
در حالی که به گواه رئیس وقت کمیته بانوان کانون عالی انجمن صنفی کارگران، شرکت قطعهسازی کروز در مورد کارگران زن سابقه خوبی ندارد، اکنون با خرید سهام عمده ایران خودرو این نگرانی برای نگرانی ۹۲ هزار کارگر ایران خودرو به وجود آمده است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، بر اساس صورت حساب مالی سال ۱۴۰۲ که شرکت ایرانخودرو منتشر کرده است، مجموع کارکنان گروه و شرکت ایران خودرو به ۹۱ هزار و ۹۷۶میرسد.
با توجه به این که اخیرا با برگزاری مجمع عمومی شرکت ایران خودرو، با حکم قضایی، سهامداری عمده ایران خودرو با توجه به سهام تودلی در شرکتهای زیرمجموعه، به شرکت قطعهسازی کروز رسید.
در مورد رفتار این شرکت قطعه ساز با کارگران بد نیست یک خبر پوششی مربوط به سه سال قبل بازخوانی شود، در جلسهای با حضور حجتاله عبدالملکی وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نمایندگان کارگران و خبرنگاران حضور داشتند، خانم گلپور رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن صنفی کارگران از شرایط قرون وسطایی یک شرکت قطعهسازی در اطراف تهران برای زنان کارگر مبنی بر ممانعت از فرزندآوری کارگران شد.
شرایط عجیب یک شرکت قطعهساز برای زنان
خانم گلپور رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن صنفی کارگران روز (۲۰ شهریور ۱۴۰۰) در نشست تشکلهای کارگری با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: ما تشکلهای زیادی در باب زنان کارگری نداریم، بسیاری از زنان کارگر بیمه نیستند، در حالی که مانند مردان و یا حتی بیشتر از آنها کار میکنند.
وی گفت: برخی از زنان با حقوق پایین ماهی ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان هم کار میکنند و مشکلات بنیادی در قرارداد کارگری زنان وجود دارد. در برخی از قراردادهای کارگری برای زنان کمتر از ۳۰ روز قرارداد میبندند یا چک سفید امضا و سفته میگیرند که اگر یک روز شکایتی کرد آن چک یا سفته را به اجرا میگذارند.
کارگرگلپور ادامه داد: متأسفانه در یک کارخانه قطعهسازی به نام کروز در ۹ کیلومتری تهران پنج سال است که از زنان کارگر استفاده میشود اما در قرارداد نانوشتهای زنان کارگر حق ازدواج و یا فرزندآوری ندارند و ما هرچه فریاد زدیم، صدایمان به جایی نرسید، حتی خواستیم بسیج کارگری در آنجا راه بیندازیم که مانع شدند.
وی افزود: همه کارگران در این شرکت خانم هستند و شرایط غیر متعارف برای کارگران در کارخانه تحمیل میکنند، ما از ۵ سال قبل به جدیت دنبال حقوق آنها بودیم و متوجه شدیم عدم امنیت روانی برای کارگران زن در این شرکت وجود دارد.
رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن صنفی کارگران گفت: مجلس گرچه تصویب کرده اگر مادری برای دوره زایمان ۹ ماه به مرخصی رفت، باید امنیت شغلی او رعایت شود اما در بسیاری از کارگاهها زن کارگر یا شغل خود را از دست میدهد یا پست قبلی را از دست میدهد و حتی در شرکت یاد شده در زمانهایی که دولت دو یا سه روز برای کرونا تعطیل میکند آن شرکت قطعهسازی زنان را مجبور میکند یا سر کار بروند و یا مرخصی بگیرند و اینها طی یک قرارداد نانوشتهای به کارگران زن تحمیل میشود و به خاطر این است که هرگاه تعطیلی کرونایی اعلام میشود باز میبینیم ایستگاههای مترو پر از زنان کارگر است که به سمت کار میروند.
گلپور خاطرنشان کرد: هنوز کارگروهی برای بیان درد دل کارگران زن نداریم در حالیکه چندین میلیون زن در کشور مشغول کار هستند و حتی پیشکسوتان زنان حاضرند تجربیات گرانقدر خود را به صورت رایگان در اختیار وزارت کار قرار دهند حتی در این جلسه جایی برای خبرنگاران که جزیی از جامعه کارگری هستند، پیشبینی نشده و خبرنگاران مجبورند در لبه پنجره و یا گوشه کنار روی پای خود نسبت به تهیه خبر اقدام کنند.
انتهای پیام/
نظر شما