شهرداری در قانون جدید عفاف و حجاب چه وظایفی دارد

سخنگوی شهرداری تهران درمورد ضرورت انجام برخی اقدامات در ارتباط با قانون عفاف و حجاب توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در نشست خبری امروز مبنی بر اینکه تکالیف شهرداری در «قانون حجاب و عفاف» چیست، توضیحات مختصری ارائه داد.

وی بیان کرد: پس از تصویب لایحه عفاف و حجاب، در مجلس شورای اسلامی، دستگاه‌های اجرائی و نهادهای مذکور در این قانون، مکلف شدند، گزارش عملکرد سالانه خود را تا ابتدای مهرماه هر سال به وزارت کشور ارائه دهند.

محمدخانی با اشاره به اهمیت حفظ ارزش‌ها و فرهنگ‌ اسلامی، ایرانی در پایتخت به عنوان «ام القرای جهان اسلام»، اظهار کرد: یکی از موارد مهم در این راستا رعایت حجاب و عفاف است که به عنوان یکی از اصول اساسی در فرهنگ اسلامی شناخته می‌شود و بر همین اساس شهرداری‌ها به عنوان نهادهای مهم شهری وظیفه دارند تا با اجرای قوانین و مقررات مشخص شده به ترویج و حفظ این ارزش‌ها کمک کنند.

حداقل ۲۰ درصد از بوستان‌ها را به بانوان اختصاص داده می‌شود

وی در ادامه افزود: همه دستگاه‌های ذی‌ربط مکلف به ایجاد یا تخصیص مراکز تفریحی و ورزشی مخصوص بانوان با طراحی مناسب و محیط محرم‌سازی شده در مناطق شهری و روستایی هستند و همچنین باید حداقل ۲۰ درصد از بوستان‌ها را به استفاده بانوان اختصاص دهند.

محمدخانی با یادآوری اقدامات شهرداری تهران برای توسعه بوستانهای مادر و کودک، تاکید کرد: شهرداری تهران پیش از تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی نیز در اجرای چنین تکالیف و برنامه هایی پیش قدم بوده و در سال‌های اخیر به توسعه فضای اختصاصی بانوان اقدام کرده است.

به گفته سخنگوی شهرداری تهران در این دوره از مدیریت شهری با هدف ایجاد آرامش و امنیت مادران، فرزندان و دختران برای تفریح و ورزش در بوستان ها مطرح شد.

پس از افتتاح چند بوستان مادر و کودک در شهر تهران، ۱۱۳ بوستان دیگر نیز برای اجرای طرح بوستان‌های مادر و کودک انتخاب و جانمایی و اجرا کرد.

اختصاص ۱۰ درصد از تابلوهای تبلیغاتی فرهنگی پایتخت به ترویج سبک زندگی خانواده‌محور اسلامی

سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باید از تبلیغ کالاهای فرهنگی و تجاری مغایر با سبک زندگی اسلامی خانواده‌محور و فرهنگ عفاف و حجاب در اماکن تحت مدیریت یا تملک خود جلوگیری کنند، گفت: باید حداقل ۱۰ درصد از تابلوهای تبلیغاتی فرهنگی خود را به امر ترویج سبک زندگی اسلامی خانواده‌محور، تعهد زوجین به یکدیگر و فرهنگ عفاف و حجاب اختصاص دهند.

محمدخانی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها وظیفه دارند غرفه‌های سبک زندگی اسلامی خانواده‌محور و تعهد زوجین به یکدیگر و فرهنگ عفاف و حجاب را در ایستگاه‌های قطار شهری (مترو)، بوستان‌ها و مراکز خرید وابسته به خود ایجاد کنند، اعلام کرد: همه نهادها و سازمان‌ها باید نظارت مستمری بر تمامی اماکن تحت مدیریت خود از قبیل بوستان‌ها، فرهنگسراها و اماکن تاریخی و وسایل حمل‌ونقل عمومی شهری داشته باشند.

۳۰درصد تخفیف اجاره‌بها برای مراکز عرضه محصولات عفاف و حجاب

محمدخانی با بیان اینکه در زمینه حمل‌ونقل عمومی، شهرداری‌ها باید وسایل حمل‌ونقل عمومی شهری ویژه بانوان را افزایش دهند تا آسایش بیشتری برای آنان فراهم کنند و از ورود مردان به بخش اختصاصی زنان جلوگیری کنند، ابراز داشت: باید حداقل ۳۰ درصد تخفیف اجاره‌بها و سایر هزینه‌های مربوط به شهرداری‌ها پس از تصویب شورای شهر برای مراکز عرضه محصولات عفاف و حجاب اختصاص یابد.

به گفته سخنگوی شهرداری تهران، اجرای این قوانین توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها می‌تواند به ایجاد محیطی سالم‌تر، امن‌تر و منطبق با ارزش‌های فرهنگی و اخلاقی جامعه کمک کند و به شهروندان احساس امنیت و راحتی بیشتری در زندگی روزمره‌شان بدهد.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با بیان اینکه قوانین نه تنها برای حفظ امنیت و آرامش در جامعه بلکه برای افزایش سطح کیفیت زندگی شهروندان نیز بسیار حائز اهمیت هستند، گفت: با همکاری مؤثر شهرداری‌ها و سایر نهادهای ذی‌ربط، می‌توانیم به سوی آینده‌ای بهتر و با رعایت اصول اخلاقی و دینی پیش برویم.

وی در پایان تصریح کرد: با اجرای این قوانین و مقررات، می‌توان امیدوار بود که جامعه‌ای ایمن‌تر، پویاتر و با رعایت ارزش‌های فرهنگی و اخلاقی بالا شکل بگیرد.

شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به عنوان نهادهای اصلی در بهبود شرایط زندگی شهروندان نقشی کلیدی ایفا می‌کنند و با همکاری نهادهای مختلف، می‌توانند به ایجاد محیطی سالم و ارتقاء سطح زندگی کمک کنند. با تلاش‌های مستمر و هدفمند، آینده‌ای روشن و پر از امید برای همگان میسر خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha