
طلبه سطح ۳ مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) اصفهان، در دفاع از پایاننامه خود با عنوان «بررسی تطبیقی آیه ۲۲ سوره مجادله از دیدگاه فریقین» به تحلیل عمیق این آیه پرداخته و بر اهمیت ایمان و تقوای الهی تأکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ اصفهان، خانم بتول نقیان فشارکی، طلبه سطح ۳ رشته تفسیر و علوم قرآن مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) اصفهان، از پایان نامه خود با عنوان «بررسی تطبیقی آیه ۲۲ سوره مجادله از دیدگاه فریقین» با راهنمایی خانم آزاده ابراهیمی فخاری و داوری آقای دکتر ولیالله جعفری دفاع کرد.
خانم نقیان فشارکی ضمن ارائه یافتههای تحقیق خود، تأکید کرد: آیه ۲۲ سوره مجادله به اهمیت ایمان و تقوای الهی پرداخته و ویژگیهای مؤمنان حقیقی و عاقبت نیکوی آنان را بیان میکند.
وی افزود: این پژوهش با روش توصیفی – تحلیلی، به بررسی اشتراکات و افتراقات تفسیری شیعه و اهل سنت در تبیین این آیه پرداخته است تا با رویکردی علمی، از نگاه انحصارگرایانه و پیشداوریهای یکجانبه پرهیز شود و ابعاد مختلف این آیه در زندگی مؤمنان تبیین گردد.
خانم نقیان فشارکی بیان کرد: نتایج تحقیق نشان میدهد که هر دو گروه مفسران شیعه و سنی بر لزوم پرهیز از دوستی و تبعیت دشمنان خدا و رسول تأکید دارند و "حزبالله" را بهعنوان گروهی از مؤمنان خالص و رستگار معرفی میکنند. درعینحال، اختلافاتی در شأن نزول آیه، مصادیق حزبالله و مفهوم ایمان حقیقی میان فریقین مشاهده میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: شیعیان ولایت اهل بیت(ع) را شاخص اصلی ایمان و مصداق حقیقی حزبالله میدانند، درحالیکه اهل سنت، تأیید الهی و حمایت معنوی را ملاک حزبالله معرفی کردهاند. همچنین، در تفسیر نوع یاری الهی تفاوت دیدگاههایی وجود دارد؛ شیعه، ولایت را منشأ این تأیید الهی میداند، درحالیکه اهل سنت، ایمان و اعمال صالح را معیار این تأیید معرفی میکنند.
انتهای پیام/
نظر شما