پایاننامه «تحلیل تعارض علم و آموزههای فقهی در مأکولات، مشروبات و ملبوسات» دفاع شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران / اصفهان، خانم زهرا جعفرزاده قهدریجانی، طلبه رشته فقه و اصول مدرسه علمیه تخصصی النفیسه سلاماللهعلیها در اصفهان از پایاننامه خود با عنوان «تحلیل تعارض علم و آموزههای فقهی در مأکولات، مشروبات و ملبوسات» با راهنمایی آقای دکتر سیدمحمدهادی مهدوی و داوری حجتالاسلام محمد قربانی مقدم دفاع کرد.
خانم جعفرزاده در این پژوهش به بررسی تعارض ادعایی بین یافتههای علمی و احکام فقهی در حوزه تغذیه و پوشاک پرداخته است.
وی با اشاره به قدمت بحث تعارض علم و دین، تأکید کرد که این مسأله با پیشرفت علوم تجربی و گسترش فقه، اهمیت بیشتری یافته است.
طلبه رشته فقه و اصول مدرسه علمیه تخصصی النفیسه سلاماللهعلیها در اصفهان، اظهار داشت: از دلایل اصلی ادعای تعارض علم و دین، نگاه مادیگرایانهای است که تنها به روش تجربی برای شناخت معتقد است، اما با نقد این دیدگاه میتوان به نقش عقل و قلب در شناخت و وجود واقعیتهایی فراتر از ماده پی برد.
وی در ادامه به بررسی احکام فقهی مربوط به غذا، نوشیدنی و پوشاک پرداخت و گفت: یافتههای علمی در مورد مضرات و فواید مواد غذایی و پوشاک مختلف، با احکام فقهی همسو است.
خانم جعفرزاده تأکید کرد: این تطابق، نشاندهنده حکمت و علت احکام الهی است و حتی اگر این یافتههای علمی وجود نداشت، احکام فقهی به قوت خود باقی میماند.
انتهای پیام/
نظر شما