دانشآموخته مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها شاهین شهر، در دفاع از پایاننامه خود با عنوان «نقش ولایتپذیری در پذیرش و اکمال اعمال با تأکید بر فریضه حج»، به اهمیت ولایت اهل بیت (علیهم السلام) در پذیرش عبادات و اعمال اشاره و تأکید کرد :تسلیم در برابر ولایت، شرط اصلی برای نزدیک شدن به خداوند و دستیابی به کمال است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/اصفهان، خانم مریم تاجیک، دانش آموخته مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها شاهین شهر از پایان نامه خود با عنوان: «نقش ولایت پذیری در پذیرش واکمال اعمال با تاکید بر فریضه حج» به راهنمایی حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر صافی و داوری حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی مسترحمی دفاع کرد.
خانم تاجیک در جلسه دفاع از پایاننامه خود اظهار داشت: اصلیترین مجرا و شرطی که خداوند برای پذیرش طاعات و عبادات بندگان قرار داده است، پذیرش ولایت اهل بیت (علیهم السلام) است، چرا که ولایت، دلیل و راهنمای دیگر ارکان اسلام است و انسان بدون ولایت گمراه خواهد شد و نمیتواند به اصل و حقیقت عبادات، از جمله نماز و روزه و حج و زکات برسد.
وی افزود: در پذیرش اعمال چند عامل دیگر نیز مؤثر است که مهمترین آنها ایمان و عمل صالح است. منظور از پذیرش عمل، اثر بخشی عمل است و مراد از اثر بخشی این است که انسان را به خداوند نزدیک کند و به کمال برساند که البته شرایطی دارد.
خانم تاجیک گفت: گاهی عبادت صحیح است ولی رشدآور نیست یعنی برای رسیدن به کمال اعمال، علاوه بر قبولی عمل، شخص انجام دهنده هم باید مورد قبول الهی واقع شود. به همین دلیل ضرورت ایجاب میکند در این نوشتار که به روش توصیفی تحلیلی نگارش شده، علاوه بر شرایط صحت، به برخی از شرایط قبول مانند داشتن اعتقاد، تقوا، اخلاص و ولایت و برخی از شرایط اکمال اعمال مانند تفکر، استمرار، سبقت در عمل و انجام عمل در شرایط دشوار هم پرداخته شود.
وی اظهار کرد: از یافتههای این پژوهش این است که حقیقت توحید با حقیقت ولایت متّحد و هر یک شرط وجود دیگری است. برای پذیرش اعمال و اکمال اعمال، علاوه بر رعایت شرایط صحت، شرایط قبول و شرایط اکمال، در برابر ولایت اهل بیت(علیهم السلام) باید تسلیم محض بود.
دانشآموخته مرکز تخصصی نرجس خاتون سلام الله علیها شاهین شهر تصریح کرد: از آنجا که باطن حج، ولایت است موسم حج بهترین زمانی است که انسان می تواند روح تسلیم را در خود پرورش دهد، چرا که رمز تکامل انسان در «تسلیم» بودن است، نه آزاد و رها بودن و به دلخواه خود عمل کردن و این سنّت تغییرناپذیر الهی است که حتی پیامبر بزرگی چون ابراهیم(علیه السلام) نیز برای نیل به عالیترین مقامات انسانی باید آزمون «تسلیم» را پشت سر بگذارد.
انتهای پیام/
نظر شما