طبق اعلامیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصرف لبنیات فله و پرچرب بهویژه در دوران بارداری میتواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، بارداری یکی از مهمترین بخشهای زندگی زنان است و نوع گذراندن آن میتواند به طور مستقیم بر روی سلامت مادر و جنین تاثیر بگذارد. داشتن وزن مناسب، رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و مصرف به موقع و مناسب مکملهای ویتامین و مواد معدنی از مهمترین مواردی هستند که در طی این دوران باید به آنها توجه شود.
نقش تغذیه در دوران بارداری بسیار بیشتر از چیزی است که عموم مردم به آن فکر میکنند.
تغذیه سالم باعث میشود بدن مادر قوی و سالم باقی بماند. این در اولین قدم برای سالم ماندن مادر، جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و مشکلات در طب بارداری و داشتن دوران بارداری آسان و مطمئن کمک میکند، همچنین در صورتی که مادر تغذیه مناسبی داشته باشد جنین نیز میتواند تمامی مواد مورد نیاز خود را برای رشد و نمو کامل و مناسب دریافت کند.
این باعث میشود جنین از ابتلا به بسیاری از مشکلات مانند نقص لوله عصبی و مشکلات مغزی درامان بماند، همچنین تغذیه سالم مادر باعث میشود جنین وزن مناسب بگیرد و زایمان زودرس اتفاق نیفتد. جالب است بدانید که حتی تحقیقات نشان میدهند که مادرانی که دارای تغذیه مناسب در دوران بارداری خود هستند پس از زایمان سریعتر میتوانند به وزن قبلی خود دست پیدا کنند. تمامی این موارد نشان دهنده نقش تغذیه در دوران بارداری و اهمیت تغذیه در دوران بارداری هستند.
طبق اعلامیه وزارت بهداشت کشور، لبنیات فله به دلیل داشتن مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع نسبت به شیر پاستوریزه کمچرب، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله چاقی، دیابت نوع دو و بیماریهای قلبیـعروقی را افزایش میدهد.
شیرهای خام و غیرپاستوریزه میتوانند عامل انتقال بیماریهایی مانند تب مالت و سل باشند، در این راستا طبق اعلامیه ئزارت بهداشت؛ شیر کمچرب پاستوریزه به دلیل دارا بودن کلسیم، فسفر و ویتامینهای محلول در آب با قابلیت جذب بالاتر، ارزش غذایی بیشتری نسبت به شیر پرچرب دارد.
بر این اساس، توصیه میشود لبنیات فله و پرچرب از سبد غذایی بهویژه زنان باردار حذف و لبنیات پاستوریزه کمچرب جایگزین شود.
انتهای پیام/
نظر شما