
جمعی از مدیران اسبق و دانشآموختگان حوزه علمیه الزهراء مسجد سلیمان در میزگردی به چالشها، انتظارات از حوزه متحول، نقش بانوان طلبه و علل موفقیت این حوزه اشاره کردند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، حجتالاسلام و المسلمین تشیع از در پیش همایش حوزه علمیه الزهراء مسجد سلیمان طی سخنانی اظهار کرد: هر بنایی که بر مبنای تقوا پایه گذاری شود شریف شمرده میشود؛ حوزه علمیه مسجد سلیمان نیز با همین نیت تاسیس شد.
وی بیان کرد: حوزه علمیه مسجد سلیمان در شرایط نابسامانی جنگ ایجاد و موسسین حوزه نیز هیچ منفعت مادی از حوزه نداشتند و هیچ منبع درآمدی نیز وجود نداشت ولی موسسین با صبر و همت والا کار را پیش بردند.
مدیر سابق حوزه علمیه الزهراء مسجد سلیمان اظهار کرد: این حوزه منشأ خیر و با نیت پاک پایه گذاری شد و این شجره طیبه مسیر بزرگی را برای کشور گشود.
وی به چالشهای مختلف در حوزه پرداخت و گفت: چالشهای اجتماعی، خانوادگی آموزشی، فرهنگی، اخلاقی، فارغ التحصیلی، ساختارهای مدیریتی از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود.
تشیع، به چالش اجتماعی عدم استقبال از حوزهها اشاره کرد و گفت: عدم استقبال افراد مستعد برای تحصیل در حوزهها، چالش مدرکگرایی در حوزهها، فریبندگی بازار کار در فضای مجازی، از دست رفتن اعتماد والدین به محیط شبانهروزی، عدم اهتمام فارغ التحصیلان به کار از جمله آفتهایی است که باید مرتفع شود.
مرضیه پورمحمدی از دانشآموختگان حوزه نیز بروز رسانی حوزهها با توجه به تحول جامعه و تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه را از محوری ترین مسائل حوزه عنوان کرد و گفت: مدرک محور شدن حوزهها و حجیم خوانی به جای عمیق خوانی آفت حوزه است که باعث میشود طلبهها از درسی که میخوانند لذت نبرند.
وی مطرح کرد: مسئله سوم آفت روزمرگی حوزهها است که در این خصوص باید حوزه سایهای وجود داشته باشد و تعدادی از طلاب برنامههای حوزه علمی و اخلاقی را مد نظر داشته باشند که از اهم واجبات حوزه است و نظارت دقیق بر برنامههای حوزه باعث پیشبرد و ارتقای کمی و کیفی کار خواهد شد.
پور محمدی تاکید کرد: علم برای علم فایده ندارد و باید از سال دوم، طلبه رشتههای مورد علاقه خود را انتخاب کند و تبلیغ صنفی انجام شود بدین صورت که هر گروهی از طلبه ها باید با صنفی کار کنند مثلا با فرهنگیان، آرایشگران ... و آموزش دین مهندسی شده باشد.
مهدیه پاکدل نیز که از دانشآموختگان بود در بخشی از سخنان خود به حوزه علمیه الزهراء مسجد سلیمان اشاره کرد و گفت: آنچه حوزه علمیه مسجد سلیمان را ویژه و منحصر بفرد کرد حضور مستمر مدیران کنار طلبهها بود که از خودگذشتگی فراتر از وظیفه نشان دادند و اهمیت به مباحثه کردن را از ملزومات موفیقت و پیشرفت درسی طلاب عنوان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری نیز بیان کرد: مرکز پاسخگویی به شبهات با توجه به هجمههای دنیای جدید علیه دین، وجود افراد زباندان در حوزههای علمیه و ازدواج آسان بین طلبهها از مواردی است که طلاب و حوزهها باید به آن توجه کنند.
در بخش پایانی مراسم پیش همایش حوزه علمیه الزهراء مسجد سلیمان از ۱۶ نفر از برگزیدگان طلاب در عرصه فعالیتهای فرهنگی، تبلیغی، علمی پژوهشی، تدریس در مراکز حوزوی و دانشگاهی تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/
نظر شما