بررسی راهکارهای کمال از منظر امام محمدباقر(ع)

جلسه اخلاق با موضوع کمال انسانی در مؤسسه آموزش عالی ریحانه النبی(س) اراک و با مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/مرکزی، جلسه اخلاق با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین گودرزی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی در مؤسسه آموزش عالی ریحانه النبی(س) اراک فروردین برگزار شد که وی به تبیین درجات کمال از منظر امام باقر (ع) و ارائه راهکارهای رسیدن به کمال انسانی پرداخت.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی به روایتی از امام باقر (ع) اشاره کرد که در آن حضرت، سه عامل را به عنوان منتها درجه کمال معرفی می‌کنند که عبارتند از، تفقه در دین، صبر به هنگام رسیدن بلا و اندازه نگاه داشتن در معیشت.

حجت الاسلام گودرزی با تبیین مفهوم «تفقه در دین» به معنای توجه به حساب و کتاب دینی اشاره کرد و اظهار داشت: فقیه در این روایت یعنی توجه به حساب و کتاب دینی باشد، کسی که چنین بود فقیه بصیر است، او می‌داند اگر در این عالم به او مزد ندهند، در آخرت بیشتر پاداش می‌گیرد. این فرد به حساب و کتاب آخرتی توجه دارد و با خدا معامله می‌کند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی به عامل دوم یعنی «وَتَقْدِیرُ الْمَعِیشَةِ» اشاره کرده و آن را به معنای برنامه‌ریزی دینی دانست و بیان کرد: فردی که حساب و کتابش دینی باشد، برنامه ریزی‌اش هم دینی می‌شود، خداوند در این عالم در قالب اسلام انجام واجبات و ترک محرمات را برای ما برنامه ریزی کرده است.

وی با بیان تفاوت نگاه دنیایی و آخرتی به واجبات و محرمات، اظهار کرد: با نگاه دنیایی، فایده‌ای برای نماز صبح نیست، خمس و زکات ضرر دارد و یا حتی جهاد ارزشی ندارد یا امر به معروف و نهی از منکر دخالت در کار دیگران محسوب می‌شود، با نگاه دنیایی واجبات دینی تحلیل نمی‌شود اما با نگاه آخرتی نتیجه واجبات بهشت و نتیجه محرمات جهنم است و انسان عاقل به سمت بهشت کشیده شده و از جهنم فرار می‌کند.

حجت‌الاسلام گودرزی تصریح کرد: در الکافی و در روایتی از امام صادق(ع) آمده که ایشان فرمود: عقل آن چیزی است که به وسیله آن خدای رحمان عبادت شود و بهشت به دست آید.

وی در تشریح عامل سوم کمال یعنی «صبر عَلی النّائبة»، خاطرنشان کرد: عامل سوم، صبر در برابر حوادث و مصیبت‌ها و راضی بودن به قضای الهی است و بدانیم که خداوند به صابران پاداش فراوان عطا می‌کند، تقدیر معیشت نیز در سبک زندگی بسیار مورد توجه است.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی خاطرنشان کرد: انسان باید برای معیشت خود برنامه داشته باشد، امیرالمومنین علی(ع) تقدیر در معیشت را همان قناعت در زندگی معنا می‌کند و معتقد است که این قناعت از صبر به دست می‌آید، بر اساس آیه ۴۴ سوره غافر «افوض امری الی اللّه ان اللّه بصیر بالعباد»، کارهای خود را به خدا واگذار کنیم که خدا دانای به بندگان است.

وی تصریح کرد: این حدیث امام باقر(ع) را به یاد داشته باشیم که بهشت محصول سختی‌ها و صبر است و اگر کسی تحمل سختی و مشکلات را داشته باشد وارد بهشت می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین گودرزی ابراز امیدواری کرد: طلاب خواهر با کوشش و پشتکار خود در زمره‌ جهادگران عرصه‌ تعلیم و تربیت قرارگرفته و با راهبری منویات مقام معظم رهبری در اجرایی نمودن سبک زندگی اسلامی، زمینه‌ساز ظهور حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) گردند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha