
استاد حوزه در نشست «بازخوانی مؤلـفههای هویتی تشیّع دراندیشه امام صادق علیهالسلام در عصر دیجیتال» که در مدرسه علمیه امام صادق علیه السلام شاهرود برگزار شد، به تبیین ابعاد مختلف شخصیت علمی، تربیتی و معرفتی این امام همام در عصر حاضر پرداخت و گفت: امروز نیز میتوان از این مکتب برای تحلیل و حل مسائل مختلف در زمینههای علمی، فرهنگی، اجتماعی و حتی پزشکی بهرهبرداری کرد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/سمنان، خانم طاهره بداقی، معاون فرهنگی تربیتی مدرسه از برگزاری نشستی با عنوان «بازخوانی مؤلـفههای هویتی تشیّع دراندیشه امام صادق علیهالسلام در عصر دیجیتال» به مناسبت سالروز شهادت امام صادق علیه السلام و با سخنرانی خانم وجیهه اشرفـی، استاد حوزه در این مدرسه و به همت پایگاه مقاومت بسیج مدرسه و معاونت محترم پژوهشی و سخنرانی استاد حوزه، سرکار خانم اشرفی خبر داد که در این نشست با بیانی شیوا، به تبیین ابعاد مختلف شخصیت علمی، تربیتی و معرفتی این امام همام در عصر حاضر پرداخت.
استاد اشرفی گفت: امام صادق علیهالسلام در ذیل آیه «إِنَّ إِلَیْنَا إِیَابَهُمْ ثُمَّ إِنَّ عَلَیْنَا حِسَابَهُمْ» میفرمایند: بازگشت شما به سوی ماست و حساب شما نیز بر عهده ماست. این نشان میدهد که اهل بیت علیهمالسلام، عنایت خاصی به محبان و شیعیان خود دارند و این ارتباط از کرم ذاتی ایشان جدا نیست.
وی در ادامه افزود: با وجود گذشت قرنها از عصر امام صادق علیهالسلام، تعالیم آن حضرت همچنان برای جهان امروز راهگشا و کاربردی است و امام صادق علیه السلام نه فقط طلایهدار علم بلکه طلاییدار ولایت است، علمی که از ناحیه الهی نشأت گرفته و به هیچ زمان و مکانی محدود نیست.
خانم اشرفی با اشاره به مؤلفههای تربیتی و شناختی در مکتب امام صادق علیهالسلام، تأکید کرد: امروز نیز میتوان از این مکتب برای تحلیل و حل مسائل مختلف در زمینههای علمی، فرهنگی، اجتماعی و حتی پزشکی بهرهبرداری کرد، بهطور مثال امروز اگر مزاجشناسی در ازدواج مطرح میشود، ریشه در همان علوم سنتی دارد که در مکتب امام صادق علیه السلام پایهریزی شده است.
در بخش دیگری از سخنان، استاد اشرفی با اشاره به حدیثی از امام صادق علیهالسلام گفت: «حضرت میفرمایند: «مِن أحبِّ الأعمالِ إلی اللّهِ عزّ و جلّ إدْخالُ السُّرورِ علی المؤمنِ.» یعنی یکی از محبوبترین کارها نزد خداوند، شاد کردن دل مؤمن است و این یعنی تو میتوانی در هر جایگاه و حرفهای که هستی، خدمتی برای دیگران انجام دهی، گرهی بگشایی یا باری از دوش کسی برداری.
استاد حوزه به نقش زنان در علمآموزی و نشر معارف اهل بیت پرداخت و با مثالهایی از تاریخ و زمانه ما، از مشارکت پررنگ بانوان در عرصههای علمی چون طب، ریاضی و پژوهشهای بینالمللی چنین یاد کرد: امروز زنان در جشنوارههایی مثل خوارزمی افتخارآفرینی میکنند، اما باید بدانیم که ریشه این رشد و بالندگی در همان مکتب امام صادق علیه السلام نهاده شده است.
خانم اشرفی در پایان سخنان خود، با اشاره به تلاشهای علمی امام صادق علیهالسلام در عصری که مدینه و مکه به مراکز فساد تبدیل شده بودند، یادآور شد: در همان زمان که اجازه عزاداری برای امام حسین علیهالسلام داده نمیشد و مدینه از مقدسترین ارزشها تهی شده بود، امام صادق موفق شد مکتبی علمی با هزاران دانشجو پایهگذاری کند و پرچم هدایت را برافراشته نگه دارد.
انتهای پیام/
نظر شما