مدیران و معاونین 21 مدرسه علمیه خواهران استان کرمان به همراه مدیر و معاونان استان، اجلاسیه ای به مدت سه روز در شهر مقدس مشهد برگزار کردند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، اجلاس مدیران و معاونین مدارس علمیه خواهران استان کرمان به مدت سه روز در شهر مقدس مشهد با حضور کارکنان مدیریت استان، مدیر و معاونین 21 مدرسه علمیه خواهران استان برگزار شد.
در اولین روز اجلاس، پس از خیر مقدم خانم محمدی مدیر حوزه علمیه خواهران استان کرمان و تبریک ایام الله دهه فجر، خانم شایسته خوی، مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) مشهد به ایراد سخن پرداخت.
وی وظیفه اول هر زن را در ابتدای امر، خانه داری دانست و گفت: کنشگری اجتماعی در مرتبه و مرحله دوم وظایف بانوان قرار می گیرد. انسجام بخشی در میان مدارس علمیه می تواند زمینه ساز ایجاد جامعه و تمدن اسلامی باشد، زیرا ارکان یک تمدن، نیروی انسانی آن تمدن هستند و هدف اصلی حوزه های علمیه نیز تربیت نیروی انسانی است.
خانم شایسته خوی ادامه داد: همه ما برای یک هدف متعالی در حال انجام وظیفه بوده و موظف هستیم که طلابی تربیت کنیم که در همه عرصه ها قوی باشند. ایجاد روحیه کار جمعی و هم افزایی از عوامل مهم در تربیت نیروهای انسانی مستعد و متدین است. کسی که می خواهد مجموعه ای را اداره کند باید توان عقلانی چهل نفر را داشته باشد همانگونه که مقام معظم رهبری(حفظه الله)، نیز عقلانیت را جدای از معنویت و عدالت نمی دانند.
وی افزود: هر کدام از ما موظف هستیم، به گونه ای تلاش کنیم که خود را مسئول تربیت ده سردار بدانیم. نمونه تربیتی رهبر کبیر انقلاب(ره) و امام خامنه ای(حفظه الله)، افرادی همچون سردار سلیمانی است.
مدیر مدرسه علمیه حضرت نرجس سلام الله علیها مشهد به لزوم نگاه حرفه ای به تحصیل در حوزه اشاره نموده و گفت: حرفه، امری فراشغلی است و کسی که در حوزه فعالیت می کند، می داند که حوزه خیریه ای نیست و جبران خدمت دارد، اما در آن وابستگی وجود ندارد، و افراد حرفه ای افراد ژرف نگر هستند و نگاهی سیستمی و منظومه ای دارند. فرد حرفه ای اهداف مجموعه را مدنظر دارد و جامع نگر است. تفکرش انتقادی است و به دنبال این است که می خواهد ضعف ها را تبدیل به قوت کند و به وضعیت موجود راضی نیست. کسی که تعهد حرفه ای دارد، هم کار می کند و هم عشق می ورزد.
معاونین پژوهش مدارس علمیه خواهران استان کرمان در ادامه، به همراه معاون پژوهش مدیریت استان، از بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند. در این بازدید، آقای دکتر ملکی مدیرگروه حدیث بنیاد به بیان نمونه ای از فعالیت های پژوهشی بنیاد پرداخته و سپس با همراهی و بیان توضیحات ایشان از کتابخانه بنیاد بازدید انجام شد.
در جلسه عصر، آقای خالقی دبیر شورای علمی تربیتی حوزه های علمیه خواهران، با توجه به برگزاری اجلاس در شهر مقدس مشهد، به ذکر آداب زیارت و بیان زیارات و دعاهای مأثوره پرداخته و افزود: مناجات خمس عشر، دعای جوشن کبیر و مناجات شعبانیه از دعاهای دارای مضامین عالی عرفانی است.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که مورد غفلت واقع شده است، غفلت از دعای پدرو مادر است. چه پدر و مادر جسمی و چه استاد که حق پدری و مادری دارد و چه پدر و مادر همسر، باید در اولویت دعاهای انسان قرار گیرد. انسان باید قدردان پدر و مادر خود باشد و احسان به این افراد را فراموش ننماید.
آقای خالقی به یکی از موارد جلب رضایت خداوند متعال و اهل بیت (علیهم السلام) اشاره و تصریح کرد: عفو و صفح از دیگران از اموری است که خداوند متعال نیز در قرآن با عبارت «واعفوا و اصفحوا» بر آن تاکید نموده است. بنابراین یکی از بهترین کارها این است که هرکس که در طول زندگی در حق ما کوتاهی کرده باشد، او را ببخشیم و یقینا این امر لبخند رضایت ائمه معصومین(علیهمالسلام) را در پی خواهد داشت.
وی اظهار کرد: در عبادات عمومی نیز هیچ چیزی به اندازه خدمت به خلق موجب رضایت الهی نمی شود.
در روز دوم این اجلاس، مدیران و معاونین مدارس علمیه خواهران استان کرمان، از مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) بازدید کردند. در ابتدا خانم شایسته خوی مدیر مدرسه حضرت نرجس(سلام الله علیها) به راههای ایجاد انگیزه در طلاب اشاره کرد.
وی تبیین آینده تحصیل در حوزه برای طلاب را از بهترین راه ها جهت ایجاد اشتیاق در خواهران طلبه دانسته و گفت: طلبه ای که بداند درسی که می خواند، در آینده چه کارایی خواهد داشت، یقینا انگیزه بیشتری در یادگیری دروس دارد. معرفی دانش آموختگان موفق و بیان تجربیات ایشان در تبیین فواید خوب درس خواندن، می تواند در مسیر ایجاد انگیزه برای طلاب راهگشا باشد.
خانم شایسته خوی ادامه داد: راه دیگر، اشتغال طلاب به تبلیغ است، زیرا در زمان تبلیغ نیازمندی به یادگیری برخی دروس را به عینه حس کرده و جهت یادگیری دروس انگیزه پیدا خواهند کرد. استفاده از طلاب توانمند در ارائه دروس، هم موجب تقویت طلاب گردیده و از همان زمان تحصیل، برای تدریس نیز آماده خواهند شد.
وی با اشاره به آیۀ شریفۀ «فاذا فرغت فانصب» گفت: وجود کانون دانش آموختگان در هر مدرسه ضروری است و نباید ارتباط مدرسه با طلاب قطع شود. وجود دانش آموختگان در هر مدرسه ظرفیت عظیم و مغتنمی است که می تواند منشأ اثرات مطلوبی باشد.
از دیگر برنامه های این بازدید، حضور در کتابخانه مدرسه، بخش آثار پژوهشی و اتاق مربوط به آثار مرحومه خانم طاهایی موسس مدرسه بود، که در این بخش نیز خانم تهرانیان معاون پژوهش مدرسه با بازدید کنندگان همراهی نموده و به بیان نکات و خاطرات انگیزشی برای مدیران و معاونین مدارس پرداخت.
بیان خاطرات طلاب خارجی و نحوه آشنایی و ورود ایشان به حوزه نیز با استقبال خوب حاضرین روبرو شد.
برنامه پایانی این بازدید، پخش کلیپ زندگینامه مرحومه خانم سیده فاطمه طاهایی، موسس مدرسه علمیه بود.
یکی دیگر از برنامه های اجلاس، تشکیل چهار کارگروه با حضور، معاونین و مدیران مدارس و با دبیری کادر استان با موضوع راههای ایجاد انگیزه در طلاب و کارکنان بود.
سپس در جلسه عصر روز دوم، دبیر شورای علمی تربیتی مرکز، جناب آقای خالقی به بیان ادامه سخنان خود در رابطه با دعاها و زیارات مورد تاکید و تایید ائمه معصومین(علیهم السلام) پرداخت.
شب بیست و دوم بهمن ماه، حاضران در اجلاس با حضور در حرم مطهر رضوی در مراسم این شب عزیز شرکت نموده و همصدا با زوار دلباخته علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) بانگ الله اکبر را طنین انداز نمودند.
در روز بیست و دوم بهمن ماه نیز با حضور در راهپیمایی باشکوه این روز عزیز در جمع صدها هزار نفری مردم متدین مشهدالرضا با آرمان های رهبر کبیر انقلاب(ره) و مقام معظم رهبری (حفظه الله) تجدید میثاق نموده و عظمت ایران عزیز اسلامی و خاری و ذلالت دشمنان را به رخ استکبار جهانی کشیدند.
نظر شما