طلبگی صرفاً یک شغل یا مسیر علمی نیست، بلکه مسئولیتی سنگین در مسیر یاری دین خدا است.

وی با استناد به آیه ۱۴ سوره صف که می‌فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُونوا أَنصارَ اللَّهِ...» افزود: «ما که قدم در مسیر طلبگی گذاشته‌ایم، باید خود را انصارالله بدانیم و برای تحقق این رسالت، در دو مرحله اساسی دوران رشد و تربیت( شامل علم‌آموزی، تهذیب نفس، پرورش معنوی و درک عمیق از دین) و دوران اثرگذاری و خدمت‌رسانی(طلبه باید با شناخت صحیح از دین، به تبلیغ، تربیت جامعه و نقش‌آفرینی در عرصه‌های اجتماعی بپردازد) گام برداریم.

خانم معصومه صادقی با تأکید بر اینکه تهذیب و تقوا در سیره علمای اسلام بر تحصیل مقدم است، اظهار داشت: «امام خمینی (ره) تأکید دارند تهذیب نفس، ضرورت مضاعفی برای طلاب است، زیرا بدون آن، علم‌آموزی نه‌تنها مفید نیست، بلکه ممکن است منجر به فساد شود.»

معاون محترم هماهنگی حوزه‌ علمیه خواهران استان تهران با اشاره به جلد ۱۴ صحیفه امام خمینی (ره) افزود: «هدف اسلام، انسان‌سازی است، اگر طلبه‌ای به تهذیب و اخلاق نپردازد، نه خود را می‌سازد و نه می‌تواند جامعه را اصلاح کند. اسلام بیش از هر چیز بر خودسازی جوانان تأکید دارد.»

وی زهد و ساده‌زیستی را یکی از اصول مهم در مسیر طلبگی دانست و گفت: «حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، زندگی زاهدانه‌ای داشتند و دارند. طلبه‌ای که به دنیا دلبسته باشد، نفوذ معنوی خود را از دست می‌دهد.» وی تأکید کرد: رفاه‌طلبی باعث کاهش کیفیت تحصیل و تفقه می‌شود، طلبه‌ای که دلبسته دنیا باشد، پایگاه مردمی خود را از دست خواهد داد. حفظ اسلام، در گرو بی‌توجهی به مظاهر دنیوی است.
خانم معصومه صادقی با استناد به آیه «فَاستَقِم کَما أُمِرتَ»، خاطرنشان کرد: «استقامت در مسیر دین، رمز موفقیت یک طلبه است و مردم نیز از او الگو می‌گیرند.»

خانم معصومه صادقی در ادامه پرهیز از آفات اخلاقی را لازمه حفظ جایگاه روحانیت دانست و تأکید کرد: ریا، بزرگ‌ترین آفت طلبگی است، عجب و خودبینی، مانع اثرگذاری کلام روحانی است، تکبر و غیبت، سرمایه معنوی روحانیت را از بین می‌برد.

سرکار خانم صادقی با اشاره به ۲۷۰ کارویژه روحانیت پس از انقلاب اسلامی، به نقش این قشر در تحقق اهداف انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: تحقق انقلاب اسلامی یک فرآیند زنجیره‌ای دارد که شامل مراحل انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است.
 

وی افزود: روحانیت در مراحل اول و دوم، نقش مؤثری ایفا کرده است، اما در مرحله دولت اسلامی هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم. رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که دولت اسلامی هنوز شکل نگرفته است و از جمله، عدالت به‌طور کامل در جامعه اجرا نشده است.»

سرکارخانم صادقی افزود: روحانیت، مهم‌ترین قشر امت دولت‌ساز است و برای تحقق اهداف بلند انقلاب اسلامی، جهاد تبیین تمدنی بر دوش روحانیون قرار دارد.

معاون محترم هماهنگی حوزه‌ علمیه خواهران استان تهران در پایان به چهار ساحت مهم روحانیت اشاره کرد و گفت: روحانیت باید در جهاد تبیین، دارای معنویت و اخلاق الهی باشد، از سویی از مهم‌ترین وظایف روحانیت را می‌توان تولید علم و تفکر خواند. همچنین شناخت صحیح از مسائل روز، لازمه هدایت جامعه است که برعهده روحانیت است و در نهایت، روحانیت باید با مهارت‌های مدیریتی، تشکیلاتی و تبلیغی آشنا باشد.

وی در پایان این پیش‌ نشست تأکید کرد: اگر روحانیت بتواند در این چهار حوزه نقش‌آفرینی کند، زمینه‌ساز تحقق تمدن اسلامی خواهد شد. این وظیفه خطیر، نیازمند تقوا، علم، استقامت و اخلاص در عمل است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha