
هر ساله در زمانهای پیکهای مسافرت مانند نوروز و تعطیلات چندروزه شاهد تصادفات و کشتهشدن هموطنانمان در این حوادث هستیم که باعث افزایش زنان سرپرست خانواده می شود.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، هر ساله در زمانهای پیکهای مسافرت مانند نوروز و تعطیلات چندروزه شاهد تصادفات و کشتهشدن هموطنانمان در این حوادث هستیم.
حوادث رانندگی یکی از عوامل مهم در افزایش آمار زنان سرپرست خانوار در جوامع مختلف است.
این حوادث نهتنها منجر به آسیبهای جانی و مالی میشوند، بلکه میتوانند به ازدستدادن نانآور خانواده و در نتیجه، قرارگرفتن زنان در موقعیت سرپرستی خانوار منجر شوند.
در سالهای اخیر، یکی از تغییرات اجتماعی مهم در ایران، افزایش تعداد زنان سرپرست خانواده بوده است و بررسیهای مختلف نشان میدهد که تصادفات رانندگی یکی از عواملی است که به طور مستقیم به افزایش این تعداد منجر شده است.
طبق گزارشهای پلیس راهنماییورانندگی، تصادفات رانندگی در سالهای اخیر به طور قابلتوجهی افزایشیافته است که این تصادفات علاوه بر خسارتهای مالی، آسیبهای جسمی و روانی بسیاری به خانوادهها وارد میآورد از جمله آسیبهایی که به طور مستقیم بر زنان تأثیر میگذارد، افزایش تعداد زنانی است که بهعنوان سرپرست خانواده معرفی میشوند، پس از آنکه همسر یا والدینشان به دلیل تصادفات جان خود را از دست میدهند یا قادر به تأمین معیشت خانواده نمیشوند
زنان سرپرست خانوار یکی از اقشار در معرض آسیبهای اجتماعی هستند که نیازمند حمایت و پیگیری دستگاهها و نهادهای حمایتی هستند؛ زنانی که ناگزیرند مردانه در میدان زندگی تلاش کنند و برای آسایش اعضای خانواده خود تمام هم و غمشان را بگذارند و نانآور خانه و خانواده باشند؛ زنانی که اشتغالشان از روی انتخاب نیست بلکه از روی اجبار است و تعدد نقشهای زندگی فشار مضاعفی را بر دوششان میگذارد و موجب میشود بیشازپیش آسیب ببینند و ناگزیر از تلاش و کوشش باشند؛ مادرانی که نه فقط نقش پرچالش و سخت مادری را باید به عهده بگیرند بلکه نقش ایفای نقش پدری هم بر عهده آنهاست.
نکته قابلتأمل اینکه طبق آمارهای منتشر شده، آمار زنان سرپرست خانوار روبهافزایش است؛ چالشی که نیازمند بررسی و تدابیر پیشگیرانه است چراکه در صورت فقدان نگاه پیشگیرانه به حوزه زنان سرپرست خانوار، این معضل هم مانند سایر معضلهای اجتماعی میتواند هزینههای متعددی را برای جامعه در پی داشته باشد و نهادهای حمایتی از پس این روند افزایشی برنمیآیند، هرچند همین حالا هم حمایت نهادهای حمایتی از زنان سرپرست خانوار آنطور که بایدوشاید نیست و زنان سرپرست خانوار باید بهتنهایی کوهی از مشکلات را به دوش بکشند.
زنان سرپرست خانواده به دلیل مسئولیتهای متعدد خود، فشار روانی و مالی زیادی را تحمل میکنند که علاوه بر تأمین نیازهای مالی خانواده، باید به مشکلات اجتماعی نیز رسیدگی کنند همچنین به دلیل فقدان و یا پراکندگی برنامههای حمایتی کافی، کیفیت زندگی این زنان بهشدت کاهش مییابد.
گفتنی است که دولت باید برنامههای آموزشی برای مهارتهای زندگی و شغلی برای زنان سرپرست خانواده ارائه دهد تا آنان بتوانند زندگی مستقل و موفقی داشته باشند.
ایجاد قوانین و سیاستهای حمایتی برای بیمههای اجتماعی و درمانی بهمنظور کاهش اثرات اقتصادی و اجتماعی ناشی از تصادفات
زنان سرپرست خانواده پس از تصادفات نیاز به حمایت روانی و مشاوره دارند تا بتوانند بهتر با شرایط جدید خود کنار بیایند.
آنطور که سید حسن موسویچلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۲۸۰ هزارو۵۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند که طلاق، فوت و ازکارافتادگی همسر از جمله مهمترین دلایلی است که به حمایت مستمر از سوی سازمان بهزیستی از این گروه از زنان منجر شده است.
وی به فوتیهای ناشی از تصادفات بهعنوان دلیل دیگر حمایت از زنان سرپرست خانوار اشاره میکند و مطرح ساخت: پیامدهای فوتیهای ناشی از تصادفات در قالب زنان سرپرست خانوار و فرزندان بیسرپرست خود را نشان میدهد و معلولیتهای ناشی از تصادفات به بزرگترشان سازمانهای اجتماعی ایران برای ارائه خدمات منجر میشود.
موسوی در پایان گفت: افزایش زنان سرپرست خانواده به دلیل تصادفات رانندگی یک چالش جدی برای جامعه است که نیازمند توجه ویژه و اقدامات فوری است، باید به حمایتهای اجتماعی و اقتصادی این زنان پرداخته شود تا از مشکلات روزافزون آنان کاسته شود و شرایط بهتری برای آنان فراهم گردد.
انتهای پیام/
نظر شما