
اولین جلسه از سلسه جلسات اخلاق هفتگی ویژه طلاب سطوح عالیه با حضور استاد حجت الاسلام و المسلمین سید جواد سیادت با محوریت تفسیر سوره حجرات مقام معظم رهبری(مدظه العالی) برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/سمنان، خانم اعظم بیگم موسوی فرد معاون فرهنگی_تهذیبی مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) سمنان از برگزاری اولین جلسه از سلسله جلسات هفتگی اخلاق ویژه طلاب سطوح عالیه در ترم جدید با حضور استاد حجت الاسلام والمسلمین سید جواد سیادت با محوریت تفسیر سوره حجرات مقام معظم رهبری(مدظه العالی) در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا (س) به صورت هفتگی و با تقارن ترم جدید تحصیلی و ماه مبارک رمضان مناسب خبر داد.
وی هدف از برگزاری جلسات اخلاق این چنینی را بهرمندی از نکات اخلاقی _تفسیری سوره حجرات، انس بیشتر طلاب با کلام وحی در ماه مبارک رمضان وتوجه و بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری بیان کرد.
حجت الاسلام سیادت نیز در ابتدای جلسه به بیان فضیلت قرائت و جایگاه سوره حجرات پرداختند و سپس نکات تفسیری آیه مبارکه بسم الله الرحمن الرحیم را یادآور شد و گفت: بسم الله الرحمن الرحیم هر سوره مخصوص همان سوره میباشد و صرفاً یک آیه تشریفاتی نیست و انسان عالم به فضیلت این آیه میتواند با این آیه اعظم تغییراتی در عالم تکوین ایجاد کند .
وی در ادامه به تفسیر آیه اول سوره حجرات(یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ وَرَسُولِهِ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ) پرداخته و به نکاتی اشاره کرد و گفت: خطاب آیه اول، خطاب اهل ایمان است که خداوند متعال با این خطاب معلوم می کند که جامعه ایمانی جامعه ایست که ملتزم به دستورات خدا و رسولش است. ایمان دارای درجاتی است که جامعه ایمانی برای کسب درجات بالاتر ایمان باید به دستورات خداوند و رسولش که بخشی از آن در این سوره آمده است؛ عمل کند .
حجت الاسلام سیادت افزود: این آیه در صدد ارائه الگویی از آداب و اموری است که مومنین باید نسبت به خدا و رسولش رعایت کنند؛ بنابراین خطابش ویژه است. برای انجام بهتر فرامین الهی باید زمینههای روانی جامعه آماده گردد، بنابراین خداوند متعال با انتخاب نوع خطاب و کلمات در آیات این زمینهها را فراهم میسازد. آیه در کلمه(لا تقدموا) بصورت مطلق هر نوع تقدم و پیشی گرفتن از خدا و پیامبرش را، اعم از تقدمات فرهنگی، اجتماعی، عملی، رفتاری و.... ممنوع دانسته و اطلاق آن تمان شئونات زندگی را در برمیگیرد.
وی در انتها بیان کرد: در اصل خداوند متعال در این آیه قصد بیان یک طرح بسیار زیبا با برنامهریزی را دارد و آن اینست که اگر میخواهید هدف خلقت عملی شود و در میان راه دچار خدشه نشوید هیچ راهی جز پیشی نگرفتن از خدا و رسولش نیست و فقط باید طرح و برنامه خدا و رسولش پیاده گردد تا انسان به سعادت و کمال برسد .
نظر شما