آیت الله احمد شیخ بهایی، استاد سطح عالی حوزه علمیه خواهران کرمان، با تاکید بر توجه به تقویت معنویت در فرزندان گفت: تقویت سطح علم و دانش در افراد موجب تغذیه و تقویت روح انسان می شود.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران در ادامه جلسات اخلاق هفتگی که در محل مدیریت حوزه علمیه خواهران کرمان برگزار می شود، آیت الله شیخ بهایی به تبیین بخش هایی از دعای شریف مکارم الاخلاق پرداخت.
وی با اشاره به این بخش از دعا که امام علیه السلام می فرمایند: «خدایا با لطف خودت هر شری را از من دور کن و مرا با نعمت خودت تغذیه کن» تصریح کرد: این بخش از دعا می تواند اشاره گر به تغذیه مادی و معنوی باشد.
استاد سطح عالی حوزه علمیه خواهران کرمان، در ابتدا به نیاز به تغذیه مادی اشاره کرد و افزود: در تغذیه مادی، نیازمندی موجودات حس می شود. در قرآن کریم نیز نظر به تغذیه انسان ها مورد توجه بوده است. لذا از خداوند درخواست می شود غذا برای انسان نعمت باشد و نه باعث اذیت و سلب حیات انسان.
وی ادامه داد: در بحث اقتصاد که توسط مقام معظم رهبری(حفظه الله) نیز به کرات مطرح شده است، بخشی از آن مربوط به تامین امنیت غذایی مردم است و الحمدلله با طرح هایی که در حال برنامه ریزی است، دغدغه رفع این نیاز به وجود آمده است و برخی فعالیت های اقتصادی در حال اصلاح و پیشرفت است.
آیت الله شیخ بهایی، به تبیین بعد دیگر تغذیه پرداخته و اظهار داشت: بخش دیگر تغذیه، نیازمندی روح انسان به تغذیه است. انسان باید همیشه در حال افزایش علم باشد و تمام توان خود را برای تقویت روح خود بگذارد و در مسیر تحصیل علم نباید قناعت کرد و باید تا هرجا که توان انسان است، پیش رفت.
وی افزود: از جنبه تربیتی هم باید اهتمام ویژه داشت. نماز، غذای روح انسان است. همانگونه که ترک غذا جسم انسان را ضعیف می کند، تغذیه روح انسان نیز به همین صورت است. خواندن مکرر قرآن، کمک بزرگی در جهت حرکت در مسیر اعتلای روح است و شرکت در مجالس اهل بیت(علیهم السلام) نیز این حرکت را سرعت می بخشد.
-راه های تقویت معنویت در فرزندان
آیت الله شیخ بهایی به وظیفه خانواده ها در اینباره اشاره کرد و گفت: والدین موظف هستند به همان اندازه که مواظبت بر تغذیه جسم فرزندان خود دارند، مراقبت بر تغذیه معنوی فرزندان خود نیز داشته باشند. رفتن به سفرهای زیارتی، تعیین زمان مطالعه دسته جمعی در خانه، هم نشینی با افراد عالم و برگزاری مجالس خانگی از جمله راه های تقویت معنویت در فرزندان است.
وی ادامه داد: نکته قابل اهمیت، انتخاب کتب و منابع دارای محتوای غنی و قابل تایید همچون مجموعه کتاب های مقام معظم رهبری(حفظه الله) و شهید مطهری است و باید از در اختیار گذاشتن هر محتوایی به فرزندان برحذر باشیم. کسی که تغذیه صحیح معنوی داشته باشد، در امور مادی هم بهتر پیش می رود و خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار می دهد.