معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) نائین، دومین جلسه از نشستهای علمی-پژوهشی را با موضوع «الگوی مترقی زن در منظومه فکری مقام معظم رهبری» و معرفی کتاب «راه سوم» برگزار کرد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/اصفهان، خانم هدی صادق زادگان، مدیر مؤسسه فرهنگی راه سوم و دبیر دپارتمان علمی شبکه تخصصی بانوان مترقی، در نشست برخط، به روند تدوین کتاب «راه سوم» اشاره کرد و مراحل انتخاب روش تبیین بیانات مقام معظم رهبری (دامت برکاته) و رویکرد ایشان نسبت به مسأله زن را توضیح داد.
وی بیان کرد: در طول جمعآوری سخنان مقام معظم رهبری از سال 95 تا 1402، به طور غیرمنتظرهای متوجه شدیم که ایشان مبانی محکم و اصولی درباره زنان دارند. دیدگاه ایشان در یک منظومه فکری مشخص قابل تبیین است؛ به گونهای که ایشان وضعیت کنونی را به خوبی میشناسند و وضعیت مطلوب را به روشنی تبیین کرده و راهکارهای دستیابی به آن را نیز ارائه میدهند.
وی همچنین به برخی از بیانات مقام معظم رهبری درباره مسائل زنان و نقش آنها در عرصههای خانوادگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: منظومه فکری حضرت آقا بر اساس دیدگاه توحیدی ایشان قابل بررسی است و هویت زنانه باید در چارچوب این نگاه توحیدی تبیین شود. بنابراین در متن کتاب سعی شد از نگاه جزیرهای پرهیز شده و کار جمعآوری و تبیین سخنان ایشان در چارچوب همان منظومه فکری ادامه یابد.
خانم صادق زادگان افزود: از نظر مقام معظم رهبری، بحران اصلی امروز بشر به معنویت، اخلاق و هویت انسان مربوط میشود و مساله زن نیز یکی از این موارد اساسی است. امنیت، آرامش و عدم ستم بر زنان در منظومه فکری ایشان اولویت دارد و با توجه به این موارد میتوان مسائل زنان را به عنوان چالش، بحران یا فرصتی برای اصلاح جامعه تلقی کرد.
وی در ادامه با مقایسه دیدگاه غرب نسبت به مسائل زنان و دیدگاه سنتی جامعه ایران، به الگوی سوم زنان تحت منظومه فکری مقام معظم رهبری پرداخت و بیان کرد: در جامعه سرمایهداری غرب با ظهور فمنیسم مدرن، تلاش میشود تا زنان را از هویت خود خالی کرده و آنها را شبیه مردان سازند. این رویکرد مردسالارانه تمام تلاش خود را برای از بین بردن هویت انسانی بانوان صرف میکند. در نگاه سنتی نیز زن هویتی تبعی دارد و باید تمام توجه خود را به مرد معطوف کند. اما در دیدگاه مقام معظم رهبری، زن دارای هویتی مستقل است و هر دو جنس از یک گوهر انسانی آفریده شدهاند.
خانم صادق زادگان در پایان افزود: در قرآن کریم، دو بانوی بزرگوار آسیه و مریم (سلام الله علیهما) به عنوان الگوی همه مؤمنان معرفی شدهاند و همچنین حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در دین اسلام به عنوان الگوی تمام مؤمنان به ویژه بانوان مؤمن شناخته میشود.
گفتنی است: معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) نائین، با همکاری مدارس علمیه فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) ورزنه، فاطمه معصومه (سلام الله علیها) رهنان، الزهرا (سلام الله علیها) دهاقان، حضرت نرجس خاتون (سلام الله علیها) دولت آباد، ریحانه النبی خور و بیابانک و صالحات فولادشهر، برگزار نمود.
گفتنی است، معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) نائین، با همکاری مدارس علمیه فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) ورزنه، فاطمه معصومه (سلام الله علیها) رهنان، الزهرا (سلام الله علیها) دهاقان، حضرت نرجس خاتون (سلام الله علیها) دولت آباد، ریحانه النبی خور و بیابانک، و صالحات فولادشهر، دومین جلسه از نشستهای علمی-پژوهشی را با موضوع «الگوی مترقی زن در منظومه فکری مقام معظم رهبری» و معرفی کتاب «راه سوم» به صورت آنلاین در سامانه سیما برگزار کرد.
انتهای پیام/
نظر شما