
معاون فرهنگی مدرسه علمیه ریحانه الرسول سلام الله علیها شهرستان قشم گفت: غدیر را باید نقطه اوج بندگی و تسلیم در برابر اراده الهی دانست و بر پیوند عمیق این واقعه با حقیقت قرآن، نهجالبلاغه و ولایت تأکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزه علمیه خواهران/ هرمزگان، خانم مریم ماهوتیان معاون فرهنگی مدرسه علمیه ریحانه الرسول سلام الله علیها شهرستان قشم بیان کرد: غدیر یعنی آغاز اوج بندگی و تسلیم، تا چشیدن لذت خوشبختی زیر سایه عرش الهی. این واقعه عظیم، سه رکن اساسی دین یعنی توحید، نبوت و ولایت است که در نقطهای نورانی به هم پیوند خوردهاند و امت اسلامی را تا قیامت در مسیر هدایت نگه میدارند.
وی با اشاره به استدلال پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله در روز غدیر افزود: پیامبر با این سؤال که آیا تدبر در قرآن بر بشر واجب نیست؟ پرده از حقیقتی عظیم برداشتند. مگر خداوند نفرموده که أفلا یتدبرون القرآن؟ و مگر نه اینکه تدبر، راه فهم محکمات و متشابهات قرآن است؟ و آیا کسی جز علیبنابیطالب علیهالسلام پس از پیامبر میتواند امت را در این مسیر هدایت کند؟
خانم مریم ماهوتیان با تأسف از وضعیت کنونی فهم قرآن در جامعه گفت: در حالیکه توصیههای زیادی به ترجمهخوانی و مطالعه تفسیر میشود، اما اصل تدبر که راهکار عمومی فهم قرآن است، همچنان مهجور و غریب مانده است. در صورتیکه قرآن با تدبیری الهی تنظیم شده و دریافت این تدبیر جز با تدبر و اتصال به ولایت ممکن نیست.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه ریحانه الرسول سلام الله علیها، نهجالبلاغه را کلید فهم حکمت علوی و جلوهای از تفسیر عملی قرآن دانست و افزود: نهجالبلاغه، صراط مستقیم اندیشهی ولایی و آیینهی حکمت ناب اسلامی است که امروز بیش از همیشه، جامعه نیازمند انس با آن است.
وی با تأکید بر نقش فعال و جریانساز بانوان در گسترش فرهنگ قرآن و ولایت، گفت: بانوان فرهیخته و مجاهد، طبق تعابیر روشنگر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در منشور زن تراز انقلاب اسلامی، وظیفهای تاریخی در بازسازی تمدن اسلامی برعهده دارند. زنِ مسلمان امروز، با فهم عمیق از نهجالبلاغه و قرآن، میتواند پایهگذار جامعهای مبتنی بر حکمت و عدالت باشد.
خانم ماهوتیان رمز موفقیت مبلغان انقلابی را در انس با قرآن، سیره اهلبیت علیهمالسلام و بهرهمندی از معارف نهجالبلاغه دانست و بیان کرد: «پیشروی در مسیر انقلاب اسلامی، بدون اتصال دائمی به آموزههای قرآن و کلام اهلبیت ممکن نیست. غدیر به ما آموخت که ولایت، شرط هدایت است؛ و فهم عمیق قرآن، بدون تمسک به ولایت علیبنابیطالب علیهالسلام، ناقص خواهد ماند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امید داریم با بازگشت به فرهنگ غدیر، تدبر در قرآن و بهرهمندی از گنجینه نهجالبلاغه، جامعهای حکمتمحور و عدالتگستر بنا کنیم و در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی گامهایی مؤثرتر برداریم.
انتهای پیام/
نظر شما