
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد گفت: سلامت و نشاط بانوان یکی از ارکان اصلی یزد پایدار محسوب میشود و ازاینرو کارگاههای آموزشی توازن بین کار و زندگی و ایجاد شبکههای حمایت اجتماعی از نقش آفرینی بانوان در قالب تشکیل انجمنها و سازمانهای مردمنهاد برنامهریزی شده است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، فاطمه دانش یزدی، سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد به نقش زنان در توسعه پایدار اشاره کرد و اظهار کرد: نقش زنان در پیشرفت جوامع امروزی غیرقابلانکار است و تقویت نشاط و سلامت بانوان بهعنوان یکی از ارکان اصلی ضرورت دارد.
دانش یزدی افزود: زنان امروزه علاوه بر ایفای مسئولیتهای خانوادگی، در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز سهم قابلتوجهی دارند و نقشآفرینی بانوان بهعنوان یکی از شاخصهای اساسی توسعه انسانی، تأثیر مستقیمی بر بهبود کیفیت زندگی خانواده و جامعه دارد.
وی بیان کرد: تغییرات رخداده در جامعه ما و سبک زندگی و حساسیت نقش زنان در جایگاه مادر و به عنوان بخش مهمی از ظرفیتها و سرمایه انسانی کشور، ضرورت توجه به این بخش از جامعه را دوچندان کرده است و بر این اساس برنامهریزی برای ارتقای کیفیت زندگی زنان، بهویژه در ابعاد روحی، جسمی و اجتماعی، موردتوجه قرار گرفته است.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد گفت: در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلان کشور، اقدامات متعددی را برای بهبود سلامت و نشاط اجتماعی زنان و تحقق الگوی سوم زن در دستور کار خود دادیم.
وی ادامه داد: باتوجهبه تأثیر سلامت جسمی و روانی زنان بر کیفیت زندگی خود و نسلهای آینده، سیاستهای کلان کشور و اسناد بالادستی بر لزوم برنامهریزی جامع در این زمینه تأکید دارند و برنامههای پیشبینیشده شامل ارائه خدمات سلامتمحور، توسعه مراکز مشاوره و پایش سلامت، برگزاری دورههای آموزشی در زمینه بهداشت و سبک زندگی سالم، ایجاد تسهیلات ویژه برای زنان شاغل و گسترش فضاهای ورزشی و تفریحی است.
نقش اثربخش بانوان در فرایندهای مدیریتی کشور
دانش یزدی گفت: همچنین، اجرای برنامههای کاهش استرس، تسهیل دسترسی به مشاورههای تخصصی، حمایت از مادران شاغل از دیگر اقدامات در این حوزه به شمار میرود که در چارچوب برنامه هفتم توسعه، سیاستهایی در جهت حمایت از فرزندآوری، افزایش مرخصی زایمان، ارائه تسهیلات درمانی و بهداشتی و بهبود دسترسی به خدمات پزشکی برای زنان در مناطق کمتر برخوردار نیز تدوین شده است.
وی افزود: همچنین زنان شاغل در ادارات، علاوه بر ایفای نقشهای خانوادگی، در فرایندهای اداری و مدیریتی کشور نیز تأثیرگذارند که از این رو حمایت از آنان از طریق اجرای طرحهای دورکاری، کاهش ساعت کاری مادران دارای فرزند خردسال، ایجاد مهدکودکهای اداری و تدوین برنامههایی برای ارتقای جایگاه زنان در مدیریت از جمله برنامههای دفتر بانوان و خانواده استانداری یزد است.
دانش یزدی افزود: در راستای توانمندسازی زنان برنامههایی برای ارتقای مهارتهای شغلی، برگزاری کارگاههای آموزشی توازن بین کار و زندگی و ایجاد شبکههای حمایت اجتماعی از زنان بهویژه زنان شاغل در قالب تشکیل انجمنها و سازمانهای مردمنهاد و مؤسسات غیردولتی در حمایت از حقوق زنان، رفع موانع شکوفایی آنان و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مطابق ماده ۸۰ فصل ۱۶ برنامه هفتم توسعه مورد تأکید قرار گرفته است.
الگوسازی و معرفی بانوان پیشرو در دستور کار است
این مقام مسئول افزود: کارگروه نشاط اجتماعی باهدف افزایش نشاط در استان بهویژه محلات هدف توسعه و تقویت بسترهای نقشآفرینی زنان در دستور کار قرار گرفته است و این کارگروه با تمرکز بر استعدادیابی و توانمندسازی زنان، الگوسازی و معرفی بانوان پیشرو به جامعه و دختران موفق و صاحبمقام، حمایت از کنشگران اجتماعی فعال در این حوزه و توسعه برنامههای آموزشی و مهارتی، تلاش دارد تا زمینه حضور پررنگتر زنان در عرصههای اجتماعی و فرهنگی را فراهم کند.
دانش یزدی بیان کرد: برنامهریزی برای افزایش سلامت جسمی و روانی بانوان از طریق اجرای برنامههای غربالگری، سنجش شاخصهای سلامت، اطلاعرسانی و آموزش با همکاری نهادهای استانی انجام خواهد شد که نظارت مستمر بر میزان تحقق سیاستها و برنامههای اجرایی، طراحی بستههای پیشنهادی برای قوانین حوزه زنان و پیگیری روند اجرای مصوبات کارگروه از جمله اقدامات نظارتی و اجرایی در این طرح است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از زنان در ابعاد مختلف، از جمله سلامت جسمی و روانی، اشتغال، فرزندآوری و افزایش نشاط اجتماعی، موجب بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی استان، توسعه پایدار و رشد سرمایه انسانی خواهد شد و برنامهریزی جامع و نظارت مستمر بر اجرای سیاستها، زمینهساز تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه زنان خواهد بود که در نتیجه با اجرای این اقدامات، زنان قادر خواهند بود تعادلی پایدار میان مسئولیتهای خانوادگی و اجتماعی خود برقرار کرده و با حضور کارآمد و پویای خود و تحقق الگوی سوم زن نقش مؤثرتری در جامعه ایفا کنند.
انتهای پیام/
نظر شما