به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/گلستان، کتاب «انسان در قوس نزول و صعود» اثر خانم سیده طاهره موسوی استاد مدرسه علمیه عالی الزهرا (سلاماللهعلیها) گرگان به چاپ رسید.
خانم موسوی در نشست مجازی که با محوریت معرفی کتاب با حضور کارکنان و جمعی از طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) گرگان برگزار شد، انگیزه خود از نامگذاری کتاب را اینگونه بیان کرد: این نوشتار محصول سه ماه رمضان پیاپی از سالهای 1400 تا 1402 است که به صورت گفتارهای کوتاه روزانه با موضوع «انسان در قوس نزول و صعود» با نگاه قرآنی برای طالبان معرفت خودشناسی ارسال شده است.
به اعتقاد نگارنده انتخاب این موضوع در ماه مبارک رمضان به این دلیل بوده که رمضان؛ ماه بهار قرآن است و این موضوع نیز قرآنی است و از مهمترین موضوعات قرآنی، مبحث خودشناسی به نام «معرفت نفس» است که به منزله زیربنای تمام مسائل معرفتی و نردبان معرفت خداوند است.
مسئول پاسخگویی به سؤالات شرعی در دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: این نوشتار شامل سه فصل است که به لحاظ سه فصل از زندگی انسان ترتیب یافته است که فصل اول «زندگی قبل از دنیا» به منزله مقدمه؛ فصل دوم یعنی «زندگی در دنیا» است و هر دو فصل مقدمهای است برای «زندگی بعد از دنیا» که به منزله نتیجه و ظهور تام فصل اول و دوم زندگی است.
خانم موسوی معتقد است که خودشناسی، کلید سعادت و حل مشکلات انسان است و کتابهای او، تلاشی برای راهنمایی افراد در این مسیر است.
وی در ادامه با اشاره به کتاب «انسان در قوس نزول و صعود» بر اهمیت خودشناسی در مسیر انسانسازی و رسیدن به سعادت تاکید کرد.
استاد حوزه با اشاره به آیه مربوط به خلقت انسان به عنوان خلیفه خدا، به اعتراض ملائکه و پاسخ خداوند با تعلیم اسما به آدم، به این نکته اشاره کرد که خمیرمایه وجودی انسان با تعلیم اسما شکل گرفت.
خانم موسوی در ادامه با طرح این سؤال که منظور از اسما چیست و چگونه تعلیم داده شد، به مقام والای آدمیت اشاره کرد.
وی در ادامه با استناد به فرمایش امام علی(علیهالسلام) «من عرف نفسه فقد عرف ربه»، خودشناسی را نه تنها مقدمه خداشناسی، بلکه عین آن دانست و اظهار کرد: شناخت خود، شناخت مظهر تمام نمای اوصاف حق است.
مسئول پاسخگویی به سؤالات شرعی در دفتر مقام معظم رهبری تاکید کرد: برای رسیدن به هر هدفی، باید از خودشناسی آغاز کرد و با درک تار و پود وجودی، هدف از خلقت و مسیر پیش رو را مشخص کرد.
خانم موسوی اضافه کرد: سعادت و شقاوت انسان در گرو شناخت صحیح از خویشتن است؛ اگر انسان خود را مظهر اوصاف الهی و خلیفه خدا بشناسد، به خود احترام گذاشته و در مسیر تکامل گام برمیدارد.
وی در پایان سخنان خود، با ابراز تأسف از رنجها و گرفتاریهای بشر، ریشه تمام مشکلات حقوقی، فقهی و اجتماعی را در خودنشناسی دانست و بر ضرورت توجه به این مهم تاکید کرد.
انتهای پیام/
نظر شما