معاون فرهنگی مدرسه علمیه فاطمهالزهرا(س) تنکابن گفت: وظیفه طلاب تبیین و تبلیغ فرزندآوری و افزایش جمعیت است، یکی از پایههای مهم اقتصادی و فرهنگی کشور جوانی جمعیت است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، خاطره لاکتراشی، معاون فرهنگی مدرسه علمیه حضرت فاطمهالزهرا(س) تنکابن، در گفتوگویی، از برگزاری کرسی آزاداندیشی در جمع طلاب این مدرسه با موضوع نقش خواص در فرهنگ سازی افزایش جمعیت خبر داد.
وی افزود: این نشست علمی با حضور و سخنرانی حجتالاسلام سیدحمید مطهری، و سامره داجلری به عنوان منتقد، در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمهالزهرا(س) تنکابن انجام شد.
لاکتراشی گفت: با توجه به اینکه افزایش جمعیت در اسلام یک اصل اساسی برای ادامه نسل بشریت محسوب میشود و در آیات و روایات هم بر آن تاکید شده، این سوال مطرح است که اگر عدم تمایل زوجین به فرزندآوری به خاطر مشکلات اقتصادی است، چرا ما شاهد تکفرزندی یا عدم وجود فرزند در خانوادههای متمول و مرفه در جامعه هستیم.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: نقش خواص و برخی جریانات در تبلیغات گسترده در سالهای اخیر مبنی بر فرزند کمتر زندگی بهتر سبب کاهش میل افراد به فرزندآوری شد و لذا باید به دنبال نقش طلاب و روحانیون در این زمینه بود.
وی افزود: مسألهی فرزندآوری از زمان خلقت حضرت آدم(ع) تاکنون وجود داشته و خداوند متعال در قرآنکریم میفرماید، از جنس خودتان برایتان زوجهایی قرار دادیم و خداوند تضمین کننده روزی برای همه موجودات عالم است؛ لذا نباید افراد از ترس نداشتن و یا کمبود امکانات خود را از داشتن فرزند محروم کنند.
این معاون فرهنگی گفت: اهلبیت(ع) نیز در احادیث و روایات فراوانی مساله فرزندآوری و آثار و برکات داشتن فرزند را مطرح کردهاند و حتی نسبت به فرزندان سقط شده هم حرفی برای گفتن دارند، به این دلیل که وجود فرزند مایه آرامش، رشد و تعالی خانواده میشود.
لاکتراشی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری از سال ۹۱ بهصورت ویژه به مساله جمیعت و فرزندآوری ورود پیدا کردند و در سالهای اخیر نیز تاکید فراوانی در جلسات خصوصی و عمومی به مردم و مسئولین داشتند تا کشور در تله جمعیتی قرار نگیرد.
وی افزود: پیامبراکرم(ص)، خواص جامعه را چهار گروه سلاطین، علما، عبادتکنندگان و تجار نام میبرد؛ رهبر انقلاب نیز در نکتهای ظریف، خواص یعنی کسانی که اهل منبر، اهل تبلیغ و تریبون دارند و نسبت به مباحث آگاهی بیشتری دارند را مخاطب قرار میدهند تا در زمینه افزایش جمعیت و جوانی جمعیت ورود پیدا کنند.
مدرس حوزه تاکید کرد: یکی از دلایلی که خانوادهها مشتاق به فرزند آوری نیستند، ترویج تفکر و نگرش فرزند کمتر زندگی بهتر است که هنوز در برخی افراد وجود دارد، یا افراد به زندگی مجردی تمایل دارند تا زیربار مسولیت نروند؛ همچنین بالا رفتن سن ازدواج، آسایش طلبی افراد، تجملگرایی و ترس از آینده، شغل، مسکن و ... باعث شد جامعه به سمت تک فرزندی تمایل پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه طلاب، تبیین و تبلیغ فرزندآوری و افزایش جمعیت است، زیرا یکی از پایههای مهم اقتصادی و فرهنگی کشور جوانی جمعیت است؛ دشمنان با تمام توان و سیاست در این زمینه فعالیت میکند تا کشور را به سمت پیری جمعیت بکشاند، ما نیز باید با تمام امکانات در این زمینه فعالیت کنیم.
وی با اشاره به جمع بندی مباحث بیان کرد: یکی از آثار فرزندآوری، رشد و تعالی اعضای خانواده و فرزندان و مسولیت پذیری افراد است، هر چقدر انسان در کانون خانواده مسولیت پذیر باشد به همان نسبت در کانون جامعه نیز اثر پذیری بالایی دارد و طلاب نیز بهعنوان بازوان انقلاب اسلامی و رهبر باید دغدغه افزایش جمعیت وجوانی جمعیت را در بین مردم تبیین کنند.
انتهایپیام/
نظر شما