برای احیای یک امر به معروف یا محو یک منکر، گاهی باید جان را تسلیم کرد
297460

مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان گفت: برای احیای یک امر به معروف یا محو یک منکر، گاهی باید جان را تسلیم کرد که پیش مرگ اولیای خدا شدن، یک ارزش الهی و معروف است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، خانم فاطمه کلاگری در مراسم شهادت امام علی(علیه‌السلام) که با حضور کارکنان مدرسه علمیه الزهرا(سلام‌الله‌علیها) شهرستان گرگان و جمعی از بانوان، در موسسه قرآنی این مدرسه برگزار شد، بیان کرد: سیصد آیه در مورد فضائل مولا امیرالمومنین(علیه‌السلام) نازل شده است که همه این آیات مورد تایید مفسران شیعه و سنی هستند.

وی با اشاره به کلام رسول خدا که می‌فرمایند: «من دو چیز را در میان شما باقی می‌گذارم که اگر به آن دو تمسک بجویید، هیچ وقت دچار گمراهی نخواهید شد، یکی کتاب خدا و دیگری اهل بیت من است» گفت: پیروی و تبعیت از یکی از این دو ممکن نیست، چون سعادت مسلمانان در گروه پیروی از هر دو است. زمانی مسلمانان گمراه می شوند که از این دو پیروی نکنند و راهی مستقل از قرآن و عترت در پیش بگیرند.

مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان، در پاسخ به این سوال که چرا رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم)، اهل بیت(علیهم‌السلام) را کنار قرآن و هم ردیف قرآن قرار داده است، توضیح داد: قرآن، معجزه جاودان و همیشگی است و وجود معصوم نیز کنار قرآن همیشگی خواهد بود.

خانم کلاگری با اشاره به اینکه آیه 207 سوره بقره «وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» در شان حضرت علی(علیه السلام) نازل شده است، تصریح کرد:  در لیلة المبیت مشرکان قصد داشتند به خانه پیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) در مکه حمله کنند و او را به قتل برسانند. در این شب، امام علی(علیه‌السلام) برای حفظ جان پیامبر در بستر او خوابید و این موضوع در حدی از تواتر و شهرت است که فقط کافران و مشرکان این مورد را انکار می‌کنند.   

وی ادامه داد: گاهی باید برای احیای یک امر به معروف یا محو یک منکر، جان را تسلیم کرد و در این زمینه حضرت علی(علیه‌السلام) می فرمایند: «هر کس که در راه امر به معروف و نهی از منکر کشته شود یکی از مصادیق این آیه است» .

مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان، به پیام های آیه شراء که در شان حضرت علی(علیه‌السلام) آمده است پرداخت و گفت: پیش مرگ اولیای خدا شدن و خود را فدای اولیا خدا کردن، یک ارزش الهی است که بهترین سودش این است که  انسان بهترین متاع را که جان خودش است، به خالق خودش بفروشد. آن هم نه برای بهشت و نه برای نجات اهل جهنم، بلکه فقط برای کسب رضای او.

خانم کلاگری با بیان اینکه آیه شریفه «الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلاَنِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ» نیز در شان امام علی(علیه‌السلام) نازل شده است، خاطرنشان کرد: وعده این آیه شامل همه کسانی که اینگونه عمل می‌کنند چنین افرادی نه از فقر و تنگدستی بیم دارند، چون به وعده‌های خدا ایمان داشته و به او توکل می‌کنند و نه به دلیل انفاق غمگین می‌شوند، چون به رضایت الهی آثار اخروی انفاق توجه دارند.

وی به نکات مورد توجه در آیه تبلیغ اشاره کرد و گفت: این آیه مربوط به افعال عمر شریف پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) است که در اواخر عمر حضرت نازل شد و به جای فرمان ابلغ، فرمان بلغ آمده که نشانه ابلاغ قطعی و مهم که براساس آن، موظف شد پیامی را به مردم ابلاغ کند که اگر در رساندن آن کوتاهی کند، رسالت پیامبریِ خود را به‌انجام نرسانده است.

مبلغ فعال مدرسه علمیه الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان در بخشی از سخنان خود به آیه مباهله اشاره کرد و گفت: مراد از أَبْنَاءنَا، نِسَاءنَا و أَنفُسَنَا در این آیه، به ترتیب امام حسن(علیه‌السلام)، امام حسین(علیه‌السلام)، حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) و حضرت علی(علیه‌السلام) منطبق است که در روز مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران، همراه آن حضرت بودند.

خانم کلاگری، با استناد به آیه شریفه «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ» گفت: آیه شریفه در شأن امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) نازل گردید و آن هنگامی بود که آن حضرت در رکوع نماز، انگشتر خود را در راه خدا به مسکینی بخشید که کوردلان و نا اهلان نگویند هنوز شروع به نماز نکرده است.

برچسب‌ها