امنیت جامعه بر مدار محبت شکل می‌گیرد/ انقلاب اسلامی مشارکت بانوان در عرصه‌های اجتماعی را رشد داد

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری در آیین اختتامیه همایش ملی «زن، خانواده، امنیت» گفت: اگر به دنبال امنیت هستیم باید جامعه بر مدار محبت باشد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری، در آیین اختتامیه همایش ملی «زن، خانواده، امنیت» که امروز در سالن آیت‌الله شرعی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، با تاکید بر لزوم توجه به منازعه تمدنی دنیای غرب با انقلاب اسلامی عنوان کرد: یکی از محورهای این منازعه مسئله زنان است و دشمن به شدت روی آن برنامه ریزی می‌کند، به همین خاطر هر طرحی که برای بانوان تدوین می‌شود باید با غرب فرهنگی تعیین تکلیف کند. اگر این امر صورت نگیرد آسیب زا خواهد بود.

وی بیان کرد: غرب مدرن به دنبال تغییر مسیر زندگی بشر و قطع نگاه انسان به عالم الهی و آسمان است و تلاش می کند که نگاه انسان را رو به سوی زمین فرود آورد. این کار در غرب موفق بوده و توانسته جامعه بازار که مبتنی بر تضاد منافع و رقابت است و در آن اخلاق سوداگرایانه رشد می‌کند را شکل دهد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دو نوع جامعه داریم، اضافه کرد: گروه اول جامعه مبتنی بر بندگی خداوند متعال و صفات حمیده است که این جامعه مبتنی بر محبت و ایثار است. دسته دوم جامعه مبتنی بر صفات رزیله، جهل و جنود عقل است. در این جامعه دشمنی رشد پیدا می‌کند که این زمینه ساز نا امنی است.

وی بیان کرد: در این جامعه انسان به ویژه بانوان به نفع سرمایه مصادره می‌شود و زنان را پیشران رشد مصرف قرار داده است. جنبش‌های فمینیستی برای مقابله با برنامه ریزی غرب برای زنان شکل گرفته است و برای دنیای اسلام نبوده است.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری افزود: دوره فراصنعت بنیان خانواده را نابود کرده است، عشیره را به هم ریخته است. اگر تا قبل از این به خانواده به عنوان محیط تولید نیروی کار نگاه می‌کرده است بعد از آن خودش را از آن هم مستغنی می‌بیند و به نظریه اکتفا و فراجنسیتی روی آورده است. در این الگوی جامع تمدنی انسان به مثابه ابزار برای تولید منافع سرمایه داری است. همه ابعاد وجودی انسان حتی احساسات او را صرف توسعه می‌کند.

وی با اشاره به آیه اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ گفت: اگر جامعه بر محور امامی شکل بگیرد که تجسد اسماً حسنی الهی است روابط جامعه بر مبنای الفت و اخوت می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری ادامه داد: اگر جامعه رقابت محور شود افراد نسبت به همه احساس ناامنی می‌کنند و سعی بر شکست یکدیگر دارند. این نگاه در همه مسائل اقتصادی، روابط سیاسی کشورها با یکدیگر و... وجود دارد ولی اگر روابط بر مبنای محبت شد احساس امنیت ایجاد می‌شود.

وی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم انقلاب اسلامی ساماندهی این امر و تربیت انسان از جمله بانوان است. در دوره انقلاب اسلامی مشارکت بانوان در عرصه‌های اجتماعی رشد داشته است اما برخی از غربگریان و توسعه گرایان تحلیلی که از گسترش حضور زنان دارند این است که انقلاب اسلامی کاتالیزور و ابزاری برای آسان سازی توسعه در ایران بود و این فرایند را تسهیل کرده است. اگر روحانیت (جریان ایمان و مذهب)، روستاییان و بانوان سه مانع اصلی برای توسعه در ایران بودند انقلاب اسلامی این سه مانع را رفع کرد.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: نگاه دیگر بیان می‌کند که انقلاب اسلامی زنان را وارد عرصه اجتماعی کرده است و نقش جدیدی به آن‌ها داده و آن‌ها را در مسیر تحقق تمدن اسلامی فعال کرده است نه در مسیر توسعه غربی. این دو تحلیل از مشارکت زنان در انقلاب اسلامی است به نظر من تحلیل دوم درست است اما از آنجایی که برنامه‌ای منسجم نداشتیم در برخی موارد به نفع توسعه غرب عمل کردیم. باید الگوهای مشارکت بانوان در عرصه‌های مختلف اجتماعی را متناسب با مبانی خودمان طراحی و اعمال کنیم.

وی بیان کرد: سلول جامعه خانواده است و جامعه مدرن این امر را از بین برده است آن‌ها عشیره را از بین بردند و خانواده سلولی درست کردند و درحال از بین بردن همین خانواده سلولی هستند. واحد جامعه مدرن را شرکت قرار دادند که مبتنی بر منافع اقتصادی است.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری یادآور شد: همه جامعه ما متفاوت با آن‌ها است، واحد جامعه ما خانواده است، جامعه ما مبتنی بر محبت، اخلاق و ایثار و محور نظام ولایت فقیه است. اگر به دنبال امنیت هستیم باید جامعه بر مدار محبت باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha