
رئیس اداره ساماندهی و نظارت استان زنجان از برگزاری جلسه فصلی مدیران مدارس علمیه خواهران استان زنجان در فصل بهار با محوریت پذیرش و بررسی و تحلیل علل ریزش در طول ۵ سال منتهی به سال ۱۴۰۳ در سالن جلسات مدیریت حوزه علمیه خواهران استان زنجان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / زنجان، جلسه فصلی مدیران مدارس علمیه خواهران استان زنجان با محوریت پذیرش و بررسی علل ریزش طلاب در ۵ سال منتهی به سال ۱۴۰۳، با حضور مدیر، معاونان آموزش و فرهنگی مدارس استان در سالن جلسات مدیریت برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین محدر، مدیر حوزه علمیه خواهران استان در ابتدای این جلسه با اشاره به بحث مربوط به «جنود عقل و جهل» در کتاب شریف اصول کافی و شرحهای متعددی که برای آن نوشته شده است، یکی از جنود عقل را صبر معرفی کرده و گفت: ایمان در رأس تمام فضائل اخلاقی قرار داد و شرک در مقابل آن است؛ علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه میفرماید: همه فضائل ناشی از ایمان و همه رذایل ناشی از شرک است، اما آنچه اهمیت دارد این است که همه فضائل در یک رتبه نیستند، برخی بسیار مهمترند. در بیان ائمه اطهار (علیهم السلام) و سایر بزرگان آمده است که نسبت صبر به ایمان مثل نسبت سر است به بدن.در سوره مبارکه یوسف میخوانیم «انّه مَن یَتَّقِ و یصبر ...» ایمان کنار صبر و صبر در ادامه تقوا و ایمان بیان میشود. برخی صبر را حالتی انفعالی میدانند در حالیکه هیچ فضیلتی حالت انفعالی ندارد، بلکه حالتی فعال در انسان است که گاهی عامل آن درونی و گاه بیرونی است.
مدیر حوزه علمیه خواهران در ادامه عنوان کرد: صبر در مقابل عوامل درونی یا بیرونی زمین زننده انسان همچون هوای نفس قرار میگیرد. صبر در مقابل هوای نفس، صبر بر طاعت است. صبر در مقابل عوامل بیرونی همچون فقر، ورشکستگی، بیماری و صبر بر مصیبت است. اما صبر بر نعمت اهمیت بیشتری دارد. چه بسا نعمت باعث عاقبت به شری انسان شود.لذا صبر بر نعمت همواره نیازمند توسل است؛ چرا که هریک از عوامل معصیت، مصیبت و ترک طاعت باعث از بین رفتن ایمان است. صبر است که در مقابل آن عوامل، ایمان را مستقر میکند.
حجت الاسلام محدر با بیان اینکه میوه صبر، ظفر و پیروزی است، افزود: یکی از ویژگیهای بارز رهبر انقلاب که میتواند کشور را در حوادث به سلامت از بحرانها عبور دهد صبر ایشان است، بنابراین یکی از عوامل موفقیت شما عزیزان که اداره و مدیریت بخشی را عهدهدار هستید، همین صبر است. همه میدانیم شاه کلید موفقیت حوزهها، پذیرش خوب و مؤثر است و صبر در این راه و تلاش و کوشش برای به گزینی قطعاً نتیجهبخش خواهد بود. امر پذیرش مربوط به همه ارکان حوزه است و صبر نکردن، تصمیم بر اساس حب و بغض و سوظن و تجسس همگی باعث خسران ما در امر پذیرش خوب خواهد بود.
ارائه گزارشی تحلیلی از پذیرش و ریزش ۵ سال منتهی به سال ۱۴۰۳ توسط معاون آموزش مدیریت و پاسخ به سوالات و بیان دلایل ریزش طلاب توسط مدیران محترم مدارس علمیه و اقدامات صورت گرفته در راستای پذیرش از دیگر محورهای برگزاری جلسه فصلی مدیران مدارس بود.
انتهای پیام/
نظر شما