نقش وحدت حوزه و دانشگاه در تمدن سازی بررسی شد
289705

استاد دانشگاه در نشستی با عنوان "نقش وحدت حوزه و دانشگاه در تمدن سازی"، گفت: حوزه متناسب با مبانی اسلامی، تعریفی از دین و مناسبات اجتماعی به دانشگاه بدهد تا مبانی علوم دانشگاهی، براساس مبانی غربی تعریف نگردد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، آقای محسن عمیق، در نشست برخط با عنوان "نقش وحدت حوزه و دانشگاه در تمدن سازی"، در جمع بانوان طلبه استان اصفهان، رسالت حوزه های علمیه و طلاب علوم دینی را تفقه در دین و ابلاغ دین به دیگران عنوان کرد و گفت: لازم است طلبه تفقه در مباحث کلامی و فلسفه داشته باشد و در اخلاق و عرفان نیز باید مطالعه داشته باشد.

وی با بیان اینکه ساحتی از دین مربوط به مباحث اجتماعی است، افزود: در حوزه مسائل اجتماعی باید تولید و تحقیق و پژوهش داشت و در دانشگاه نیز محتوا باید اسلامی شود. بنابراین حوزه باید تفقه در دین داشته و آن را به دانشگاه ابلاغ کند و مناسبات اجتماعی که دین برای بشر ایجاد کرده است را به دانشگاه ابلاغ و جهت دهی کند.

استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بین حوزه و دانشگاه چیزی بالاتر از همفکری باید صورت گیرد و جهت گیری و پیوست های عدالت دانشگاه باید از دین گرفته شود تا تمدن سازی صورت گیرد. در تمدن سازی اسلامی دو محور اصلی نقش دارد: علم و عدالت که اگر علم و عدالت توام با هم حرکت کنند، جامعه توسعه پیدا می‌کند، حوزه علمیه باید مصادیق عدالت را در صنعت تفقه کند و آنرا به دانشگاه ها القا کند.

وی در پایان گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به یک روز خلاصه نمی‌شود، بلکه حوزه باید متناسب با مبانی اسلامی، تعریفی از دین و مناسبات اجتماعی به دانشگاه بدهد که مبانی علوم دانشگاهی بر اساس غرب تعریف نگردد.

گفتنی است، نشست برخط علمی پژوهشی با عنوان «نقش وحدت حوزه و دانشگاه در تمدن سازی» با همکاری گروه پژوهشی شهید حججی شامل مدارس علمیه رضویه، حضرت زهرا(س)، فاطمة الزهرا(س)، الزهرا(س)، فاطمیه اندان خمینی شهر و مدرسه علمیه النجیبیه کوشک، صبح امروز در سامانه سیما برگزار شد.

برچسب‌ها