حوزه و دانشگاه دو شعبه از یک مؤسسه علم و دین هستند

مدرس حوزه علمیه در نشست پژوهشی با عنوان «بررسی نقش حوزه و دانشگاه در هویت‌افزائی جامعه در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی _ ایرانی» گفت: حوزه و دانشگاه دو شعبه از یک مؤسسه علم و دین هستند و رسالت و وظیفه یک حوزوی و دانشگاهی در کنار یکدیگر این است که برنامه‌هایی را جهت ایجاد تمدنی ایرانی ـ اسلامی آماده کنند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، خانم سهیلا اسکندری، مدرس حوزه علمیه در راستای تعامل حوزه و دانشگاه در نشستی علمی پژوهشی با عنوان «بررسی نقش حوزه و دانشگاه در هویت‌افزائی جامعه در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی _ ایرانی» در جمع اساتید و طلاب مدرسه علمیه خواهران امام حسین(علیه السلام) و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان چالوس، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری اظهار کرد: حوزه و دانشگاه دو شعبه از یک موسسه علم و دین هستند.

وی افزود: با نگاهی گذرا به حوزه‌های علمیه در گذشته مشاهده می‌کنیم در آن زمان علوم مختلفی از جمله طب، تاریخ، ریاضی و نجوم و... تدریس می‌شده، اما امروز حوزه‌ها تبدیل به یک مرکز علوم شیعی یا مرکز بررسی و پژوهش در فقه، اصول، حدیث و امور مربوط به تربیت مجتهد و مبلغ در زمینه شریعت اسلام شده است.

وی افزود: یکی از راه‌های تحقق تمدن نوین اسلامی، توجه ویژه حوزه و دانشگاه به امر تربیت اسلامی به خصوص در حیطه جوان و نوجوان است، به نظر می‌رسد این دو نهاد مهم بایستی بیش از پیش برای مرتفع ساختن مشکلاتی که سر راه تحقق تربیت اسلامی وجود دارد اهتمام ورزند.

خانم اسکندری با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته در زمینه معضلات تربیتی در سطح جامعه تصریح کرد: متأسفانه دختران ما هویت جنسیتی و هویت اسلامی خویش را فراموش کرده‌اند، لذا رسالت و وظیفه یک حوزوی و دانشگاهی در کنار یکدیگر این است که برنامه‌هایی را جهت ایجاد تمدنی ایرانی ـ اسلامی آماده کنند.

مدرس حوزه با اشاره به تقسیم‌بندی هویت به فردی و اجتماعی خاطر نشان کرد: هویت فردی مجموعه نگرش‌ها، ویژگی‌ها و روحیاتی است که یک فرد را متمایز از دیگران می‌سازد و هویت اجتماعی نیز شامل مؤلفه‌های جغرافیایی، سیاسی، تاریخی، فرهنگی و تربیتی و.... می‌باشد؛ ولی بنا بر تتبعی که انجام شده توجه به دو مؤلفه فرهنگی و تربیتی رسالت اصلی حوزه و دانشگاه می‌باشد که این دو نهاد به عنوان هویت‌یابی و هویت‌افزایی می‌توانند نقش بسزایی را در ساختن تمدن نوین اسلامی ایفا کنند.

خانم اسکندری در پایان با توجه به تعریف تمدن نوین اسلامی برای شکل‌گیری و تحقق آن اذعان کرد: باید از ظرفیت‌هایی مانند موقعیت راهبردی جغرافیایی کشورهای اسلامی، ظرفیت فرهنگی جهان اسلام، نیروی انسانی کشورهای مسلمان و در نهایت سرمایه‌ فرهنگی و معنوی جهان اسلام، استفاده بهینه نمود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha