
افسردگی پس از زایمان بیماری است که در بخشی از زنان بروز میکند و ناشی از ترکیب عوامل هورمونی، زیستمحیطی، عاطفی و ژنتیکی است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، بی حوصله است و حتی حس و حال رسیدن به نوزاد خود را هم ندارد؛ این حال و روز مادری ۲۷ است که از وصف احوال فرزندآوری خود میگوید.
سپیده میرج جراح و متخصص زنان اظهار کرد: «افسردگی پس از زایمان بیماری است که از بین ۱۰۰ خانم که صاحب نوزاد شدهاند بر روی ۱۰ تا ۱۵ نفر آنها تاثیر میگذارد.»
وی افزود: احساس غم و اندوه شدید، ناامیدی، خشم،گریه کردن مداوم، دشواری در به خواب رفتن، از دست دادن اشتها یا خوردن بیش از حد و احساس گناه شدید از جمله علائم افسردگی پس از زایمان است.
جراح و متخصص زنان بیان کرد: شروع مدت زمان افسردگی بعد از زایمان در بسیاری از خانمها حدود ۴ الی ۶ هفته پس از تولد است اما بروز آن تا یک سال پس از تولد هم دور از انتظار نیست،.
میرج ادامه داد: افسردگی پس از زایمان میتواند تجربه مادر جدید بودن را از بین ببرد و بر روی رابطه مادر با کودک و همسر و رشد و رفتار کودک فشار وارد کند.
رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان لیلا عربنژاد نیز در اینباره اظهار کرد: افسردگی پس از زایمان شایع است اما اگر بیش از دو هفته طول بکشد، نیاز به مشورت با پزشک دارد.
انتهای پیام/
نظر شما