کد خبر: 134867
۱۳ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۴۴
اهمیت آهن برای سلامتی بدن بانوان

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: آهن، یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که نقش مهمی در انتقال اکسیژن به سلول‌ها، تولید انرژی و تقویت سیستم ایمنی ایفا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، شیرین هدایت کردستانی مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان به اهمیت آهن یاری در گروه‌های سنی فیزیولوژیک پرداخت و بیان کرد: آهن از جمله ریز مغذی‌هایی است که کمبود آن در سطح وسیعی از جهان به خصوص کشورهای در حال توسعه مشاهده می شود، این کمبود زندگی میلیون‌ها نفر به ویژه زنان، کودکان، نوجوانان و سالمندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: کم‌خونی فقر آهن بیشتر در کودکان ۶ تا ۲۴ ماهه، زنان باردار و شیرده و دختران نوجوان شایع است، این نوع کم‌خونی همچنین در کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان پسر نیز دیده می‌شود، از دلایل فقر آهن می توان به دریافت ناکافی، جذب ناکافی، افزایش نیاز به آهن (دوران نوجوانی،بارداری و شیردهی)، خون ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه و بعضی از بیماری‌ها اشاره کرد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، ادامه داد: در دوران بلوغ به دلیل افزایش سرعت رشد نیاز به برخی مواد مغذی افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: در دختران نوجوان علاوه بر افزایش نیاز دفع آهن در دوران عادت ماهانه نیز باعث شیوع بیشتر کمبود می‌شود که این کمبود می‌تواند توان ذهنی و قدرت یادگیری را کاهش داده و باعث خستگی زود رس، ضعف و بی‌حالی و افزایش ابتلا به بیماری شود و با توجه به اینکه دختران امروز مادران فردا هستند، اطمینان از دریافت کافی این ماده مغذی علاوه بر بهبود تکامل توانایی‌های شناختی، ذخایر کافی آهن در دوره بارداری را نیز فراهم می‌کند.

هدایت‌کردستانی عنوان کرد: کم خونی و فقر آهن تهدیدی برای سلامت مادران است و در تولد نوزاد کم وزن، کاهش مقاومت در برابر عفونت و ضعف تکامل شناختی تاثیر دارد.

وی گفت: در راستای برنامه مکمل یاری در گروه‌های سنی فیزیولوژیک توصیه می‌شود کودکان ۶ تا ۲۴ ماه (۱۵) قطره آهن به صورت روزانه، دانش آموزان دختر مقاطع اول و دوم متوسطه (یک عدد) قرص آهن به صورت هفتگی به مدت ۱۶ هفته و مادران باردار یک قرص آهن به صورت روزانه از هفته ۱۶ بارداری تا ۳ ماه پس از زایمان مصرف کنند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افزود: توصیه‌های مذکور به صورت روتین و برای افراد با هموگلوبین نرمال است و در صورت تشخیص آنمی و کم خونی ناشی از فقر آهن در افراد و یا ابتلا به برخی بیماری‌ها، بنا بر نظر پزشک معالج باید از دوز درمانی که مقدار بیشتری آهن را شامل شود استفاده کرد.

هدایت‌کردستانی اضافه کرد: آهن از جمله ریز مغذی‌هایی است که کمبود آن در سطح وسیعی از جهان به خصوص کشورهای در حال توسعه مشاهده می‌شود این کمبود زندگی میلیون‌ها نفر به ویژه زنان، کودکان، نوجوانان و سالمندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha