یقین بیشتر موجب تسلط بر قلب خواهد شد

نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر ما به خدا، به قیامت، به آنچه خدا نازل کرده، به پیغمبر و اهل بیت، یقین داشته باشیم؛ هر چه یقینمان بیشتر باشد، تسلطمان بر قلب بیشتر خواهد بود و قلبمان برای تصمیم‌گیری قوی‌تر خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ کرمان،  آیت الله شیخ بهایی، نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری، در جلسه اخلاق در مدیریت حوزه علمیه خواهران استان کرمان سخنانی را در مورد نقش قلب و یقین در زندگی فردی و مدیریتی بیان کرد و در مورد تأثیر یقین بر قلب بیان کرد: هرچه یقین مراحلش بالاتر برود، قوی‌تر می‌شود و قلب تقویت می‌شود. قوی شدن قلب یعنی انسان اختیار واردات و صادرات قلبش دست خودش باشد؛ بتواند تصمیم بگیرد به چه کسی محبت داشته باشد، از چه کسی نفرت داشته باشد.

وی با تأکید بر محوریت قلب گفت: غذا از قلب سرچشمه می‌گیرد و دفع آفات و بلاها و سموم توسط قلب انجام می‌شود. قلب مرکز تغییر و تحولات است و از نظر روحی هم مرکز احساسات، عواطف، عصبانیت‌ها، خشم‌ها، محبت‌ها و شادی‌ها است.

استاد اخلاق در تشریح ویژگی‌های قلب افزود: این قلب مثل قلب جسمی، حیات دارد، مواد دارد، ضعف دارد، قوت دارد، تاریکی دارد، نورانیت دارد، کوری دارد و بینایی دارد.

وی با اشاره به یک تحقیق قرآنی یادآوری کرد: یک جزوه دست‌نویس از یکی از شاگردان حضرت آیت‌الله مصباح دیدم که آیات مربوط به قلب را در قرآن استخراج و دسته‌بندی کرده بود. این کار تحقیقی جالبی بود و نشان می‌داد انسان چقدر به این موضوع نیاز دارد.

آیت الله شیخ بهایی در تعریف یقین گفت: یقین یعنی علم ۱۰۰ درصد. در منطق می‌خوانیم که انسان گاهی به یک مسئله‌ای شک دارد، یعنی پنجاه-پنجاه است. گاهی ظن دارد یعنی ۷۰ درصد و گاهی به ۹۰ یا ۹۵ درصد می‌رسد که می‌گوییم اطمینان، اما وقتی به ۱۰۰٪ برسد، می‌شود یقین.

وی به تقسیم‌بندی سه‌گانه یقین اشاره و تصریح کرد: این یقین خودش سه قسم می‌شود که با اصطلاحات قرآنی هم تقسیم می‌شود، یکی علم الیقین است، یعنی یقینی که با استدلال به دست می‌آید مانند وقتی که از دور دود را می‌بینید و یقین می‌کنید آتشی هست.

یقین بیشتر موجب تسلط بر قلب خواهد شد

نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: وقتی می‌روید آن طرف دیوار و آتش را می‌بینید که روشن است، این می‌شود عین الیقین، اما وقتی که آتش به جان خود انسان می‌افتد و می‌سوزد، این می‌شود حق الیقین که دیگر قابل انکار نیست.

وی با استناد به آیات قرآن تأکید کرد: در قرآن کریم می‌فرماید اگر علم الیقین داشتید، جهنم را می‌دیدید. سپس می‌فرماید به زودی آن را با چشم خواهید دید که عین الیقین می‌شود. و در سوره واقعه به حق الیقین اشاره می‌کند.

نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان افزود: اگر ما به خدا، به قیامت، به آنچه خدا نازل کرده، به پیغمبر و اهل بیت، یقین داشته باشیم؛ هرچه یقینمان بیشتر باشد، تسلطمان بر قلب بیشتر خواهد بود و قلبمان برای تصمیم‌گیری قوی‌تر خواهد بود.

وی در ادامه با تشبیه دنیا به صفحه کلید و آخرت به مانیتور اظهار داشت: این صفحه کلیدی است که مانیتورش آن طرف است. اینجا مانیتور جلو چشم نیست، ولی باید درست تایپ کنی. وقتی می‌رسی آنجا، مانیتور را مقابلمان می‌گذارند و هرچه تایپ کرده‌ای را می‌بینی بدون اینکه بتوانی تغییرش دهی.

استاد حوزه در پایان با اشاره به نمونه‌های عملی یقین یادآوری کرد: حضرت امام وقتی فتوای اعدام سلمان رشدی را صادر کردند، با یقین به انجام تکلیف این کار را کرد. وقتی برخی آمدند و گفتند روابطمان با اروپا به هم خورده، امام فرمودند به درک! به رسول الله توهین شده و شما نگران رابطه هستید؟ این نمونه‌ای از قدرت یقین است.

یقین بیشتر موجب تسلط بر قلب خواهد شد

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha