دین اسلام به زنان هویت و عزت بخشیده است

مدیر مدرسه علمیه معصومیه تفرش با تأکید بر نگاه متفاوت اسلام به زن الگوی سوم زن مسلمان را الگویی دانست که در آن خصوصیات زنانه به رسمیت شناخته می‌شود، چرا که زن در جذابیت‌های جنسی خلاصه نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/مرکزی، کرسی آزاداندیشی با موضوع «جنسیت امکانی برای اخلاقی زیستن نه یک ضرورت» امروز با حضور خانم موسوی طلب، مدیر مدرسه علمیه معصومیه تفرش و حجت الاسلام خدادادی برگزار شد.

خانم موسوی‌طلب ضمن تبریک ماه مبارک رمضان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران الگوهای شرقی و غربی در خصوص زن را ظلم به حقوق و هویت زن بیان و با مردود دانستن این دو الگو، هویتی نوین مبتنی بر ظرفیت‌های زنانه ایجاد کرد.

وی گفت: هویتی که زنانگی را نه در حاشیه‌نشینی و نه در تنانگی، بلکه در انسانیت و کنشگری اجتماعی جنسیت محور تعریف می‌کند.

خانم موسوی‌طلب با اشاره به مبانی خداشناسی، انسان‌شناسی، هستی‌شناسی و مبانی کلامی، فلسفی و الهیاتی به عنوان زیربنای مسائل و مطالعات زنان در هر فرهنگ و تمدنی، به بررسی الگوهای زن شرقی و غربی در ایران قبل از انقلاب پرداخت.

وی الگوی زن شرقی را زنی سنتی و حاشیه‌نشین و الگوی زن غربی را زنی متمرکز بر جذابیت‌های جنسی توصیف کرد و با تأکید بر نگاه متفاوت اسلام به زن، الگوی سوم زن مسلمان را الگویی دانست که در آن خصوصیات زنانه به رسمیت شناخته می‌شود چراکه زن در جذابیت‌های جنسی خلاصه نمی‌شود.

وی تأکید کرد: اسلام اصل انسانیت زن و مرد را پیاده می‌کند و در عین حال به تفاوت‌های جنسیتی توجه ویژه دارد و به دنبال امتداد این اختلافات در ساختارها و کنشگری اجتماعی زنان است.

خانم موسوی‌طلب ابراز کرد: اسلام هویتی به زن بخشیده که زن متوجه شده نیازی نیست که مرد باشد تا کنش اجتماعی داشته باشد و با حفظ زنانگی و خصوصیات جنسیتی زنانه می‌تواند کنشگری داشته باشد.

در ادامه حجت الاسلام خدادادی استاد این مدرسه علمیه ضمن سؤالاتی در خصوص ضعف زنان نسبت به مردان در جنبه‌های عقلانیت و قدرت بدنی به نقد توانمندی حضور زنان در عرصه‌های مهم اجتماعی پرداخت که خانم موسوی طلب با بیان آیات و روایات و مثال‌هایی از بانوان شاخص اسلامی به این سؤالات پاسخ داد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha