طلبه علاوه بر توانمندی علمی؛ تهذیب، معنویت و بصیرت لازم دارد

مراسم افتتاحیه مدرسه علمیه خواهران الغدیر تهران با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین کبیریان، مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای کبیریان، مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مدرسه علمیه الغدیر، ضمن تبریک هفته وحدت و سال تحصیلی جدید خدمت طلاب، بیان داشت: مجموعه مدیریت و اساتید عمر و وقت خود را صرف می‌کنند تا نتیجه و خروجی آن تحقق طلبه تراز انقلاب باشد، لذا به وظایفی که شما طلاب از ابتدای مسیر طلبگی دارید اشاره می‌کنیم تا در سال تحصیلی جدید به آن توجه داشته باشید. 

طلبگی؛ وارث انبیا بودن 

مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران طلبگی را به معنای وارث بودن انبیا خوانند و تأکید کرد: العلما ورثة الانبیا، علما وارث انبیا هستند؛ بنابراین لازمه وراثت تعلم است. انبیا ابتدا خودشان را حسابی تربیت می‌کردند و بعد مربی جامعه می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین کبیریان اظهار داشت: برای اینکه به شأن وراثت انبیا برسیم، هم در بعد علمی هم تزکیه، لوازمی را باید ملتزم شد که به آن می‌پردازیم. اولاً اینکه طلبگی ابعاد مختلفی دارد که فقط نباید به یک بعد آن پرداخت، طلبه مؤثر طلبه‌ای است که به همه ابعاد بپردازد.

وی افزود: یک بعد، بعد علمی است و بعد علمی حوزه با دیگر مراکز آموزشی متفاوت است. لذا از طلبه تفقه خواسته شده نه تعلم. چنانچه خداوند متعال در قرآن و در آیه شریفه 122 از سوره توبه می‌فرماید "وَمَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ"؛ تفقه به معنای رسیدن به عمق مطلب است.
اولین توصیه بنده به طلاب جدیدالورود سبک متفاوت خواندن است، مطلب باید تفهیم شود تا مطلب با عمق وجود انسان عجین شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین کبیریان بیان کرد: بعد دوم که بسیار مهم‌تر است بعد تربیتی و معنوی است که تفاوت ما با مراکز آموزشی دیگر است و بعد سوم بعد بصیرتی است. طلبه علاوه بر توانمندی علمی، تهذیب، معنویت و بصیرت لازم دارد، باید بداند کجای تاریخ قرار گرفته و وظیفه‌اش چیست، لذا همراه با توجه به بعد علمی و تربیتی حتماً بیانات رهبری و خط مشی انقلاب را دنبال کنید.

وی افزود: بعد مهارتی بعد چهارمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، ارتباط برقرار کردن، نویسندگی و... مهارتی است که طلاب باید مجهز به آن باشند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران تأکید کرد: برای بعد معنوی، توکل و ارتباط با خداوند متعال لازم است و  هر چه تقویت شود بعد معنوی هم تقویت خواهد شد. ارتباط و انس با قرآن را مستمر کنید، تعالی روحی انسان به اندازه انس با قرآن است و توسل به اهل بیت علیهم السلام راه تعالی و تقویت روح است.

وی اظهار داشت: اخلاص، یکی از ابعادی است که باید مورد توجه طلاب قرار گیرد، از همان ابتدای طلبگی اخلاص را تمرین کنید. نیت را خالص کنید. اگر خالص نباشد کلام نافذ نخواهد بود.

رعایت ادب از دیگر نکاتی بود که حجت‌الاسلام والمسلمین کبیریان به آن اشاره کرد و افزود: در قرآن کریم آمده است؛ "إِنَّکَ لَعَلَیٰ خُلُقٍ عَظِیمࣲ"، پیامبر اکرم، سمبل ادب بودند. مگر می‌شود ما ادعا کنیم وارث انبیا هستیم اما ادب را رعایت نکنیم.

وی افزود: مشارطه، مراقبه و محاسبه و همچنین شرکت در مراسم و مجالس وعظ را فراموش نکنید. گاهی ما هم نیاز داریم بشنویم، بیش از کلاس‌ها به این مجالس اهمیت دهید که به شما نشاط و تربیت می‌دهد. علاوه بر مباحثه درس، مباحثه تربیتی، اخلاقی داشته باشید. طبق سوره مبارکه مائده ۱۰۵ «یـأیها ٱلذین ءامنوا علیۡکمۡ أنفسکمۡ» وظیفه شماست که به خودتان بپردازید.
شخصی که خودش تربیت نشده نمی‌تواند هدایت و تربیت دیگران را برعهده گیرد. ذات نایافته از هستی‌ بخش /کی تواند که بود هستی‌ بخش

وی در خاتمه با آرزوی توفیقات روزافزون و سال پربرکت برای طلاب، گفت: خواهران گرامی توصیه بنده این است علاوه بر درس خواندن به این ابعاد هم توجه فرمایید.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha