
شهردار تهران گفت: ۲۳۰ نفر از بانوان شهر تهران که به دلیل جرائم غیرعمد در زندان بودند، با تفاهمی که شهرداری با قوه قضاییه انجام داد، از زندان خارج شدند و شهرداری به این بانوان خدمترسانی میکند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در آئین بهسازی و بهرهبرداری زیرساختهای ویژه بانوان مدیریت شهری، اظهار کرد: یکی از ویژگیهایی که در دوره مدیریت شهری ششم دنبال کردیم این بود که با یک جامعیتی به امور نگاه کنیم تا با توجه به کالبد و روح شهر، تحولاتی ایجاد کنیم. محور این تحولات خانواده است و مدار این خانواده هم بانوان هستند.
شهردار تهران با بیان اینکه ما در مسیر گذشته تا امروز یک کمبودی در فضاهای مختلف بانوان داشتیم و امروز مفتخریم که ۶ افتتاح را دنبال میکنیم، گفت: این ۱ میلیون ۶۰۰ هزار مترمربعی که در اختیار بانوان است، حکایت از این دارد که باید تلاش مضاعفی داشته باشیم تا منابع مناسبی را برای این موضوع بگذاریم و ۳۸۰ میلیاردی که برای موضوعات بانوان اختصاص داده شد، تنها برای سال ۱۴۰۳ است که شاهد تحولات زیر ساختهای بانوان پایتخت هستیم.
زاکانی با اشاره به الزام افزایش کارکردها از نظر کیفی و کمی، عنوان کرد: امروز از ۲۳ شهربانو، ۷ شهردخت، بیش از ۱۰۰ مجموعه کوثر و ۹ پارک بانوان برخورداریم؛ ضمن اینکه ۲ بوستان نیز در حال ساخت است و امیدواریم که تا قبل از عید از شهربانویها رونمایی کنیم.
زاکانی بیان کرد: سعی کردیم تا مجموعه بانوان شهر فعالیتهای جدیدی را مبتنی بر فراگیری آموزشی، رفاهی و...داشته باشند. ظرفیتهای مناسبی در اختیار بانوان قرار گرفته که میتواند با فعال شدن آن بازیابی جدیدی از امکانات ایجاد شود.
وی افزود: در سالهای گذشته ۵۰۰ هزار نفر در مجموعههای بانوان حضور داشتند اما در ۶ ماه ابتدایی سال جاری این عدد به ۴ میلیون نفر رسیده است، در عرصه خدمترسانی تنها به اداره کل بانوان انحصار نداشته باشد بلکه سازمانهای دیگر هم مانند اداره سلامت، اداره آموزشهای شهروندی در حوزههای مختلف مانند ارائه بسته خدماتی را ارائه میدهد.
شهردار تهران بیان کرد: در قهرمان شهری که سازمان ورزش ما دنبال کرده، اقبال بانوان بیشتر از آقایان است. به طوری که ۵۵ درصد شرکت کنندهگان بانوان بودند، برای گسترش ظرفیتها در تمامی ابعاد شهر بانوان پیشرو بودند و کمکهای بسیاری کردند.
زاکانی با بیان اینکه افقی که داریم دنبال میکنیم این است که امکاناتی را در مقیاس بزرگتر مانند جانمایی ورزشگاه بزرگ در تهران انجام دهیم که مقدماتی هم با سرمایهگذاران انجام دادیم، توضیح داد: در فعالیتهای ورزشی یک کار پیشتازانهای را باید دنبال کنیم بلکه باید در بعد هنری، فرهنگی، آموزشی و اقتصادی زیرساختهای خوبی را داشته باشیم. سعی میکنیم سرعت توسعه را افزایش دهیم و خدمات متنوعتری را رقم بزنیم که این برای شهرداری اسباب کامیابی است.
وی افزود: وقتی در سال ۱۴۰۰ مجموعه مدیریت شهری را تحویل گرفتیم در حوزه معتادین داشتیم هیچ ظرفیتی برای بانوان نبود. این کمپها توسعه پیدا کرد و در حال حاضر ۵ کمپ ویژه بانوان داریم. بانوان در حوزه آسیبهای اجتماعی اسباب تشدید مشکلات تهران میشود.
شهردار تهران با اشاره به وضعیت زنان سرپرست خانوار، گفت: عمده مراکز کوثر ما ۲۰ هزار نفر مشغول به کار و فعالیت هستند و ۱۵ هزار نفر از فرزندان آنها در این مراکز حضور دارند. الان بالای ۲۳۰ بانوان به دلیل جرائم غیرعمد در زندان بودند که با تفاهمی که شهرداری با قوه قضاییه انجام داد از زندان خارج شدند، شهرداری به این بانوان خدمت ارائه میکند و میخواهیم که آسیبها را با زندانی کردن بانوان تشدید نکنیم.
زاکانی با بیان اینکه ۳۳ مرکز آموزشی برای کودکان کار داریم که به ۷۲۰۰ نفر خدمت ارائه میکنیم، اظهار کرد: اگر بتوانیم یک نفر را آزاد کنیم یک زندگی را در جریان میاندازیم. این ۲۳۰ نفر در محیطی که در شهرداری داریم کار میکنند که هم زمان محکومیتشان را در بیرون از زندان بگذرانند و هم محیط اشتغال آنها در شهرداری باشد.
وی با بیان اینکه برای بار چندم اعلام میکنم که ما حجاببان نداریم، گفت: در مورد فعالیت یگان حفاظت بانوان در شهرداری تهران باید بگویم که یکی از مجموعههایی که به سمت تخصصی شدن میرود پلیس و فراجاست که در چندسال اخیر به سمت ایجاد پلیس زن رفته است و در شهرداری تهران نیز یگان حفاظت در مجموعه شهرداری تهران مسئول تأمین نظم و امنیت مجموعههای شهرداری تهران است.
زاکانی افزود: ما از دو سال قبل تصمیم گرفتیم که یگان تخصصی ایجاد کنیم و در جهت تخصصی شدن یگان انتظامی برای بانوان در حوزه یگان انتظامات، آموزش تخصصی داشته باشیم و از ظرفیتهایمان سود ببریم، فضا را برای هر قسمت از شهرداری که امکان واگذاری به بانوان داشته باشد، باز میکنیم و به طور مثال امروز ۹ پارک بانوان داریم که ضرورت دارد تا از یگان بانوان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ما در مجموعه شهرداری ظرفیتی داریم که باید عملیاتی شود، به این معنا که حدود ۸۰۰۰ نفر بازنشسته از شهرداری داشتیم که کمتر از ۲۰ درصد آن نیرو اضافه شد.
وی در پاسخ به اینکه راهحل آلودگی هوا در تهران چیست، عنوان کرد: در صدا و سیما هم بیان کردم اما مصاحبه بنده تقطیع شد و جای گله دارد که چرا به خودمان به خودمان رحم نمیکنیم. آلودگی تهران حتما راهحل دارد و این است حملونقل عمومی را افزایش بدهیم و بخشی که با برقیسازی رقم میخورد، امکانی را ایجاد کنیم که معادله استفاده از حملونقل عمومی، با استفاده از خودروهای شخصی عوض شود.
شهردار تهران با بیان اینکه الان ۸۳ درصد از گازهای آلاینده توسط وسایل نقلیه متحرک ایجاد میشود، گفت: میبینید که ۳۷ درصد آلودگی تهران برای خودروها، ۹ درصد آن تاکسی، ۹ درصد وانت و به همین صورت ادامه دارد. قدرالسهم حمل نقل عمومی ۳۴ درصد و غیر عمومی ۷۰ درصد است، اگر این موضوع برعکس شود هم ترافیک و آلودگی کاهش مییابد.
زاکانی بیان کرد: ۲۲۰۰ اتوبوس در گردش هستند و دنبال میکنیم که ۶ هزار اتوبوس در مجموع در تهران داشته باشیم. سال ۱۴۰۰، ۸۸۰ اتوبوس در تهران فعال بود که در مقایسه با ۶ هزار اتوبوسی که ما قرارداد داریم چیزی نیست.
زاکانی با اشاره به کمک دولت به شهرداری درخصوص خرید واگن، گفت: از ۵ هزار قراردادی که برای اتوبوس بستیم، ۲۷۱ اتوبوس را دولت کمک کرده است و موضوع بعدی زیرساخت شهری است که توسعه زیرساختها و اصلاح ۹۸ تقاطع میتوان راه تهرانیها را کم کرد.
وی تصریح کرد: روزانه ۱۳ میلیون لیتر مصرف بنزین داریم که با گسترش حملونقل عمومی میتوان آن را کاهش داد، موضوع بعدی که در کاهش آلودگی هوا موثر است، توسعه فضای سبز خواهد بود. امسال توسعه فضای سبز تهران را به ۳ هکتار میرسانیم.
شهردار تهران با اشاره به درختکاری، گفت: سعی داریم تا یک ارتفاعی که بتوان درخت کاشت نزدیک به کوههای شمال تهران، این اقدام را انجام دهیم. این موضوع که یک ظرفیت ملی است که میتواند یک آبخوان داری را ایجاد کنیم.
زاکانی با بیان اینکه موارد گفته شده بسته کاری برای آلودگی هواست، افزود: در مصاحبه بنده با صدا و سیما گفتیم که باتوجه به قدرالسهم شهرداری تهران، جلوتر از برنامه هستیم.
وی به خرید زباله سوز برای کاهش آلایندههای زیست محیطی اشاره و عنوان کرد: بیش از یک سال در دولت این موضوع دست به دست میشود و دائما در حال صحبت هستیم. زباله سوز چینی میتواند یک الگو برای سایر شهرها باشد؛ ضمن اینکه این هفته رشت بودیم و دیدیم که چقدر مردم در این مورد آزار و اذیت میشوند.
شهردار تهران با بیان اینکه از سال قبل درخصوص درجا کار کردن اتوبوسها ابلاغیه داریم و اگر جایی رعایت نکنند خلاف ابلاغیههای است، گفت: در اتوبوسهای شهری و درون شهری که مربوط به شهرداری است چنین موضوعی رعایت میشود.
زاکانی درمورد کاهش بلیط مترو باتوجه به آلودگی هوا، بیان کرد: برای کاهش قیمت بلیط مترو ما مجوز شورا را لازم داریم اما اساسا فعالیتهای حملونقلی که با کاهش قیمت روبه رو است نیازمند افزایش بهرهمندی و ظرفیتهاست. از این میانگینی که دریافت میکنیم قدرالسهم مردم پر شدن ظرفیتهای ماست، کاهش قیمت بلیط زمانی رخ میدهد که ظرفیت خالی داشته باشیم.
وی اظهار کرد: واگنهای ما ظرفیتی دارد که تمام آن پر است که در این زمینه ما در حال توسعه واگنها و زیرساختها هستیم اما در واقع کاهش قیمت بلیط برای زمانی است که ظرفیت داشته باشیم.
علیرضا زاکانی شهردار تهران همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه مذاکراتی درخصوص پرداخت چند درصدی دولت از محل صرفه جویی از مصرف سوخت برای توسعه حملونقل عمومی انجام شده یا خیر، گفت: تفاهم اولیه کردند و قرار شد فردا در دولت صورت جلسه شود.
شهردار تهران بیان کرد: در پردیس خانواده محور بخش ورزشی، تفریحی و آموزشی دارد. محیط های تفریحی جمعی هم دارد که در حال حاضر اولین پردیس خانواده محور در منطقه ۲۱ افتتاح میشود.
زاکانی با بیان اینکه روشنایی معابر و تبدیل چراغهای شهر به LED خارج از اختیار ماست و مربوط به عهده وزارت نیرو است، گفت: ۳۳۰ هزار شعله چراغ وجود دارد که اگر تبدیل به ال ای دی کنیم ۵۸ مگاوات برق صرفه جویی میشود. وزارت نیرو هم میخواهد این اقدام را انجام دهد. همچنین درخصوص صرفه جویی ابلاغیه داشتیم.
انتهای پیام/
نظر شما