به گفته دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان، بیش از ۴ هزار نفر امسال برای شرکت در این همایش تقاضا داشتند و انتخاب نهایی بین ۶۰۰ نفر شکل گرفت که ۲۰۰ نفر از بانوان نخبه اند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، نشست خبری چهاردهمین همایش ملی نخبگان با حضور معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان و دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان، ظهر امروز برگزار شد.
رسول محمدقلی معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان و دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان، بیان کرد: امسال روز ۱۰ مهرماه زادروز تولد چمران برای اولینبار به اسم روز نخبگان نامگذاری شده است.
وی افزود: این همایش ۱۷ سال است شکلگرفته و دو سالی بهخاطر کرونا برگزار نشد اما هرساله برگزار میشود و از سال ۸۶ یکی از برنامههای اصلی، دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری است.
محمدقلی عنوان کرد: یکی از پیامهای این دیدار این است که از سراسر کشور نخبگان جمع میشوند و اول خدمت رئیسجمهور میرسند و برخی مسئولین هم حضور دارند و معمولا فردای آن روز هم خدمت رهبر با مسئولین زیستبوم نوآوری کشور میرسند.
دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان ادامه داد: این همایش نشان میدهد اشخاص اول حاکمیتی میزبان نخبگان هستند و در این دیدار هم عمدتا شنونده هستند، مسائل نخبگان دانشآموزی، دانشجویی و اساتیدی و سایر عرصهها در این دیدارها مطرح میشود.
وی افزود: در محضر مقام معظم رهبری هم معمولا بعد از گزارشی از فعالیت بنیاد نخبگان در یک سال گذشته نخبگان عرصههای مختلف مطالب خود را گفته و بعد از بیانات ایشان استفاده میکنند.
محمدقلی عنوان کرد: معمولا قبل از این نشستها گزارش مفصلی از شرایط نخبگان و دغدغههای این جامعه به طور مفصل توسط رئیس بنیاد مطرح میشود و مواردی توسط مقام معظم رهبری و رئیسجمهور مطرح میشود که چراغ راهی برای سال بعد بنیاد و نهادهای مرتبط دیگر است.
وی افزود: امسال از چند ماه قبل فراخوانی شکل گرفت. بنیاد به نخبگان پیام و دعوت به حضور میکند و در جامعه نخبگانی ثبتنام برای همه باز است و محدودیت ندارد.
محمدقلی در ادامه گفت: بالای ۴ هزار نفر امسال تقاضا داشتند که شاخصه بنیاد به جامعه محدودی اجازه درخواست میدهد و بعد از بررسی رزومه ها و شاخصهای نخبگی بررسی شده ممکن است نخبه منتخب در دایره طرحهای نخبگان بنیاد هم نباشد، انتخاب نهایی بین ۶۰۰ نفر شکل گرفت و برای دیدار، حضورشان قطعی شده است که از این ۶۰۰ نفر ۲۰۰ نفر بانوان هستند و این دستهبندی طبیعی شکل گرفت و محدودیتی نبود.
وی عنوان کرد: در کنار دعوت به همایش، بیان دغدغههای نخبگان است که مطالب خود را ارسال کنند حدود ۵۰۰ مقاله و متن سخنرانی به دبیرخانه ارسال شده است، ما در ۹ محور سلامت، فناوریهای نوظهور، فناوریهای نرم، خدمات بانکی و پولی و سایر محورها خواستیم مطالب را بفرستند.
محمدقلی عنوان کرد: بهازای هر محور یک کارگروه متشکل از دبیر و چند داور تشکیل شده و مطالب به کارگروهها ارسال و بررسی شد، مطالب غیرتکراری و یا این که حرف بدیعی توسط نخبه مطرح شده یا کار جدی انجام داده و دوست دارد این کار موثر شود و تقاضا را بگوید و حمایتهای موردنیاز را بگیرد.
وی افزود: مطالب نخبگان با این نگاه تحلیل شد. ۱۰ درصد مطالب مورد تأیید داوری قرار گرفت و بعد از آن کارگروه دیگر متشکل از بنیاد و برخی وزارتخانهها تشکیل شد که در این کارگروه نخبگان شرکت و دفاع میکنند.
محمدقلی عنوان کرد: حدود ۷ نفر پیش مقام معظم رهبری صحبت میکنند، امروز در مراحل نهایی انتخاب این نخبگان هستیم و تا سه روز آینده اسامی را اعلام میکنیم.
وی افزود: بررسی نهایی از نظر شکل ارائه است و دخالتی در شکل محتوا نداریم و به این صورت است که در آن زمانبندی بتوانند محتوا را برسانند، انسجام و ارائه بدون استرس داشته باشند.
دبیر چهاردهمین همایش ملی نخبگان در ادامه گفت: نفرات منتخب همایش هم مشخص شدند که بخشی از استانها نیز هستند البته پراکندگی در تهران بیشتر است چون دانشگاههای برتر تهران هستند که عصر روز دوم نیز بازدید از مراکز فناورانه برای نخبگان را داریم و این همایش آغازی برای گفتگوهای بعدی و تعامل با دستگاههای مختلف اجرایی است.
وی عنوان کرد: شعار امسال، نخبگان حکمرانی دانشبنیان است زیرا یکی از مطالب مورد تأکید رئیسجمهور این است که زمینهای را اجرا کنید که نخبگان در حکمرانی نقش جدی داشته باشند رئیسجمهور این را مأموریت اصلی بنیاد میداند.
محمدقلی عنوان کرد: ما باید در بنیاد کمک کنیم نخبگان در زمینه اثرگذاری نقشآفرینی جدی باشند و موتور پیشران حرکت کشور باشد.وی خاطرنشان کرد: نکته جالب امسال این است که برای اولینبار به جز نخبگان تحصیلی و علمی نخبه ادبی و هنری و مهارتی هم شناسایی شدند.
در پایان این نشست از پوستر چهاردهمین همایش ملی نخبگان نیز رونمایی شد.
انتهای پیام/
نظر شما