نقد و بررسی ادعاهای مهدویت در کتاب «کلام المهدی»

طلبه سطح سه رشته کلام اسلامی، در پایان‌نامه خود با عنوان «تحلیل انتقادی کتاب کلام المهدی فلاح مشعشعی» به بررسی ادعاهای سید محمد فلاح مشعشعی، یکی از مدعیان مهدویت در قرن نهم هجری، پرداخته است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ اصفهان، خانم لیلا جنترانی، طلبه سطح سه رشته کلام اسلامی از مدرسه علمیه تخصصی مجتهده امین اصفهان، از پایان‌نامه خود با عنوان «تحلیل انتقادی کتاب کلام المهدی فلاح مشعشعی» با راهنمایی حجت‌الاسلام محمدرضا نقیه و داوری حجت‌الاسلام علی محزونیه دفاع کرد.

خانم جنترانی در تشریح محتوای پایان‌نامه خود اظهار داشت: این تحقیق به بررسی و نقد مباحث کلامی کتاب «کلام المهدی» اثر سید محمد فلاح مشعشعی یکی از مدعیان مهدویت در قرن نهم هجری، پرداخته است. وی با استفاده از علوم غریبه، سحر و جادو توانست سلسله‌ای به نام مشعشعیان را در جنوب ایران تأسیس کند و باورهای خود را در این کتاب ارائه دهد.

وی ادامه داد: هدف این پژوهش، بررسی و مقایسه اعتقادات مطرح‌شده در کتاب «کلام المهدی» با اصول و مبانی شیعه امامیه است. در این راستا، ابتدا زندگی‌نامه سید محمد فلاح مشعشعی و چگونگی شکل‌گیری سلسله مشعشعیان بررسی شده است، سپس تحلیل محتوای این کتاب نشان می‌دهد که برخی از دیدگاه‌های مطرح‌شده، دارای تناقضات اعتقادی و مغایرت با اصول شیعه امامیه هستند.

جنترانی با اشاره به نتایج پژوهش خود تصریح کرد: اگرچه سید محمد فلاح مشعشعی در کتاب خود به برخی از مبانی شیعه امامیه اشاره کرده، اما بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که این کتاب دارای نشانه‌هایی از اعتقاد به تناسخ، حلول و اندیشه‌های غالی‌گری است. همچنین، وی در بخش‌هایی از کتاب، خود را به‌عنوان مهدی موعود معرفی کرده که این ادعا نیز در پژوهش مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.

وی در پایان افزود: روش تحقیق این پایان‌نامه، کتابخانه‌ای و تحلیلی - انتقادی بوده و تلاش شده است تا ضمن بررسی محتوا، نکات قوت و ضعف اعتقادات مطرح‌شده در این اثر تبیین گردد. یافته‌های این پژوهش می‌تواند به شناخت بهتر تاریخ مشعشعیان، مبانی اعتقادی آنان و تأثیرات این جریان بر جامعه اسلامی کمک کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha