طلبه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی ام الائمه(س) نجف آباد، از پایان نامه با عنوان «زمینه ها و موانع حسن خلق در قرآن با تأکید بر المیزان» دفاع کرد.
به گزارش پایگاه خبری رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، مستانه خسرویان، طلبه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی ام الائمه(س) نجف آباد، از پایان نامه خود با عنوان «زمینه ها و موانع حسن خلق در قرآن با تأکید بر المیزان» با راهنمایی حجت الاسلام والمسلمین هاشم مجتهدی دفاع کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خسرویان در دفاع از پایان نامه خود گفت: در آموزه های دینی اسلام به کسی خوش اخلاق گفته می شود که با گشاده رویی، زبانی ملایم و برخوردی شاد با مردم روبرو می شود، که این توانایی در روابط اجتماعی انسان تاثیر اعجاز گونه ای دارد و کارگشا است.
وی ادامه داد: لازم است تا پژوهشگران و مفسران اسلامی به مسئله خوش اخلاقی، عوامل و موانع و ... توجه نمایند. در این میان علامه طباطبایی در تفسیر المیزان که از جمله تفاسیر دارای گرایشهای اجتماعی می باشد، بیش از دیگر مفسران به مسئله اخلاق اجتماعی توجه دارند.
طلبه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی ام الائمه(س) نجف آباد بیان کرد: خوش اخلاقی برای ظهور و بروز نیازمند عوامل و عدم تحقق آن در وجود موانعی می باشد. در تحقیق حاضر به زمینه ها و موانع حسن خلق در دو فصل که هر کدام به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم می شود پرداخته خواهد شد.
وی گفت: از جمله زمینه های خوش اخلاقی که در تفسیر المیزان به آن توجه شده رجا، ایمان و... است و از جمله موانع خوش اخلاقی در المیزان میتوان به مسخره کردن، غرور، تند خویی و... اشاره کرد. در بحث از هر کدام از عوامل و موانع موجود، با بیان آیات قرآن در رابطه با آن موضوع و توجه دقیق به نظر علامه به مباحث پرداخته می شود. روش این نوشتار تحلیلی–توصیفی می باشد.