چرا بازگشت مساجد به جایگاه اصلی‌شان نیازمند حضور بانوان است؟

امام جمعه پردیسان گفت: در گذشته حتی فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در مساجد انجام می‌شد، مسجد تنها محل نماز نبود بلکه مکانی برای حل مشکلات مردم و تربیت نسل‌های آینده بود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، در نشستی که تحت عنوان هماهنگی خواهران فعال مساجد با همت ستاد راهبری مساجد حوزه های علمیه و با همکاری جامعه الزهرا سلام(س) برگزار شد، حجت‌الاسلام محمدرضا حامدی، امام جمعه پردیسان با تأکید بر نقش کلیدی بانوان در احیای کارکردهای مسجد، حضور زنان را یکی از راهبردهای اصلی برای توسعه فرهنگ مسجد محوری دانست.

امام جمعه پردیسان با اشاره به اهمیت مساجد در تاریخ اسلام گفت: مسجد خاستگاه تحولات بزرگ اجتماعی و سیاسی در تاریخ اسلام بوده است. اما متأسفانه پس از پیروزی انقلاب برخی کارکردهای مساجد به نهادهای دیگر منتقل شد و این موضوع باعث کاهش ارتباط مردم با این مراکز عبادی شد.

وی افزود: در گذشته حتی فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در مساجد انجام می‌شد، مسجد تنها محل نماز نبود بلکه مکانی برای حل مشکلات مردم و تربیت نسل‌های آینده بود. ما باید تلاش کنیم این نقش کلیدی را احیاء کنیم.

حجت‌الاسلام حامدی، زنان را محور اصلی تحول در جامعه اسلامی دانست و ادامه داد: ما در جامعه‌ای زن‌سالار زندگی می‌کنیم هر برنامه‌ای که بانوان در آن حضور فعال داشته باشند صد درصد موفق خواهد شد. اگر زنان در احیای نقش مساجد سهیم شوند شاهد بازگشت مساجد به جایگاه اصلی‌شان خواهیم بود.

وی با اشاره به نقش بانوان در تربیت نسل آینده، مطرح کرد: مادران نخستین معلمان فرزندان هستند. ارتباط آن‌ها با مسجد تأثیر مستقیمی بر دینداری نسل آینده خواهد داشت. امروز اگر می‌خواهیم فرزندان ما با فرهنگ اسلامی رشد کنند باید مساجد را دوباره به کانون اصلی تربیت تبدیل کنیم.

امام جمعه پردیسان با اشاره به برنامه‌های در حال اجرا برای افزایش کارکردهای مساجد، اعلام کرد: ما به دنبال اجرای طرح مساجد ۲۴ ساعته هستیم. هم‌اکنون برخی از مساجد را به فعالیت ۱۷ تا ۱۸ ساعته رسانده‌ایم و تلاش می‌کنیم این روند را تکمیل کنیم. این یعنی مسجد فقط محل نماز نباشد بلکه به مرکزی برای فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام حامدی، همکاری مساجد با مدارس را یکی از راهکارهای تقویت فرهنگ مسجد محوری دانست و تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در پردیسان آغاز کرده‌ایم ارتباط مستمر مدارس با مساجد است. جلسات هفتگی و ماهانه با دانش‌آموزان برگزار می‌شود تا نسل جدید از دوران کودکی با مسجد آشنا شود.

وی در پایان با اشاره به برنامه‌های ویژه ماه مبارک رمضان گفت: دهه تکریم مساجد و ایام ماه رمضان بهترین فرصت برای رونق مساجد است. برنامه‌هایی همچون «زندگی با آیه‌ها» که سال گذشته برگزار شد امسال نیز با قوت بیشتری ادامه خواهد داشت. باید از این ظرفیت استفاده کنیم تا خانواده‌ها را به مسجد بازگردانیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha