معاون پژوهش مدرسه علمیه ریحانه الرسول(س) قشم، گفت: دلایل عقلی، نقلی و تجربیات، حاکی از افزایش رزق به سبب اخلاق حسنه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کوثر از هرمزگان، خانم زینب یوسفی در کرسی آزاد اندیشی با موضوع «بررسی تاثیر حسن خلق در رزق و روزی» که در هفته پژوهش در جمع طلاب مدرسه علمیه ریحانه الرسول(سلام الله علیها) و به نحو برخط(آنلاین) برگزار شد بیان کرد: حسن خلق به معنای گشادهرویی، نرمخویی، خوش سخنی، حسن معاشرت و حتی به معنای تحمل جفای خلق به انگیزه رضای الهی است.
خانم زینب یوسفی با اشاره به آیه «انک لعلی خلق عظیم» اخلاق حسنه پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) را توصیف و اضافه کرد: آنچه سبب برتری پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) شده، آراستگی به اخلاق الهی و صفات عالی در همه شئون زندگی و تحمل مشقت و ظلم بر ایشان بوده است.
وی تصریح کرد: حسن خلق در معنای عام، مجموعهی رفتارهای نیکو و اخلاق پسندیده مانند عمل به دستورات دینی، عبادات، کمک به مستمندان، نماز اول وقت و همهی اعمال نیک انسان را شامل می شود.
استاد حوزه با تاکید بر رحمت عام الهی بیان کرد: رزق مادی همه نعمتها، موهبتها، و بخششهای الهی است، بدون اینکه بندگان استحقاق بهره را داشته باشند و رزق معنوی مانند ایمان، عبادات و اخلاص است که اهمیت آن بیشتر از نوع اول است.
یوسفی با تاکید بر اثر گذاری حسن خلق در افزایش رزق، به بیان حدیث «حسن الخلق یزید فی الرزقه» پرداخت و اظهار داشت: دلایل عقلی و نقلی و تجربیات، حاکی از افزایش روزی به سبب اخلاق حسنه است.
استاد حوزه در تشریح رزق معنوی به شهادت «سعد بن معاذ» یکی از صحابهی پیامبر(صل الله علیه وآله وسلم) اشاره و بیان کرد: وجود مقامات معنوی «سعد بن معاذ» و همراهی ملائکه و پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در تشییع جنازه وی نتوانست عذاب فشار قبر به سبب اندکی بدخلقی با خانواده اش که حق الناس بود، را از او دور کند.
استاد حوزه ابراز کرد: تمام آیات و روایات وارده در افزایش رزق در صورتی نتیجه بخش خواهد بود که شخص، استعداد و ظرفیت دریافت آن را داشته باشد.
در این کرسی آزاد اندیشی خانم مهتاب محمدی طلبه موافق تصریح کرد: اسلام دین مهربانی و اخلاق بوده و اهمیت حسن خلق، برای دریافت رزق معنوی، مهمترین اثر آن است و کثرت رزق مادی افراد بد اخلاق را از نوع تکاثر برشمرده و آنان را از محرومان کوثر (خیر کثیر) دانست.
خانم حمیده حیدری طلبه پژوهشگر و موافق، با بیان آیه «و من یتق الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لایحتسب» عنوان کرد: تقوا، شاخهای از حسن خلق بوده که خداوند به انسان های متقی وعدهی رزق آنها را از جایی که گمان نمیبرند، داده است.
خانم صدیقه تقیزاده طرف موافق بحث تصریح کرد: روایات متعددی حسن خلق را سبب افزایش روزی، طول عمر و تاخیر در مرگ، پاکیزگی روح، نیکی در اخلاق و برطرف شدن گرفتاریها برشمرده است.