بسیج، مدرسه عشق و فرهنگ ماندگار در مسیر انقلاب است

مدیر مدرسه علمیه تخصصی امام حسین علیه‌السلام سطح سه خواهران استان یزد در گفت‌وگویی به مناسبت هفته بسیج به تبیین جایگاه بسیج در انقلاب اسلامی، منطق بسیجی بودن، نقش آن در جهاد تبیین و ویژگی‌های فرهنگ بسیجی پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/یزد، خانم منصوره شاکری، مدیر مدرسه علمیه تخصصی امام حسین (علیه‌السلام) مقطع سطح سه یزد به مناسبت هفته بسیج که یادآور فرمان تاریخی امام خمینی(ره) و تأکید ایشان بر نقش مردم در حفظ و پیشبرد ارزش‌های انقلاب اسلامی است، در گفت‌وگویی ضمن تشریح اهمیت بسیج، به تبیین منطق بسیجی بودن، مفهوم «مدرسه عشق» و نقش فرهنگ بسیجی در زندگی اجتماعی و تربیتی پرداخت و درباره جایگاه بسیج در تاریخ انقلاب اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب و امام خمینی (ره) پنجم آذر را هفته بسیج اعلام کردند. بسیج یادگار گران‌بهای امام برای کشور اسلامی است و ایشان به‌عنوان پدر بسیج شناخته می‌شوند. خود امام نیز فرمودند: «من افتخار می‌کنم که یک بسیجی هستم.» این جمله نشان می‌دهد که بسیجی بودن یک شأنیت و افتخار بزرگ است و ما باید این جایگاه را حفظ کنیم و در عمل، یک بسیجی واقعی باشیم.

خانم شاکری منطق بسیج مقاوم‌سازی حداکثری کشور در برابر تهدیدها و خطرها وخواند و افزود: امام خمینی (ره) تشخیص دادند که ملت برای حفظ کشور باید بسیجی باشند. این منطق در گذشته برای مقابله با تهدیدهای نظامی بود، اما امروز با روزآمدی و تطبیق با شرایط جدید، مفهوم آن در قالب «جهاد تبیین» جلوه می‌کند؛ یعنی یادگیری درست مسائل دینی، تاریخی، سیاسی و سپس تبیین آن برای مردم.

وی با اشاره به تهدیدهای امروز کشور، درباره نقش بسیج بیان کرد: تهدیدهای امروز بیشتر در عرصه رسانه‌ای و فرهنگی است. دشمن با تحریف واقعیت‌ها تلاش می‌کند روحیه مردم را تضعیف کند. در چنین شرایطی، بسیج باید جهاد تبیین را جدی بگیرد؛ یعنی هم یاد بگیرد و هم برای مردم تبیین کند و با اخلاص کار نماید.

خانم شاکری درباره جمله امام خمینی که فرمودند:«لشکر مخلص خدا» است، گفت: «لشکر مخلص خدا» یعنی گروهی که خالصانه برای خدا کار می‌کنند. امروز هم هر بسیجی که جهاد تبیین انجام می‌دهد، باید با اخلاص باشد و هدفش تنها نشان دادن حقیقت دین و مسائل اجتماعی و سیاسی باشد. اخلاص شرط اصلی بسیجی بودن است.

مدیر مدرسه علمیه تخصصی امام حسین (علیه‌السلام) گفت: امام خمینی (ره) بسیج را «مدرسه عشق» نیز معرفی کردند، مدرسه عشق یعنی عشق به خدا، معنویت، مردم و راه حق. بسیجی باید عاشقانه حرکت کند و این عشق جهت‌دار باشد؛ یعنی در مسیر الهی و معنوی. این تعبیر نشان می‌دهد بسیج فقط یک سازمان نیست، بلکه یک فرهنگ و یک تفکر است.

وی افزود: بسیج قبل از اینکه یک سازمان باشد، یک فرهنگ و یک تفکر است. همه کسانی که این فرهنگ را پذیرفته‌اند و در این مسیر حرکت می‌کنند، بسیجی هستند، حتی اگر نامشان در سازمان ثبت نشده باشد. فرهنگ بسیجی یعنی مردمی بودن، متعهد بودن، احساس مسئولیت داشتن و بی‌تفاوت نبودن در جامعه.

خانم شاکری اضافه کرد: فرهنگ بسیجی یعنی انقلابی بودن، قدردان انقلاب بودن، قانون‌مداری و نظم‌پذیری. همچنین دوری از کبر و غرور؛ یعنی هرچقدر جایگاه اجتماعی بالاتر رود، باید درون خود متواضع بمانیم و احترام و موقعیت را معیار ارزش خود قرار ندهیم. امام سجاد علیه‌السلام فرمودند: «هر مقداری که در بین مردم قدتان بلند شد، پیش خودتان کوچک شوید و در نفس خودتان دچار غرور نشوید.» این پیام، اساس فرهنگ بسیجی است و همان روحیه‌ای است که بسیج را ماندگار کرده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha