اربعین؛ بستری زنده برای تربیت طلاب تمدن‌ساز

مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) یزد با اشاره به ظرفیت‌های معرفتی و فرهنگی اربعین، این حرکت عظیم را فرصتی برای تجدید عهد با امام زمان(عج) و زمینه‌ساز تربیت بانوان مؤمنی دانست که بتوانند در مسیر تمدن‌سازی اسلامی نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، خانم آزاده نیک‌پور، مدیر مدرسه علمیه الزهرا(سلام‌الله‌علیها) یزد در گفت‌وگویی با اشاره به جایگاه ویژه اربعین در تربیت معنوی طلاب، گفت: مهم‌ترین پیام معرفتی اربعین برای بانوان و طلاب، تجدید عهد با امامِ زمان(عج) است؛ آن‌ هم نه صرفاً با اشک و اندوه، بلکه با معرفت و محبت عمیق. این پیاده‌روی، فرصتی برای بازنگری در سبک زندگی و گامی مؤثر برای تقویت ایمان و بصیرت بانوان است.

اربعین می‌تواند الهام‌بخش نسل جوان باشد

وی با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین، مدرسه‌ای بزرگ برای تمرین صبر، فداکاری، ایثار، همدلی و آمادگی برای ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) است، اظهار داشت: اگر این حرکت عظیم را درست معرفی کنیم، می‌تواند الهام‌بخش نسل جوان باشد و در سبک‌سازی زندگی مؤمنانه اثرگذار باشد.

مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) یزد در ادامه به نقش طلاب خواهر در تعمیق ابعاد عقلانی و عاطفی زیارت اربعین اشاره و بیان کرد: طلاب و اساتید خواهر می‌توانند با تکیه بر معرفت دینی، بازخوانی نقش زنان عاشورایی به‌ویژه حضرت زینب(س) و معرفی عقلانیت نهفته در این حرکت، در تبیین درست واقعه عاشورا برای جامعه امروز سهم بزرگی ایفا کنند.

ضرورت حضور فعال طلاب در عرصه‌های فرهنگی به ویژه اربعین حسینی

وی بر ضرورت حضور فعال طلاب در عرصه‌های فرهنگی تأکید و تصریح کرد: صرفاً حضور فیزیکی در پیاده‌روی کافی نیست و لازم است طلاب ما با تولید محتوای هدفمند، راه‌اندازی پویش‌های خلاقانه و بهره‌گیری از تجربه علمای گذشته، پیام اربعین را به زبان نسل امروز منتقل کنند.

خانم نیک‌پور در ادامه با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) درباره نقش اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی، خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه خواهران می‌توانند با برنامه‌ریزی و توجه به جنبه‌های معرفتی و احساسی این سفر، نقش‌آفرین مسیر تمدن‌سازی مهدوی باشند.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ابزارهای نوین رسانه‌ای، پیشنهادهایی برای فعال‌سازی ظرفیت‌های طلاب در این حوزه مطرح کرد و گفت: تولید محتوای صوتی و تصویری، ساخت آثار نمایشی و انیمیشن، انتشار محتوای کوتاه برای فضای مجازی، طراحی کمپین‌های دینی، راه‌اندازی اپلیکیشن‌های تبلیغی، استفاده از زبان طنز، داستان‌گویی، برگزاری گفت‌وگوهای زنده با روحانیون و توجه ویژه به مخاطبان غیرفارسی‌زبان، از جمله راهکارهایی است که می‌تواند حضور بانوان طلبه در رسانه را مؤثرتر کند.

وی در پایان بر اهمیت مشارکت مردمی، برگزاری جشنواره‌های رسانه‌ای و انجام پژوهش‌های مخاطب‌محور تأکید کرد و خواستار تقویت همکاری میان حوزه‌های علمیه و رسانه‌های اسلامی برای رساندن پیام اربعین به مخاطبان جهانی شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha