
به همت کانون نورالثقلین مدرسه علمیه فاطمة الزهرا(س) اراک، اولین نشست از دوره پژوهشی تفسیر به روش استنطاقی با محوریت بررسی مبانی تربیت و اخلاق در مؤسسه قرآنی ربنای اراک برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/استان مرکزی، به همت کانون نور الثقلین مدرسه علمیه فاطمه زهرا (س) اراک، اولین نشست از دوره پژوهشی تفسیر به روش استنطاقی در مؤسسه قرآنی ربنا با حضور حجت الاسلام و المسلمین حکیم، از اساتید سطوح عالی حوزه و دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام حکیم با اشاره به اینکه قرآن کریم به شکل امروزی، طبق فرمان خداوند، پیامبر (ص) و با اجرای حضرت علی (ع) و نظارت پیامبر (ص) تدوین شده است، افزود: ترتیب ۱۱۴ سوره و نامگذاری سورهها، یقیناً توسط خدا و پیامبر (ص) انجام شده است.
وی با استناد به آیه «وَلَوۡ کَانَ مِنۡ عِندِ غَیۡرِ ٱللَّهِ لَوَجَدُواْ فِیهِ ٱخۡتِلَٰفࣰا کَثِیرࣰا»، یکپارچگی و عدم وجود نسخههای متعدد از قرآن را دلیلی بر الهی بودن آن دانست و تأکید کرد: حتی در ترتیب سورهها نیز اختلافی وجود ندارد و قرآن کنونی سندیت دارد که سند آن به عاصم و حفص و سپس به حضرت علی (ع) بازمیگردد.
این استاد حوزه در ادامه به حکمت توحید مصاحف در زمان عثمان اشاره کرد و گفت: ترس از اختلاط معانی و تفاسیر با متن قرآن، دلیل اصلی این اقدام بود که با تایید حضرت علی (ع) نیز همراه شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مبانی تربیت و اخلاق پرداخته گفت: سه سؤال اساسی چون انسان کیست؟ انسان به کجا باید برسد؟ و انسان چگونه باید برسد؟ را مطرح کرد و گفت: پاسخ به این سؤالات ارکان اصلی تربیت و شامل انسان شناسی، هدف شناسی و برنامه شناسی هستند.
وی در پایان با استناد به آیات قرآن، صفاتی مانند ضعف، عجول بودن و حریص بودن را از ویژگیهای انسان برشمرد و تأکید کرد: خداوند با ارسال رسولان و کتب آسمانی، راه تبدیل این ضعفها به قوت و رسیدن به هدف تقرب الهی و خلافت الهی را برای انسان فراهم کرده است.
انتهای پیام/
نظر شما