
به منظور توانمند سازی علمی و مهارتی منابع انسانی با هدف ارتقای توان پژوهشی معاونین پژوهش مدارس علمیه، کارگاه آموزشی مدیریت پژوهشی با حضور عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در محل سالن جلسات مدیریت استان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ چهارمحال و بختیاری، در راستای برنامه 5 ساله به منظور توانمندسازی علمی و مهارتی منابع انسانی با هدف ارتقای توان پژوهشی معاونین پژوهش مدارس علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری، کارگاه آموزشی مدیریت پژوهشی با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر سید مجتبی جلالی عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در محل سالن جلسات مدیریت استان برگزار شد.
حجت الاسلام جلالی در ابتدا ضمن برآورد ظرفیتها، نقاط قوت، فرصتها و چالشهای پژوهشی مدارس محل خدمت توسط معاونین پژوهش در خصوص اهمیت ارتقای جایگاه پژوهش در مدارس علمیه خواهران گفت: برای ایجاد یک کار پژوهشی نیاز به گفتمان سازی است. یعنی ایدههایی که به ذهن میرسد را با روش علمی کنار هم بگذاریم تا به نتیجه برسد. بر این اساس مقاله نویسی نوعی گفتمان سازی است و فهم های متعدد در نگارش، موجب زوایه دید متفاوت خواهد شد و اگر گفتمان سازی صورت نگیرد، این تولید علم به دیگران و آیندگان نمیرسد؛ اگر علما علم خود را نشر نمیدادند چیزی به دست ما نمیرسید. یکی از دلایل پیشرفت کشورها، مواریث دیگر کشورها بوده است که از آن استفاده کرده اند. همان طور که اگر آموزش در قالب پرورش نباشد بازدهی مناسب وجود ندارد، همچنین اگر خروجی آموزش و پرورش پژوهش نباشد، بازدهی کامل نخواهد داشت.
دکتر جلالی مهم ترین چالشها در عرصه پژوهش را محدود بودن فرصتها، بیعلاقگی و عدم ساماندهی صحیح امور پژوهش و عدم همراهی و حمایت برشمرد و برای هریک راهکارهایی مثل: ناامید نشدن از نوشتن و تحقیق، ایجاد علاقه در افراد به صورت مادی یا معنوی برشمرد.
وی الزام طلاب به پژوهش، شناسایی پژوهشگران و ایجاد بانک پژوهشگران استان، تقسیم کار و سازمان دهی فعالیتهای پژوهش را از دیگر راهکارهای مؤثر در جبران ضعفهای پژوهشی دانست.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جدی گرفتن نفحات و جرقههای ذهنی گفت: به مباحث میان رشته ای توجه داشته باشید و هرگاه خواستید برای پژوهش اقدام نمائید تحقیق کنید که این پژوهش تا چه اندازه کاربردی است و به کدام نیاز جامعه قرار است پاسخ بدهد. برای محدودیت زمان از تکنیک قانون تدریج و ذره به ذره استفاده کنید. مثل تقسیم قرائت یک جز قرآن در ماه مبارک رمضان، یک جز قرآن کریم شامل 10 صفحه پشت و رو میشود، با استفاده از قانون تدریج بعد از هر نماز میتوان دو صفحه پشت و رو خواند این کار باعث میشود یک جز خوانده شود بدون آنکه احساس سنگینی و محدودیت وقت پیش آید. برای انجام امور پژوهشی و تحقیق نیز به همین صورت می توان عمل نمود.
در پایان این کارگاه مقرر شد گروهی با حضور معاونین پژوهش و استاد جلالی تشکیل شود و تمامی همکاران معاونت پژوهش مدارس استان در این گروه با راهبری دکتر جلالی گام به گام و با بهره گیری از تکنیک قانون تدریج شروع به تألیف مقاله نموده و به واسطه کارگروهی مقالاتی تنظیم نموده و با همکاری استاد به چاپ رسانده شود.
انتهای پیام/
نظر شما