کد خبر: 138546
۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۹:۵۲
عقل حلقه گمشده دینداری است

استاد سطح عالی حوزه در نشست مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) گرگان بر اهمیت نقش عقل و خرد در دین‌داری و ترویج دین تأکید و پرورش عقل را به ‌عنوان یک ضرورت برای جامعه تبیین کرد و گفت: عقل حلقه گمشده دینداری است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/گلستان، حجت الاسلام و المسلمین عبدالله شاهینی در نشستی که با حضور طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(س) گرگان برگزار شد، با استناد به آموزه‌های امام صادق (علیه‌السلام) بر اهمیت نقش عقل و خرد در دین‌داری و ترویج دین تأکید و پرورش عقل را به ‌عنوان یک ضرورت برای جامعه تبیین کرد.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در کتاب «اصول کافی» و تأکید بر باب «العقل و الجهل» جهل را نه به معنای بی‌سوادی بلکه به معنای بی‌خردی دانست.

استاد سطوح عالی حوزه با اشاره به اهمیت این باب در کتاب، به نقل حدیثی در باب «جنود العقل و الجهل» از امام صادق(علیه‌السلام) پرداخت که در آن عقل و جهل هرکدام دارای لشکری معرفی شده‌اند.

حجت الاسلام شاهینی با بیان اینکه عقل و خرد حلقه گمشده جامعه است، افزود: «کسی که عقل داشته باشد، دیندار هم هست».

وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه «دین‌داری باید بر مبنای عقل باشد نه عادات، سنن اجتماعی و یا آداب و رسوم خانوادگی»، افزود: باید بر اساس معیارهای عقلی خود به دین‌ورزی برسیم، نباید از مسیر احساسات به دین رسید، بلکه باید مردم را با عقلانیت قانع کرد.

استاد مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (سلام‌الله‌علیها) گرگان با اشاره به سخنان امام صادق (علیه‌السلام) در مورد میزان بهره‌مندی از عقل در دین‌ورزی به این نکته اشاره کرد که عبادت، انسان را رشد می‌دهد، اما موتور محرکه این رشد، عقل و خرد است.

حجت الاسلام شاهینی با تأکید بر اهمیت فهم دین، به نقل از امام صادق (علیه‌السلام) به اهمیت فهم روایات و تمایز آن با صرف خواندن روایات اشاره کرد و گفت: علت دین‌گریزی جامعه، بدفهمی از دین است.

وی در بیان کارکردهای عقل از دیدگاه امام صادق (علیه‌السلام)؛ معیار شناخت توحید، درک خوبی و بدی، معیار کسب ثواب و بهشت، عامل دینداری، معیار شخصیت انسان، راهنمای مؤمن و عاقل‌ترین مردم خوش‌خلق‌ترین آنها از جمله آنها دانست.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha