
آقای اجاقی استاد دانشگاه بیان کرد: جرات ورزی از مهارتهای مهم زندگی است که اعتماد به نفس و عزت نفس انسان ها را تقویت میکند.
به گزارش خبرگزاری کوثر از استان فارس، آقای اجاقی استاد حوزه و دانشگاه در جمع طلاب مدرسه فاطمیه(سلام الله علیها) فسا با تشریح سبک ارتباطی جرات مندانه و ویژگیهای افراد با جرات گفت: اشخاصی که از مهارت ابراز وجود یا جراتمندی برخوردار هستند، افکار، احساسات و خواسته های خود را به راحتی و به دیگران بیان می کنند، آن ها از حقوق فردی و جمعی، آگاهی کامل داشته و بدون اضطراب از حقوق خود دفاع کرده و خواسته های خود را صادقانه و محترمانه عنوان میکنند.
وی افزود: یکی از دلایل ظلم و بیعدالتی در هر جامعهای عدم قاطعیت و جراتمندی افراد آن است که قادر به بیان نیازها، احساسات و افکار خود نیستند.
وی ادامه داد: هدف از آموزش این مهارت، بیان احساس، فکر و عقیده و حل مشکلات از طریق گفتگو است تا معنای حرفهای دیگران را بفهمیم و بجای رفتار پرخاشگرانه و منفعلانه رفتار جراتمندی داشته باشیم.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: جرأت ورزی و پرخاشگری با یکدیگر متفاوت است، پرخاشگری به معنی دفاع از خود به شیوه ای خصمانه و توهین آمیز است که فرد سعی می کند خواسته های خود را از طریق اعمال زور، توهین و تحقیر دیگران برآورده کند و بدتر از همه این که برای حقوق و خواسته دیگران هیچ اهمّیّتی قائل نیست، اما جرات ورزی به معنی بیان خواسته خود به گونه ای است که هم حقوق خود و هم حقوق دیگران رعایت شود.
آقای اجاقی در پایان خاطرنشان کرد: يکي از دلايل مشکلات جوامع مدرن امروز که به انواع بيماري هاي روحي و جسمي مبتلا شده اند خودخواهي و خودشيفتگي و اهميت ندادن به مسووليت هاي فرد در مقابل اجتماع است، مهارت رفتار قاطعانه، آشنا شدن با حقوق خود و ديگران است و بهترين شيوه نه گفتن براي اينکه باعث ناراحتي و رنجش طرف مقابل نشويم، جرات مندي همدلانه است که در اين روش ها ما باید ضمن ابراز عقيده خود، احساسات و عقايد فرد مقابل را هم درنظر بگيريم.