طلاب جهادی کمبود امکانات کادر درمان را جبران کردند/ اقدامات صورت گرفته نباید متوقف شود
254773

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به حضور طلاب خواهر و برادر در مشارکت های اجتماعی، اظهار داشت: حضور ارزشمند و پربرکت مردان و زنان طلبه، جلوه و نمود گسترده ای داشت و از زمانی که کادر درمانی کشور، صادقانه از کمبود امکانات خبر داد، روحانیت اولین صنفی بود که قدم در میدان گذاشت و برای جبران کمبودها اعلام آمادگی کرد .

به گزارش خبرگزاری کوثر، حجت الاسلام و المسلمین حمید فاضل قانع در سلسله وبینار آرزوی روایت، باز اندیشی پیرامون یاریگری در برابر بیماری همه گیر کرونا با موضوع بازاندیشی یاری که بعد از ظهر امروز در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد گفت:  طبیعی است که این کامیابی و توفیق نسبی که در مسئله یاریگیری اجتماعی در مبارزه با کرونا پدید آمد، جامعه را دچار احساس غرور و سربلندی کند اما نباید اجازه دهیم که این احساس، ما را در همین وضعیت متوقف کند و  محور بازاندیشی این وبینار، برای ادامه مسیر انگیزه بخش است.

پژوهشگر دانش اجتماعی مسلمین با اشاره به شتاب فزاینده شیوع کرونا در کشور ایران اظهار داشت: خواسته و ناخواسته، ایران در زمینه شیوع به ویروس کرونا از کشورهای صدرنشین بود، اما در عین حال نیز کشور ما در دسته کشورهایی است که توانست علاوه بر کنترل گسترش بیماری، پیامدهای نامطلوب سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این بیماری را مهار کند.

وی مشارکت مردمی را برای برون رفت از شرایط پیچیده ای که بیماری کرونا پدید آورده بود، بسیار موثر دانست و گفت: ویژگی خاص کشور ایران، مشارکت مردمی در شرایط بحرانی است، به شکلی که این پدیده اجتماعی در کشورهای دیگر مانند ایران نبود و این اتفاق خاص را تنها ملت ایران رقم زدند. 

حجت الاسلام و المسلمین فاضل قانع افزود: هرچند که بهره گیری از این پتانسیل یکی از سیاست های کلیدی و کارآمد دولت برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا بود، اما پاسخ مثبت مردم به این چالش، ریشه و خواستگاه فرهنگی در تاریخ مردم ایران دارد.

وی خاستگاه باورهای آییینی و ارزش های انسانی مردم ایران را در فرهنگ ایرانی اسلامی آنان دانست و افزود:  این باورها و ارزش های انسانی، دغدغه های شهروندان نسبت به زندگی هموطنان خویش را بر می انگیزد و به همین دلیل هنگامی که مردم متوجه نیاز دولت به این مشاکرت اجتماعی شدند، پا به میدان گذاشته و بار بزرگی را بر دوش کشیدند که در نهایت به شایستگی به مقصود رسید. 

پژوهشگر دانش اجتماعی مسلمین با اشاره به خلأ های به وجود آمده هنگام شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: جبران خلأ های به وجود آمده از توان دولت خارج بود و در اینجا نقش آفرینی گروه های مردمی این خلأ ها را جبران کرد. 

حجت الاسلام و المسلمین فاضل قانع با اشاره به حضور طلاب خواهر و برادر در مشارکت های اجتماعی، اظهار داشت: حضور ارزشمند و پربرکت مردان و زنان طلبه، جلوه و نمود گسترده ای داشت و از زمانی که کادر درمانی کشور، صادقانه از کمبود امکانات خبر داد، روحانیت اولین صنفی بود که قدم در میدان گذاشت و برای جبران کمبودها اعلام آمادگی کرد .

وی ادامه داد: حضور درخشان و یاریگیری اجتماعی روحانیون برادر و خواهر، جلوه ای درخشان داشت که در نهایت منجر به اعتراف و تحسین دوستان و حتی منتقدان این مجموعه شد و  ما در این زمینه شاهد یک رشد اجتماعی بودیم. 

پژوهشگر دانش اجتماعی مسلمین رشد اجتماعی به دست آمده را زمینه ای برای گام نهادن جامعه ایرانی در چرخه تمدن دانست و گفت: جامعه ایرانی همواره در تاریخ خود تمدن ساز بوده و هم اکنوان مشاهده می شود که ملت ایران در پرتو بهره گیری از رهنمودهای اسلام، در مسیر تمدن اسلامی قدم بر می دارد و این می تواند روشنی بخش راهی باشد که جامعه ایرانی را به سمت پیشرفت سوق می دهد.

وی تمدن غربی را رو به افول و خاموشی دانست و گفت : تمدن غرب با هدف گذاری رفاه و آرامش های مادی، اکنون به پایان خود رسیده است و انسان ها هم اکنون با توجه به فطرت الهی خود، به این مسئله پی برده اند و به همین دلیل برای خود برنامه والایی دارند و از هدف مادی به یک هدف فرا مادی سوق یافته اند.

حجت الاسلام و المسلمین فاضل قانع با تأکید بر آینده نگری و آینده پژوهی اظهار داشت: برای تداوم یافتن این مسیر و رسیدن به اهداف فرامادی و ترسیم آینده ای روشن برای جهان، نیاز به پیشران های متفاوتی است که مهم ترین پیشران بازخوانی و بازاندیشی مداوم وضعیت موجود است و باید همواره وضعیت فعلی و اقداماتی که قرار است رخ دهد را بررسی کنیم تا آسیب ها و نقاط ضعف را بشناسیم.

وی در ادامه به توضیح تعریف بازاندیشی پرداخت و گفت: بازاندیشی به معنای توجه و بررسی دوباره یک رویداد است  که با توجه به این بازاندیشی، اقدامات بعدی ارزیابی است و این روش به منظور بهبوبد عملکرد در آینده استفاده می شود. 

پژوهشگر دانش اجتماعی مسلمین اکتفا کردن به دستاوردهای گذشته را کاری بیهوده دانست و گفت:  اگر درگیر افتخارات پیروزی و کام یابی های نسبی در گذشته بشویم، عمر خود را به شکلی بی حاصل سپری کرده و دستاورد آن جز پشیمانی و زیان نخواهد بود.

وی در ادامه به بیان محورهای یک بازاندیشی کارآمد پرداخت و گفت: بازاندیشی کارآمد دارای سه محور اصلی شامل: مرور مسیر طی شده، بررسی وضعیت موجود و ترسیم هدف و مطلوبی است که باید به آن دست پیدا کنیم.

حجت الاسلام و المسملین فاضل قانع با تأکید بر افزایش اثرگذاری های فرهنگی و آیینی را بر فطرت و افکار جامعه اظهار داشت: این افزایش اثرگذاری موجب می شود تا شرایط بحرانی، شاهد مشارکت بیشتری از سوی مردم باشیم.

وی در پایان اظهار داشت: برای افزایش اثرگذاری، باید در شیوه های بازنمایی وا لگودهی مشارکت های اجتماعی اصلاحات جدی صورت بگیرد، در حال حاضر بازنمایی هایی که در رسانه ها و شبکه های اجتماعی صورت گرفته است، که دارای ایرادات بسیاری است.

برچسب‌ها